FCM scapă victoria printre degete!

Marius ANGHEL 19 May. 2013, 14:23 Campionat

În etapa a XXVII-a a Ligii a II-a de fotbal, FC Municipal Târgu-Mureș a remizat sâmbătă pe teren propriu, 1-1 cu CS Mioveni. Pentru mureșeni a deschis scorul Peteleu, în minutul 68, argeșenii reușind egalarea în ultimul minut al prelungirilor prin Panait.

Jocul, deși nu s-a ridicat la nivelul așteptat, a fost disputat în ritm alert, cu ocazii la ambele porți, dar și presărat cu greșeli tehnice. Gazdele și-au trecut în cont primele ocazii, cu două șuturi ale lui Huiban în minutele 6 și 8, primul deviat în corner, al doilea peste. Mioveniul a echilibrat jocul și Gălan a expediat un șut periculos în minutul 20, reținut de Balauru. În minutul 24, ocazii la ambele porți. Mai întâi, șutul aceluiași Huiban este reținut de Octavian Popescu, pentru ca la cealaltă poartă, Balauru să se opună la cel al lui Arnăutu. Cea mai mare ocazie a reprizei a aparținut oaspeților. În minutul 34, Vintilă a preluat pe piept singur, în centrul careului, dar a șutat peste poartă. În ultimele două minute, din nou ocazii la ambele porți, mingi respinse cu emoții de cei doi poartari. Din nou Huiban, apoi Mazilu.

Start mai bun după pauză

La reluare, mureșenii pornesc mai hotărâți în ofensivă. În primele cinci minute, trei șuturi pe spațiul porții, toate soldate doar cu lovioturi de colț. Autori: același Huiban, apoi Ganea și Hanca. Ultimul mai are o bună situație în minutul 54, dar este blocat la timp de portarul argeșean. Tot el șutează periculos în minutul 58, dar Popescu se remarcă din nou. La poarta mureșenilor, Arnăutu ratează în minutul următor reluarea din fața porții. A urmat un nou șut al lui Ganea, reținut, după care argeșenii au o nouă șansă prin Gălan, al cărui șut expediat după o cursă este de peste 30 metri este respins în corner. În minutul 68 vine și golul. Peteleu este angajat în adâncime la o degajare lungă a lui Balauru și trimite pe lângă Popescu: 1-0. Oaspeții ies la atac, dar nu găsesc drumul spre poartă și mureșenii fac pasul înapoi, încercând să apere rezultatul. O bună șansă de a închide meciul o are Romulus Miclea în minutul 76. Intrat în locul lui Peteleu imediat după ce acesta a înscris, a fost bine găsit de Hanca, dar șutul său s-a scurs pe lângă poartă. Meciul se îndrepta spre o victorie la limită a gazdelor. S-a opus însă pieptul lui Panait, care a deviat în plasă șutul lui Ayza cu mai puțin de 30 de secunde din ultimul minut al prelungirilor.     

Cele două formații rămân la egalitate de puncte, 29, la mijlocul clasamentului, pe lcurile 7 și 8, cu avantaj la golaveraj pentru argeșeni.

FCM TÂRGU MUREȘ
CS MIOVENI
1-1

Peteleu ”68 / A. Panait ”90+3

Dr. Balauru – Peteleu (R. Miclea ”69), M. Ungur, Vârtic, L. Szilagyi (cpt.) – Hanca, I. Iordache (Șaim ”46), Precup, G. Ganea (Rozenfeld ”82) – Fl. Istrate, Huiban
Antrenor: Cristian Coroian

O. Popescu – G. Zaharia, Bg. Stoica, Pasăre, Al. Dumitrache – Ad. Mazilu (A. Panait ”71), Boboc (cpt.), Galan (Biceanu ”76), I. Stancu (Ayza ”64) – Vintilă, Arnăutu
Antrenor: Iordan Eftimie

Articol și foto de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL 19 May. 2013, 14:23 Campionat
Pe aceeași temă