„Felicit Buzăul pentru că a scăpat”

18 Aug. 2009, 22:13 Campionat

La auzul veștii că Buzăul rămâne în Liga a II-a, Mugur Porumbacu, directorul executiv al Otopeniului, a reacționat imediat: "Asta este. Dacă Buzăul a reușit să-și plătească datoriile către jucători, îi felicit. Bravo lor. Înseamnă că au găsit pe cineva cu bani".

 

Întrebat ce va face mai departe, ținând cont că în aceste condiții Otopeniul va rămâne în Seria I, oficialul ilfovean a comentat: "Ne conformăm deciziei federației și ne deplasăm la Târgu Mureș pentru meciul nostru de debut în Liga a II-a. Cei mai câștigați după tot tămbălăul acesta care a fost în ultimele zile rămân cei de la CFR Timișoara și cei de la Botoșani. Timișorenii au revenit în Liga a II-a, deși ACU Arad a fost sigură că ea va fi aleasa și nu se aștepta să fie retrogradată la două zile după ce a fost reprimită. În schimb, Botoșaniul a câștigat meciul cu Buzăul la masa verde și începe campionatul cu 3 puncte la general și +3 la adevăr."

 

Porumbacu a justificat de ce crede că Botoșaniul va primi cele 3 puncte:"Regulamentul spune clar. Cu trei zile înainte de etapă, Buzăul trebuia să prezinte dovada achitării sau reeșalonărilor datoriilor către foștii jucători. Cum ei nu au putut face asta, nu au fost programați în prima rundă, deci au pierdut cu 3-0. Norocul lor că au plătit acum, altfel erau la a doua neprogramare și ar fi fost excluși din Liga a II-a."

 

În încheiere, oficialul ilfovean și-a exprimat speranța că nu vor mai apărea alte surprize din partea buzoienilor, care să ducă la retragerea acestora din Liga a II-a. "Sper că au făcut rost de bani să-și plătească toate datoriile pe care le mai au. Am văzut că se vehiculează niște sume imense legate de baremurile din sezonul trecut și de restanțele la fisc. Din acest moment, orice nouă neprogramare le va fi fatală"

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

18 Aug. 2009, 22:13 Campionat
Pe aceeași temă