Porumbacu: „Așteptăm să vedem ce pași va face domnul Burleanu cu jurnaliștii pe care i-a adus în federație”

Mihai Andries 13 May. 2014, 12:06 Stiri
Porumbacu:**

Președintele Chindiei Târgoviște, echipă din eșalonul al treilea, și-a exprimat nemulțumirea privind numirea unor jurnaliști în poziții cheie din federație.

„I-am cerut actualului președinte să ne spună care este rolul celor nouă în cadrul FRF, ce atribuții au”

„Situația e complexă. Noi sperăm să promovăm în Liga a II-a, am ținut și țin legătură cu foștii colegi. Pentru moment stăm în stand-by, vrem să vedem dacă ceea ce a promis domnul Burleanu va reuși. Există acest dar, pentru că mulți conducători sunt nemulțumiți, asta vă spun pentru că noi mai discutăm. Sunt foarte mulți jurnaliști care au acaparat anumite funcții în federație în locul unor oameni de fotbal, iar noi de oameni de fotbal avem nevoie, cu o moralitate și integritate deosebită. Am rămas puțin surprins de aceste decizii, dar sunt prea mulți oameni de presă în funcții cheie, unde ar fi trebuit să fie alți oameni. Nu e un lucru rău, dar nici în avantaj nu pare a fi. Din ce știu sunt 9-10, cam mult. O mutare foarte bună a fost aducerea lui Gheorghe Chivorchian”, a declarat Porumbacu în emisiunea „Fotbal la matineu”, realizată de Horațiu Sima la Radio Sport Total FM.

Pentru sinecurile făcute cadou lui Mircea Sandu în Comitetul Executiv, reprezentanților din ligile inferioare care au votat în favoarea Nasului li s-a cerut să părăsească Comitetul Executiv

„O altă problemă, comunicarea lasă de dorit, pentru că înainte aveam o comunicare mult mai bună. O altă problemă e numirea lui Mircea Sandu ca președinte onorific, pentru că nu știm motivele pentru care a fost numit. Hotărârile CEx nu au fost puse pe site, dar era normal să fim înștiințați despre cum anume au votat. I-am întrebat pe acei membri să ne spună, dar au evitat. Sper să fim elucidați în cele din urmă …Știu că unul dintre membri a fost luat la rost chiar la fața locului, dar nu știa ce să mai spună, cuvintele fiind «Ce să fac, ce pot să fac?». Mulți au cerut că acești membri să părăsească acest CEx și mă refer la membrii afiliați”, a mai dezvăluit Porumbacu.

Burleanu și Iorgulescu nu vor avea probleme cu recunoașterea lor de către instanțe

„Regulamentul trebuie respectat, ROAF-ul la fel, statutul, pentru că ar fi o mare pată neagră asupra acestei noi conduceri. La Craiova este un prieten de-al meu, dar trebuie să se respectate regulamentele în privința lor, așa cum s-au respectat cu CS Otopeni. Bănuiesc că Adunarea Generală va hotărî dacă va promova sau nu în Liga 1, pentru că tot Adunarea Generală a fost de acord să fie introdusă direct în Liga a II-a. Instanța se va exprima în vederea celor două contestații la adresa FRF și LPF și nu vor avea probleme. Sperăm să-și facă treaba, că pentru asta au fost aleși, iar cei care au votat stau și urmăresc activitatea din momentul când au ajuns în conducere. Și Auraș Brașoveanu va fi sub aceeași lupă, pentru că după cei doi ani va fi din nou supus la vot”, a declarat președintele Chindiei, în emisiunea „Fotbal la matineu”.

Mihai Andries 13 May. 2014, 12:06 Stiri
Pe aceeași temă