Final de infarct. Răuță i-a adus victoria Mioveniului în ultimele secunde

Marius ANGHEL 17 Nov. 2014, 16:27 Campionat

CS Mioveni a câștigat cu 2-1, sâmbătă, în campionat, con­tra echipei CSM Râmnicu Vâlcea, într-un meci cu emoții, cu un final incendiar, în care s-au marcat două goluri, s-a ratat o ocazie singur cu portarul și a fost dat un cartonaș roșu.

Galben-verzii au fost peste adversar și a dominat partida, deși nu și-au creat ocazii foarte mari de gol. În prima repriză, ocazii au venit în urma unor șuturi de la distanță și a unor faze fixe: l Răuță trage de la 40 m puternic, portarul scapă însă mingea în bară (min. 11) l Galan trage de la 30 m, portarul respinge cu greu în corner (min. 21) l Mazilu reia cu capul din ca­reu, însă goalkeeper-ul este la post (min. 24) l Năstăsie reia cu capul pe spate după o lovitură liberă, portarul reține pe linie (min. 28) l Negoiță trimite cu capul din 6 m după un corner, milimetric peste (min. 42).

După pauză, argeșenii au ieșit mai deciși, în căutarea golului, iar acesta a venit în minutul 65 din penalti, Galan transformând lovitura de pedeapsă acordată la un blocaj al lui Pîrvulescu a mingii cu mâna la șutul lui Negoiță, de la 16 m. După gol, oaspeții au echilibrat, dar fără a avea ocazii de gol.

Totuși, au reușit să egaleze în minutul 90, la singurul șut pe poartă, Codin învingându-l pe Popescu cu un șut de la 25 m pe centru porții. Galben-verzii au pus mingea la mijloc, iar în minutul imediat următor, ratează cea mai mare ocazie a meciului, Dragalina deschizându-l excelent pe Biceanu pe stânga, însă acesta, singur cu portarul, trage în el. Un alt minut mai târziu – golul de 2-1 al gazdelor: Răuță reia cu capul din colțul lui o centrare din lovitură liberă, pe lung de pe dreapta, mingea depășindu-l pe portar și oprindu-se în colțul opus.

Emoțiile nu au început nici după gol, pentru că, un minut mai tîrziu, Năstăsie vede cartonașul roșu, după ce arbitrul a văzut că l-a lovit cu cotul, în săritură, în jumătatea adversă, pe Câju. Până la urmă s-a încheiat 2-1, după un final incendiar, însă victoria este una meritată pentru CS Mioveni, care a acumulat 20 de puncte, fiind la patru puncte de locurile 2 și 3 și la opt de lider.

CS MIOVENI  2
CSM RÂMNICU VÂLCEA 1

Galan ”65 – pen., Răuță ”90+2 / Codin ”90

Oct. Popescu – Negoiță, Calvin, Bg. Stoica, Ct. Stan – Răuță (cpt.), Biceanu, Galan (Dragalina ”80) – V. Mazilu (Al. Popa ”70), Năstăsie, Ayza (Mîrzeanu ”68)
Rezerve: Fl. Croitoru – Nilă, Cl. Bălan, D. Iancu
Antrenor: Claudiu Niculescu
Eliminat: Năstăsie ”90+3 (roșu direct)

Fejer – Samson, I. Stoica (cpt.), Pîrvulescu, Briceag – L. Iordache (I. Stancu ”75), Vl. Munteanu – Ad. Popa (Codin ”68), Calcan, B. Geantă (Câju ”80) – NKongue
Rezerve: D. Popescu – Cucui, Ov. Mihai, C. Neagu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 200; Arbitru: Adrian Ilyeș (Ploiești); Asistenți: Daniel Hulubei (Vaslui) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț); Jucătorul meciului: Alexandru Răuță.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 17 Nov. 2014, 16:27 Campionat
Pe aceeași temă