FCM Baia Mare câștigă derby-ul cu Olimpia și își trimite rivala spre Liga 3. „Suntem în groapă și, cum jucăm acum, nu văd nicio soluție”

Marius ANGHEL 28 Mar. 2016, 15:14 Campionat

Derby-ul dintre Olimpia și FCM Baia Mare s-a încheiat prost pentru sătmăreni. Echipa lui Mircea Bolba a pierdut pe teren propriu în etapa a 25-a, scor 0-2, ultimul meci în care putea lua puncte care contează înainte de play-out, și se va lupta pentru evitarea retrogradării, un obiectiv pe care cu greu îl va putea evita, având în vedere că în acest sezon vor cădea trei echipe, iar a patra va juca un nou meci de baraj.

Sătmărenii au început bine jocul de pe teren propriu cu rivala din Baia Mare, au dominat prima jumătate de oră, însă după ce au încasat primul gol au căzut și n-au mai contat. Ocaziile lui Iuhas (10) și Mureșan (21) au fost date uitării atunci când Codoban (31) a deschis scorul pentru sătmăreni cu un șut la semi-înălțime de la 14 metri, în diagonală, la colțul lung. Vasilache (35), Oltean (36) și Sîrbu (40) s-au jucat cu situațiile de a înscrie pentru oaspeți, însă și Olimpia ar fi putut egala daca ar fi avut noroc la șutul lui Lukacs (43), expediat milimetric peste transversală.

În partea a doua a jocului, FCM-ului a arătat că doar ea contează pe teren și a ratat încă trei mari situații de a înscrie, prin Vasilache (48, 54) și Codoban (52), determinând galeria Olimpiei să se întoarcă cu spatele la teren, iar spectatorii să scandeze la unison demisia. Balaure (68) a învârtit cuțitul în rană atunci când a transformat cu siguranță un penalty scos de Vasile Pop dintr-un duel cu Muntean, iar băimărenii și-au asigurat cele trei puncte și au luat o opțiune și mai serioasă pentru clasarea în play-off. Cât privește ofensiva sătmărenilor în repriza a doua, singurul șut pe poartă în acest interval a fost reușit abia în minutul 90 de Villand, atunci când Ormenișan a prins cu siguranță.

Bolba: „Suntem în groapă și, cum jucăm acum, nu văd nicio soluție”

Cum punctele câștigate la „masa verde” în ultima etapă a returului, dar și celelalte obținute în acest sezon cu FC Bihor și FC Caransebeș se vor anula în play-out, iar cele rămase se vor înjumătăți, Olimpia Satu Mare va începe această competiție cu puține șanse de menținere în Liga 2. La finalul play-out-ului ultimele trei clasate vor retrograda direct, iar ocupanta locului 9 va juca un meci de baraj cu cealaltă echipă din Seria I pentru menținerea în eșalon.

„Am găsit o explicație! De vină suntem noi că nu știm să-i așezăm în teren. Chestia e că atâta putem la ora actuală. Fără să ne mai ascundem după deget, asta este, atâta putem. Am prins o echipă care ne-a prins pe contră de fiecare dată, la fiecare fază fixă pe care am avut-o ne-a contat de fiecare dată. Cei care stăteau la respins parcă erau pe altă planetă. Am avut primul șut pe poartă în minutul 90… În momentul în care nu poți, nu ai putere, nu ai luciditate, mintea nu e limpede și sigur că se greșește. Nu se poate face mare lucru, dar și viața extra sportivă poate fi de vină aici. Tătaru a fost în tribună astăzi pentru că am avut trei fundași acolo, Mureșan, Iuhas și Onicaș care putea să joace fundaș central. Ca să evităm retrogradarea, trebuie să câștigăm din zece meciuri, opt – nouă. Suntem în groapă și, cum jucăm acum, nu văd nicio soluție. Nu știu ce se poate întâmpla. Îmi pare rău, îmi cer scuze pentru suporterii sătmăreni, dar trebuie să ne înțeleagă și ei că la ora actuală atâta putem. Nu are sens să ne mai mințin, probabil se vor supăra jucătorii pe mine, dar atâta putem toți. Toți suntem în aceeași oală”, a spus, citat de satumareonline.ro, Mircea Bolba, antrenorul Olimpiei.

Toma: „Mă bucur de două ori pentru victoria de astăzi”

FCM Baia Mare acumulează astfel 45 de puncte și are nevoie de un egal cu CSM Râmnicu Vâlcea, pe teren propriu, în ultima etapă a returului pentru a merge în play-off.

„A fost un meci foarte dificil pe care l-am tratat foarte bine. Știam că Olimpia este o echipă foarte puternică cu jucători experimentați. Pentru noi a contat foarte mult motivarea jucătorilor pentru că cu aceste trei puncte ne-am îndeplinit obiectivul, acela de calificare în play-off. Felicit jucătorii pentru atitudinea și seriozitatea pe care au avut-o până acum. Deși am avut un început mai greu de campionat am reușit să ne omogenizăm într-un timp foarte scurt. Mă bucur foarte mult că în acest an am reușit să câștigăm de două ori cu Olimpia Satu Mare și am făcut o remiză. Mă bucur de două ori pentru victoria de astăzi. Felicit și suporterii pe care i-am avut de-alungul timpului”, a declarat și Dorin Toma, antrenorul echipei FCM Baia Mare.

OLIMPIA SATU MARE    0
FCM BAIA MARE            2

Codoban ’31, Balaure ’68 – pen.

Băican – D. Muntean (Faur ’71), Fl. Mureșan, Iuhas (cpt.), Sălăgeanu – R. Rus (Buhăescu ’46), Villand – Kanalos (Bura ’59), D. Lukacs, Brata – Mărkuș
Rezerve neutilizate: Șuta – Onicaș, Bîgiu, Takacs
Antrenor: Mircea Bolba

Ormenișan – Străuț, Sg. Oltean, Fl. Ilie (cpt.), Anițoiu – Daminuță, Vasilache (Codin ’73) – Codoban, V. Pop (Cîrjan ’83), Balaure – C. Sîrbu (D. Munteanu ’61)
Rezerve neutilizate: Bota – Duruș, Giurgiu, Sbârcea
Antrenor: Dorin Toma

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 1.600; Arbitru: Flavius Alin Roșu 3 (Timișoara); Asistenți: Alexandru Vodă 3 (Alba Iulia) și Doru Claudiu Lucaciu 3 (Cluj-Napoca); Jucătorul meciului: Claudiu Codoban 3.

Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 28 Mar. 2016, 15:14 Campionat
Pe aceeași temă