Florentin Petre, mândru că jucătorii săi au luat un punct cu „cea mai puternică echipă din campionat”. „Am avut și puțin noroc”

Marius ANGHEL 12 Mar. 2018, 22:13 Campionat

După victoria in extremis reușită cu Dacia Unirea Brăila, în prima etapă din 2018, scor 1-0, Foresta Suceava a dat o nouă lovitură pe teren propriu, în al doilea joc oficial din acest an. Și tot în ultimele minute de joc. Echipa antrenată de Florentin Petre a evitat în prelungiri o înfrângere în fața Chindiei Târgoviște, a treia clasată. Tot Marius Matei a înscris, acum din penalty, aducându-i Forestei un punct contra adversarei aflate pe loc de baraj de promovare.

La finalul jocului, Florentin Petre s-a bucurat pentru punctul câștigat în fața Chindiei și-a felicitat jucătorii pentru atitudinea exemplară arătată pe teren. „Am avut un meci foarte greu, mai ales pentru faptul că, de când sunt la Suceava, astăzi am întâlnit cea mai puternică echipă din campionat. Sincer să fiu, sunt foarte mândru de băieții mei, ce au dat dovadă de un caracter extraordinar și o atitudine ce m-a încântat. Am luat un punct important pentru obiectivul ce-l avem de îndeplinit, mai ales că-i greu să câștigi puncte cu o astfel de echipă foarte omogenă, cu fotbaliști ce joacă de mult timp împreună. Eram sigur că, până la urmă, cu răbdare și agresivitatea pe care le-am indus-o jucătorilor vom scoate un rezultat bun. Sincer să fiu, am avut astăzi și puțin noroc, în fața unei echipe bune, ce a schimbat foarte bine liniile și a stat bine în teren”, a explicat Florentin Petre, citat de Monitorul de Suceava.

În final, antrenorul Forestei a spus și cum reușește să își motiveze jucătorii, având în vedere problemele financiare ale clubului. „Oamenii care sunt cu adevărat alături de echipă vin alături și motivează jucătorii, ba cu o primă, ba cu un salariu. Restanțe mari nu sunt la salarii, dar cel mai important este felul în care au venit și au comunicat cu jucătorii”, a spus Petre.

După remiza de sâmbătă cu Chindia, Foresta a ajuns la 24 de puncte acumulate în clasament și ocupă locul 16, primul retrogradabil. Pandurii și Metaloglobus, echipele aflate imediat deasupra sucevenilor, au tot 24 de puncte. La finalul săptămânii, Foresta joacă în deplasare la Metaloglobus.

Foto: GazetaSV

Marius ANGHEL 12 Mar. 2018, 22:13 Campionat
Pe aceeași temă