FCM Târgu Mureș rămâne fără nocturnă!

Mihai Andries 12 Dec. 2012, 23:23 Campionat
FCM Târgu Mureș** rămâne fără nocturnă!

Instalația de nocturnă a FCM Târgu Mureș, care a costat aproximativ 600.000 de euro, băncile antrenorilor și centrala termică vor fi scoase la licitație de Administrația Finanțelor Publice din municipiu, pentru recuperarea unor creanțe în valoare de peste 1,3 milioane de lei.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul Administrației Finanțelor Publice din Târgu Mureș, licitația pentru mai multe bunuri ale FCM Târgu Mureș care sunt scoase la licitație va avea loc în 19 decembrie, în baza unui dosar de executare, pentru recuperarea unor creanțe în valoare de peste 1,3 milioane de lei, reprezentând impozitele pe salarii, plus alte taxe.

Astfel, vor fi scoase la licitație instalația de iluminat nocturn a terenului de fotbal cu tot ce conține aceasta (patru stâlpi înalți de 40 de metri, cu 144 proiectoare, opt corpuri de iluminat de siguranță și opt corpuri de iluminat balizaj), la un preț de pornire de 1.576.500 de lei fără TVA și cablurile electrice pentru legătura proiectoarelor și tabloul electric situat la baza fiecărui stâlp, alături de trei bănci ale antrenorilor, evaluate la 78.600 de lei și centrala termică, în valoare de 27.900 de lei.

Vicepreședintele Consiliului de Administrație al FCM Târgu Mureș, Claudiu Maior, a declarat, miercuri, că s-a ajuns în situația de executare silită deoarece clubul nu a plătit impozitele pe salariile jucătorilor și administratorilor și alte taxe.

Salariile jucătorilor le-am plătit, dar n-am plătit impozitele pe salarii pe trei luni. Să meargă să ia instalația de nocturnă, dacă găsesc pe cineva dispus să o cumpere. Eu sincer m-aș bucura să scăpăm de datorii. Să dea Dumnezeu să își permită cineva să o ia, la fel și băncile antrenorilor. Să ia și să le ducă, a spus Maior.

Potrivit acestuia, blocajul financiar se datorează inclusiv Primăriei Târgu Mureș, care nu a plătit în acest an niciun ban către cluburi.

Maior a spus că FCM avea o sumă aprobată de nouă milioane de lei.

FCM Târgu Mureș a achiziționat instalația de noctură în urmă cu un an și jumătate, înainte să retrogradeze din Liga I. Atunci, Maior declara că investiția în instalația de noctură a fost de circa 600.000 de euro, fondurile provenind din sponsorizări private.

 

Sursa: Mediafax
Foto: FCM Tg. Mureș

Mihai Andries 12 Dec. 2012, 23:23 Campionat
Pe aceeași temă