Foresta riscă să revină pe ultima poziție în clasament. A încălcat regulamentul la meciul cu Afumați și poate pierde punctul obținut în prelungiri. Speranța sucevenilor

Marius ANGHEL 19 Oct. 2017, 16:22 Campionat
Foresta riscă să revină pe ultima poziție în clasament. A încălcat regulamentul la meciul cu Afumați și poate pierde punctul obținut în prelungiri.** Speranța sucevenilor

UPDATE: Tipic Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, verdictul în cazul meciului Afumați – Foresta a fost amânat pentru săptămâna viitoare.

Iată răspunsul la sesizarea Departamentului Competiții cu privire la meciul CS Afumați – Foresta Suceava, disputat la data de 07.10.2017: „Repune cauza pe rol și acordă termen 25.10.2017, cu citarea părților”.

Astfel, cele două echipe rămân cu punctul obținut pe teren în meciul direct cel puțin până la următoarea ședință a Comisiei de Disciplină și Etică.


 

Foresta este în pericol să piardă la „masa verde” meciul din deplasare, cu CS Afumați, disputat în deplasare, pe data de 7 octombrie, în cadrul etapei a 11-a a Ligii 2, și încheiat cu scorul de 2-2, golurile sucevenilor fiind marcate de atacantul Marius Matei, cel egalizator în prelungiri, după ce portarul Began a obținut un penalty.

Departamentul Competiții al FRF s-a sesizat după ce gruparea ilfoveană a formulat o întâmpinare în care se precizează că în întâlnirea cu pricina Foresta ar fi încălcat articolul 45 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice, care prevede următoarele: „Echipele de Liga a 2-a au dreptul să folosească maxim trei jucători extracomunitari în același timp pe teren și sunt obligate să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 10 jucători formați la nivel național. Începând cu sezonul 2015/2016 echipele din Liga a 2-a au dreptul să folosească maxim 2 jucători extracomunitari în același timp în teren.”. „Prin jucători formați la nivelul clubului se înțeleg jucătorii care, indiferent de cetățenie, au figurat ca legitimați și au participat la competiții pentru clubul în cauză timp de minim 3 ani în perioada în care au fost în vârstă de 15-21 de ani”, mai scrie în regulament.

Ori, la meciul de la Afumați, Foresta a avut trecut pe foaia de joc doar 7 jucători români.

Gruparea suceveană a început partida din etapa a 11-a în alcătuirea: Began – Onofraș, Secrier, Diallo, Masella, Fl. Cordoș, Belevschi, Vl. Stănescu, Chalabi, Kimbaloula, M. Matei, pe banca de rezerve luând loc: Burac, Renquin, Coroamă, Belkacem, Acolatse și Boumina.

O altă reclamație făcută de Afumați este cu privire la italianul Alessandro Masella (20 de ani), dacă acesta îndeplinește sau nu dreptul unul jucător Under 21 având în vedere că nu este român. Jucătorul Under 21 trebuie să aibă trei sezoane desfășurate la o echipă din Liga 2, ceea ce nu este cazul lui Masella, care a venit în România în luna februarie a anului 2016, la Ceahlăul. În această situație, Masella nu este considerat jucător sub 21 de ani.

O soluție oficială în acest caz urmează să fie dată publicității în cursul zilei de astăzi. Din punct de vedere regulamentar, este clar că sucevenii nu au respectat prevederile articolului 45 din ROAF, însă ei se bazează pe faptul că ilfovenii nu au depus contestația în termenul prevăzut de regulament, adică în 48 de ore de la încheierea partidei.

„Sesizarea privind încălcarea acestor reguli poate fi făcută de orice club interesat sau din oficiu, de către Departamentul de Competiții al FRF/LPF, după caz. Sub sancțiunea decăderii sesizarea va fi formulată în termen de maxim 48 ore de la disputarea jocului”, scrie în același regulament, iar Afumațiul a depășit acest interval.

În situația în care își va pierde punctul obținut pe teren, Foresta va rămâne cu 7 puncte și va cădea din nou pe ultima poziție a clasamentului, la egalitate cu Luceafărul Oradea, în timp ce Afumațiul va ajunge la 18 puncte și va urca pe locul 8, acum fiind pe 11.

În tot acest timp, conducătorii Forestei continuă să transfere jucători stranieri, ieri prezentându-l pe Eridson Mendes Umpeca, un fundaș originar din Guinea-Bissau și care are și cetățenie portugheză, dar tot la extracomunitari se încadrează. E al 11-lea stranier adus de echipa suceveană în acest sezon.

Rezumatul video al meciului Afumați – Foresta, scor 2-2:

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 19 Oct. 2017, 16:22 Campionat
Pe aceeași temă