Porumbacu anunță: „Meciurile din Liga 1 și Liga 2 nu vor mai apărea pe listele caselor de pariuri. A rămas ca domnul Burleanu să finalizeze această decizie”

Mihai Andries 04 Dec. 2014, 09:55 Special
Porumbacu anunță:**

La ultima Adunare Generală de la FRF, din luna noiembrie, a fost propus ca meciurile din Liga 1 și Liga 2 să fie scoase de pe lista caselor de pariuri. Mugur Porumbacu, fostul președinte al lui CS Otopeni, a dezvăluit pentru Sport Total FM firul evenimentelor care au dus la această decizie, una care nu a fost momentan pusă în aplicare: „La ultima Adunare Generală, un reprezentant a luat cuvântul și i-a sugerat președintelui FRF să ia măsuri în acest sens. A spus că a chemat toți patronii caselor de pariuri și le-a propus ca o parte din câștiguri să revină fotbalului românesc. Aceștia au refuzat, în unanimitate, iar în acest condiții s-a luat decizia ca fotbalul din Liga 1 și Liga 2 să dispară de la aceste case de pariuri, asta pentru a nu mai exista suspiciuni”.

A rămas ca domnul Burleanu să ia legătura cu o casă de avocatură pentru a finaliza această decizie. Am cerut asta pentru că fotbalul nostru este jucat mai mult la pariuri, iar o cotă parte din acești bani ar trebui să se întoarcă în fotbal sub diferite forme, nu neapărat cash. Pe lângă asta, am mai fost informați că organe competente vor ieși în față cu câteva anunțuri bombă care vor apărea în presă legat de aceste pariuri sportive. Mi-aș dori ca toate acestea să se întâmple și să scăpăm odată de aceste probleme”.

Dezvăluirile nu sunt de partea lui

Recent, Mugur Porumbacu (foto sus) a fost acuzat că a cerut jucătorilor săi, în perioada în care era la CS Otopeni, să aranjeze mai multe partide: „La Otopeni aveam echipă de promovare. Noi, jucătorii, doream să ajungem în Liga 1, dar unii nu au vrut asta. La un meci cu Rapid Suceava, înainte de el, președintele ne-a spus să o lăsăm mai moale cu acel adversar, iar după partidă eu i-am spus că a fost blat și m-a luat la mișto râzând: >”, a povestit pentru fanatik.ro Alin Bucuroiu, fost portar la Otopeni.

Mugur Porumbacu a reacționat prompt, vorbind despre atitudinea jucătorului care a deschis un subiect încă tabu în sportul românesc: „Bucuroiu a fost un fotbalist problemă. Trebuie să dovedească ceea ce spune. Nu este normal să povestească astfel de lucruri. Îl voi da în judecată”.

ProSport a trimis o solicitare Federației Române de Fotbal pentru a afla dacă există un demers în acest, dar până la momentul publicării articolului nu a primit niciun răspuns.

Articol scris de Sorina OPRIȚESCU

Mihai Andries 04 Dec. 2014, 09:55 Special
Pe aceeași temă