Foresta a câștigat primul punct din actualul sezon. Metaloglobus a fost luată prin surprindere la Suceava

Marius ANGHEL 04 Sep. 2017, 12:36 Campionat

Foresta a obținut, sâmbătă, în etapa a 6-a a Ligii 2, primul punct din actualul sezon, după ce a remizat, scor 1-1, pe Areni, împotriva grupării bucureștene Metaloglobus, aliniind tot o formulă de echipă în care s-au regăsit foarte mulți jucători tineri.

În condițiile în care nu avea la ora meciului contractul de muncă înregistrat la federație, noul antrenor principal al sucevenilor, portughezul Nuno Pedro a asistat la partidă din tribune, echipa fiind condusă de pe bancă de secunzii Khalil Chakroun și Bogdan Tudoreanu. Susținuți din tribune de aproximativ 1.500 de spectatori, sucevenii au început curajos meciul și au fost foarte aproape de deschiderea scorului în minutul 12, atunci când goalkeeper-ul bucureștenilor, Geantă, a respins în față lovitura de cap a lui Coroamă, iar șutul ulterior expediat de Cerlincă a fost deviat de pe direcția porții de către un apărător advers.

Surprinși de prestația avântată a sucevenilor, oaspeții s-au văzut conduși pe tabela de marcaj după reușita semnată de Cerlincă în minutul 21, care a punctat cu un șut de la marginea suprafeței de pedeapsă, la colțul lung. Cei de la Metaloglobus dau primele semne de viață pe faza ofensivă prin Martin, după jumătate de oră de joc, însă ultima fază de poartă a primei reprize l-a avut în prim-plan pe Coroamă, care a preferat un șut din poziție statică în locul unei pase către Cerlincă, care se afla mai bine poziționat.

Repriza secundă a debutat în nota de dominare teritorială a oaspeților, însă Began, aflat la meciul de debut în tricoul Forestei, a fost la post la șutul violent expediat de Vlad. Imediat, pe contraatac, Cerlincă, cel mai bun jucător de pe teren în partida de sâmbătă, putea face 2-0, însă șutul său din unghi, de la opt metri, a trecut razant cu transversala.

Tabela de marcaj avea să se modifice însă în minutul 61, în dreptul formației vizitatoare, atunci când Began nu a putut opri șutul pe jos expediat de Ghenovici, de pe linia careului de 16 metri.

Fără soluții pe banca de rezerve, forestierii au mai avut o singură sclipire ofensivă, prin același Cerlincă, în minutul 69, după care au cedat complet inițiativa. S-au apărat cu toate liniile în ultimul sfert de oră al partidei, scăpând cu fața curată la faza din minutul 88, când Potecea nu l-a putut învinge pe Began din poziție de unu la unu.

 Astfel, după ce până acum a fost ciuca bătăilor în campionat, având un golaveraj dezastruos, 1-39, Foresta a spart gheața împotriva Metaloglobusului. Egalul și punctul câștigat o mențin însă pe echipa suceveană pe ultima poziție în clasament. În schimb echipa bucureșteană acumulează 5 puncte și e pe locul 15, ultimul salvator. În etapa a 7-a, Foresta joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Academica Clinceni, iar tot atunci Metaloglobus întâlnește acasă pe Luceafărul Oradea.

FORESTA SUCEAVA – METALOGLOBUS BUCUREȘTI   1-1
Andrei Cerlincă 22′ / Valentin Ghenovici 61′

Began – O. Onofraș, Diallo, Masella, Păvăluc – Cerlincă, Bosânceanu (Alexandrovici 90′), Vl. Stănescu, R. Sumanariu, Duceac – Coroamă
Rezerve neutilizate: Husache – Gulei
Antrenor: Khalil Chakroun

R. Geantă – Robu, Fl. Iordache (Rob. Gherghe 28′), Andr. Sava, Negotei, Răileanu (Potecea 46′), Ant. Popa, I. Marian, Ghenovici, Vl. Vlad (G. Coman 78′), Martin
Rezerve neutilizate: M. Nedelcu – Ciorchină, Gafaru, Șt. Nicolae
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 1.500; Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (toți din Baia Mare); Jucătorul meciului: Andrei Cerlincă.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: facebook Foresta Suceava

Marius ANGHEL 04 Sep. 2017, 12:36 Campionat
Pe aceeași temă