FCMU pierde la Mioveni, dar se salvează de la retrogradare! Vezi reacțiile băimărenilor

Marius ANGHEL 06 Jun. 2013, 16:50 Campionat
FCMU pierde la Mioveni, dar se salvează de la retrogradare!** Vezi reacțiile băimărenilor

Sportivii antrenati de Romulus Buia au mers la Mioveni, in ultima etapa a actualului sezon de Liga a doua, pentru a-si juca ultima carte pentru ramanerea in esalonul secund al fotbalului romanesc. Apropiata amenintator la un singur punct in spatele baimarenilor, Alro Slatina ii obliga pe cei de la FCMU sa se gandeasca doar la victorie. Chiar daca nu au reusit sa ia trei puncte in jocul de azi de la Mioveni, fiind invinsi in minutul 90+5 gratie golului inscris cu capul de Nastasie, baimarenii isi pastreaza avansul de un punct fata de Alro, echipa care a pierdut si ea, tot cu 0-1, in compania echipei din Targu Mures. Dupa aceste rezultate, echipa din Slatina merge in Liga a treia si baimarenii isi ating obiectivul, acela de a ramane in Liga a doua. Un obiectiv „platit” cu furtuni emotionale traite de toti cei implicati.

Buia: „N-am mai trăit așa ceva de mulți ani”

„N-am mai trait asa ceva de multi ani. Si daca azi imi zicea cineva ca vom pierde partida, dar vom ramane in Liga a doua, nu imi venea sa cred. Am luat golul in ultima faza de joc. Am avut si noi ocazii, dar nu am reusit sa le fructificam. Am fost concentrati la jocul nostru, dar mai mult la vestile venite de la Alro. Dupa asa emotii, nici sa ne bucuram de indeplinirea obiectivului nu mai putem!”, a declarat antrenorul Romulus Buia, „gatuit” de emotie.

Președintele FCMU a contabilizat niște „minute chinuitoare”

O stare de spirit impartasita si de presedintele FCMU, Cristian Span: „Noi am primit golul si s-a fluierat finalul meciului. Dincolo, la Alro, s-a mai jucat sase minute. Acele minute au fost chinuitoare! Am avut noroc, trebuie sa recunoastem si asta”.

Span: „Orice decizie ar lua federația, avem căi de atac”

Chestionat daca celebrarea indeplinirii obiectivului se amana date fiind discutiile legate de o posibila sanctiune venita din partea Federatiei Romane de Fotbal din cauza echipelor de juniori ale FCMU, presedintele clubului baimarean a mentionat pentru eMaramures: „Orice decizie ar lua federatia, avem cai de atac. Mi s-ar parea, insa, incorect sa fim din nou penalizati pentru ceva pentru ce am fost deja amendati si am platit acea amenda. Cei de la Alro nu au fost in stare nici macar azi sa invinga pe propriul teren!”

De ziua sa, Hotico a sărbătorit obiectivul îndeplinit

Cel mai fericit este, insa, Dan Hotico, vicepresedintele FCMU, care ieri nu numai ca si-a putut bifa obiectivul stabilit la inceputul sezonului, dar isi si celebreaza ziua de nastere. „Am trait meciul acesta la intensitate maxima, dat fiind ca mereu speranta noastra asta a fost: sa ramanem in Liga a doua. Vreau sa le multumesc celor care, acum, pe final de sezon, au venit langa echipa. Fara implicarea lor nu am fi putut termina acest campionat”, a declarat Hotico.

Hotico: „Dacă promovarea s-a jucat în teren, eu consider că și echipele care retrogradează trebuie decise tot pe teren!”

Vicepresedintele FCMU a avut parte ieri si de o vizita la Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal, legata de situatia echipelor de juniori de la clubul baimarean. „Am prezentat pozitia noastra, comisia va delibera si ne va comunica rezultatul, in functie de care ne vom decide pasii urmatori. Daca promovarea s-a jucat in teren, eu consider ca si echipele care retrogradeaza trebuie decise tot pe teren!”, a mentionat Hotico.

„La juniori B ne-am situat dupa sezonul regulat pe locul 6 si urma sa jucam in Play Off, etapa competitionala care nu s-a mai jucat si am fost retrogradati si noi si ceilalti de sub noi. La juniorii A am inceput meciurile din Play Off , dar nu ne-am prezentat la o partida. Era a treia neprezentare din campionat, asa ca echipa de juniori A a fost descalificata si a retrogradat si ea. Eu ii inteleg pe cei de la Alro Slatina: la ce conditii au avut si sa retrogradeze in Liga a treia, pot intelege ca e frustrant!”, a mai declarat vicepresedintele FCMU.

Sursa: eMaramureș

Marius ANGHEL 06 Jun. 2013, 16:50 Campionat
Pe aceeași temă