Florentin Petre i-a rugat pe finanțatorii Forestei să se împace. „Nu cred că vom ajunge într-o situație similară cu cea de la Satu Mare sau Târgu Mureș”

Marius ANGHEL 09 Feb. 2018, 14:06 Campionat
Florentin Petre i-a rugat pe finanțatorii Forestei să se împace.**

Chiar dacă situația financiară a Forestei este una precară, iar nu mai puțin de nouă angajați ai clubului și-au prezentat demisiile la începutul acestei săptămâni din cauza restanțelor salariale, antrenorul principal Florentin Petre a încercat să-și păstreze optimismul în privința continuității activității echipei din Liga 2. Tehnicianul în vârstă de 42 de ani a mărturisit că va încerca să medieze revenirea demisionarilor din stafful tehnic, într-o discuție pe care o va purta cu conducerea clubului.

„Situația nu este foarte clară, dar sperăm ca lucrurile să revină repede la normal. Din punctul meu de vedere și al băieților, nu este nicio problemă, avem toate condițiile. Am primit tot ceea ce am cerut. Mai am nevoie de trei jucători pentru completarea lotului, doi fundași centrali și un fundaș stânga. Mi s-a promis că stabilitatea financiară nu va fi o problemă. Mai există întârzieri salariale, o lună jumătate, două luni, dar sunt sigur că se vor rezolva toate lucrurile astea. Am să fac tot posibilul să îi readuc lângă mine pe cei din stafful tehnic, pentru că sunt oameni buni, împreună cu care am avut rezultate aici. O să vorbesc despre asta și cu conducerea, pentru că vreau să merg pe continuitate”, a declarat fostul dinamovist la radio Sport Total FM.

Începând cu vicepreședintele Mihai Ungurian, continuând cu antrenorii secunzi Bogdan Tudoreanu și Marius Lup, cu organizatorul de competiții Neculai Grosu, cu antrenorul de copii și juniori Ilie Gafencu, cu masorii Ion Armeanca și Constantin Bosânceanu și încheind cu cele două doamne de la serviciul de contabilitate, luni, toți și-au prezentat demisia și au participat la o conferință de presă la stadionul Areni pentru a prezenta situația ingrată în care se află, din nou, Foresta.

„Nu cred că vom ajunge într-o situație similară cu cea de la Satu Mare sau Târgu Mureș. Cu siguranță, până la reînceperea campionatului, se va găsi o cale să continuăm acest proiect. Foresta e o echipă foarte iubită și trebuie să meargă mai departe. Acest oraș merită mult mai mult. În Suceava sunt destui oameni de calitate care pot să vină să susțină echipa. Avem cei mai mulți spectatori din Liga a 2-a, lumea vine să ne susțină, iar din acest punct de vedere multe echipe din Liga 1 ar fi invidioase pe noi. I-am rugat pe patroni, pe cei din conducerea administrativă, să se întâlnească, să discute, pentru că, deși pun suflet în munca mea și am o dorință nebună de a reuși, atâta timp cât nu există susținere din partea tuturor, singuri nu ne putem îndeplini obiectivele”, a mai spus antrenorul principal al Forestei în cadrul emisiunii „Trafic Sport”.

Până acum, Foresta a desfășurat un singur meci amical, cu Sănătatea Dărăbani, câștigat cu 11-0. Astăzi o va întâlni pe Bucovina Rădăuți, iar până pe 24 februarie, când va avea loc reluarea campionatului, sucevenii mai au programate două meciuri test, cu Știința Miroslava, pe 14 februarie, și cu Aerostar Bacău, pe 16 februarie, ambele urmând a se desfășura pe terenul sintetic de la Liceul cu Program Sportiv.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 09 Feb. 2018, 14:06 Campionat
Pe aceeași temă