Florin Bratu, prezentat oficial la Concordia Chiajna: „Nu am făcut diferențe sau nazuri că aș vrea doar echipe de Liga 1. Am acceptat rapid”

Marius ANGHEL 10 Jan. 2020, 17:29 Campionat

Florin Bratu (40 ani) a fost prezentat oficial, astăzi, 10 ianuarie, într-o conferință de presă, ca noul antrenor principal al Concordiei Chiajna. Fostul dinamovist îl înlocuiește pe Erik Lincar, care nu și-a mai dorit să continue la echipa ilfoveană după ce a încheiat prima parte a sezonului pe locul 16, retrogradabil. Bratu va avea ca obiectiv să mențină Concordia în Liga 2 și să formeze un lot puternic pentru noul sezon, când se va încerca din nou revenirea în Liga 1.

La două zile după ce a fost anunțat oficial și la o zi distanță după ce a condus prima ședință de pregătire din 2020 a echipei, Forin Bratu a fost prezentat presei și fizic, într-o conferință. Cel care i-a stat alături a fost președintele executiv Auraș Brașoveanu, chiar conducătorul care infirma numirea lui Bratu atunci când Liga2.ro anunța în exclusivitate, în urmă cu patru zile, că cele două părți au bătut palma.

„Toate sunt frumoase, mai puțin poziția în clasament”, a spus Brașoveanu atunci când s-a ridicat pentru a se fotografia alături de Florin Bratu. Antrenorul l-a completat imediat. „O reglăm, o reglăm imediat”, a spus, cu zâmbetul pe buze, Bratu.

Florin Bratu: „Nu îmi e frică de nimic și de nimeni”

Florin Bratu a spus că n-a stat pe gânduri când i s-a propus să preia Concordia Chiajna.

„Am acceptat rapid această provocare pentru că iubesc această meserie și vreau să mă dezvolt. Nu am făcut diferențe sau nazuri că aș vrea doar echipe de Liga 1. Nu îmi e frică de nimic și de nimeni. Vreau, ușor-ușor, cu, normal, constanță și susținere din partea conducerii, să demonstrez că pot face treabă foarte bună. Este păcat la ce bază de pregătire și condițiile pe care le oferă Concordia Chiajna ca această echipă să fie pe poziția pe care este.

Avem ca obiectiv, pe termen scurt, rezultatele. Echipa a suferit, nu a avut constanță în rezultate, iar la antrenamente să văd spirit de sacrificiu. Potențial avem și putem reuși lucruri interesante împreună”, a declarat Florin Bratu.

Bratu a antrenat-o ultima dată pe Turris Oltul Turnu Măgurele, în acest sezon al Ligii 2, în etapele 10-13. La teleormăneni l-a înlocuit pe Erik Lincar, chiar antrenorul pe care îl va schimba din nou acum, și după doar patru meciuri și-a dat demisia. În cariera sa de antrenor le-a mai condus pe Dinamo II, CS Tunari (ambele din Liga 3), Dinamo (Liga 1), Aerostar Bacău (Liga 2), dar a fost și selecționarul naționalei U19 a României.

„Bun venit, Florin Bratu!
Tehnicianul în vârstă de 40 de ani a fost numit astăzi, 08.01.2020, antrenor principal al CS Concordia Chiajna. Prima întalnire cu „vulturii” va avea loc joi, 09.01.2020, atunci când este programată reunirea lotului.
Întreg colectivul clubului îi urează mult succes în îndeplinirea obiectivului echipei noastre și îl asigură de tot sprijinul necesar!
Bine ai venit, mister!⚽️💚🦅”
, a sunat anunțul de numire al lui Florin Bratu.

În acest sezon, Concordia i-a mai avut antrenori pe Laurențiu Diniță (etapele 1-10) și Erik Lincar (etapele 11-21, numirea făcându-se înainte de runda a 12-a, iar a 11-a a fost restanță).

Concordia Chiajna se situează pe locul 16 la finalul primei părți a sezonului, ultima poziție retrogradabilă. Ilfovenii au 21 de puncte strânse în 20 de meciuri, cu un punct mai puțin decât FK Csikszereda, echipa situată imediat mai sus, pe loc care asigură menținerea în Liga 2.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 10 Jan. 2020, 17:29 Campionat
Pe aceeași temă