Florentin Petre, debut cu înfrângere pe banca Forestei, 2-3 cu UTA. „Rezultatul este mincinos. Meritam și chiar puteam să câștigăm acest meci”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2017, 10:16 Campionat

Florentin Petre a fost aproape de o remiză în meciul de debut al său ca antrenor principal la Foresta Suceava. În jocul desfășurat sâmbătă pe stadionul Areni, noua sa echipă a primit vizita UTA-ei, o grupare despre care se credea că va fi principala favorită la promovare, însă care după 13 etape se afla pe loc retrogradabil. Foresta a preluat conducerea în fața arădenilor prin golul lui Wilhem Renquin (29′), însă au și pierdut destul de repede avantajul și la pauză era 1-2 după reușitele lui Cătălin Hlistei (34′), Mădălin Ciucă (36′). Sucevenii au reintrat în joc în ultimele minute, atunci când Charles Acolatse (85′) a adus egalarea, însă în ultimul minut al prelungirilor Paul Păcurar (90+4′) a dat lovitura, iar UTA s-a impus cu 3-2.

La finalul meciului, fostul dinamovist a spus despre duelul celor două echipe aflate pe locuri retrogradabile în acel moment că a fost unul peste nivelul campionatului. Florentin Petre a remarcat greșeli grave la jucătorii săi, însă crede că le poate corecta, remarcând calități bune la elevii săi. O remiză ar fi fost mai echitabilă, crede noul antrenor al Forestei, ultima clasată din Liga 2.

„A fost un meci frumos, peste nivelul ligii secunde. Vreau să felicit băieții pentru atitudinea și pentru plăcerea de a juca fotbal în anumite situații. S-au făcut și greșeli grave pe care, cu siguranță, le vom remedia pentru meciurile următoare. Sunt conștient că am foarte mult de muncă, dar e bine că am pe ce lucra, avem jucători buni, de calitate. Rezultatul este mincinos, meritam și chiar puteam să câștigăm acest meci la ce faze am avut, dar un egal era și mai echitabil. Am luat acel gol în minutul 93, e dureros când pierzi așa pe final și nu ai satisfacția de final de săptămână. Am muncit enorm și foarte bine pe tot acest ciclu săptămânal. Acest meci, la fel cum am avut și eu parte de sute de astfel de meciuri, e încununarea unei săptămâni de muncă și o victorie ar fi fost extraordinară. Chiar dacă am fost conduși, mă așteptam să revenim, pentru că am jucat foarte bine”, a spus, citat de Sport Arad, Florentin Petre.

Noul antrenor al Forestei crede că echipa sa ar fi meritat două lovituri de pedeapsă în jocul cu UTA. „Nu îmi place să comentez arbitrajul, dar băieții meritau mai mult. S-au sacrificat toată săptămâna și am avut și eu impresia că la două dintre faze ar fi trebuit să primim penalty, dar acum totul a trecut, adversarii au câștigat”, a mai declarat.

După 14 etape desfășurate în Liga 2, Foresta e ultima în clasament, cu 7 puncte. Etapa viitoare va juca în deplasare la Pandurii Târgu Jiu, la Motru.

Foto: Lucian Bălăucă (darabaneni.ro)

Marius ANGHEL 29 Oct. 2017, 10:16 Campionat
Pe aceeași temă