Firțulescu: „Mi-e rușine să ies pe stradă, știu că pot și putem mai mult ca echipă”

Marius ANGHEL 06 Oct. 2013, 08:30 Campionat
Firțulescu:** „Mi-e rușine să ies pe stradă, știu că pot și putem mai mult ca echipă

Dacă runda trecută a rămas pe bancă și a intrat pe teren doar pe finalul partidei cu Olimpia Satu Mare, la Mioveni, Dragoș Firțulescu a fost titular ca „aripă” stânga. Fostul craiovean a fost cel mai activ utist în prima parte, însă fără să fii avut realizări concrete, pentru ca ultimele 35 de minute să-l găsească din nou pe bancă. După ultimul fluier, „Piti” a vorbit în termeni duri, dar sinceri despre starea sa de spirit.

– Dragoș, ce ar mai fi de spus după acest eșec usturător?
– Ce să mai spun? Mi-e rușine de mama, de tata, de antrenori, de președinte, de suporteri, de toată lumnea. Nu mai pot ieși la un suc în oraș, sunt distrus, stau doar cu capul plecat. De când m-am urcat în autocar la Pitești, stau cuminte pe scaunul meu și nu mă pot uita la nimeni în ochi.

– Care crezi că e cauza acestor rezultate slabe?
–  Din punctul meu de vedere, cred că e lipsa de pregătire. Cel puțin eu simt că-mi lipsește un cantonament de vară, nu pot să alerg așa cu mi-aș dori și ar trebui. Știu că pot și putem mai mult ca echipă. Asta nu e fața lui Dragoș Firțulescu, nu pot să fiu mândru în acest moment. Dimpotrivă.

–  Meciul de la Mioveni de ce s-a pierdut? Până la 1-0 ați stat destul de bine în teren, nimic nu prevestea dezastrul din final.
–  Facem prea multe greșeli personale pe faza defensivă și nu dăm gol. Nu are rost să arătăm cu degetul spre unul sau spre celălalt, căci ne apărăm în 11 și atacăm în 10. Dar, în general, e lipsă de pregătire, poate chiar și de omogenitate.

–  Antrenorul vă înțelege, îl simțiți aproape?
–  Dacă toate echipele românești ar avea antrenor ca al nostru ar juca toate în cupele europene.

– Atunci ce este de făcut pentru a ieși din această gaură neagră?
–  Să muncim de zece ori mai mult ca până acum și să obținem o primă victorie care să ne deblocheze.

– Sâmbăta viitoare mergeți la Craiova, e mai special acest meci pentru tine?
– Nici vorbă, această echipă înființată vara asta nu-mi spune mare lucru. E important doar prin prisma punctelor în joc și a antrenorului Florin Stângă, cu care am lucrat bine în trecut. Emoții o să simt când UTA o va întâlni pe adevărata Universitatea Craiova, acolo sunt și suporterii adevărați.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 06 Oct. 2013, 08:30 Campionat
Pe aceeași temă