FC Voluntari, aproape sigur adversarul Chindiei la baraj! Cele două rateuri ale arădenilor de la UTA nu-i sperie pe târgovișteni: „Nivelul din Liga 2 a crescut, iar din Liga 1 a scăzut”

Marius ANGHEL 29 May. 2018, 11:25 Campionat

După rezultatele înregistrate în penultima etapă a play-out-ului Ligii 1, situația locurilor retrogradabile și a echipei care va juca barajul de menținere s-a clarificat în proporție foarte mare.

Juventus București a deja picată matematic în Liga 2, în timp ce înfrângerea suferită aseară, la Timișoara, în fața lui Dinamo, scor 1-3, a transformat-o pe ACS Poli în a doua retrogradată. Echipa susținută de primarul Nicolae Robu are nevoie de o minune în ultima rundă pentru a urca un loc. Trebuie să câștige în deplasare la Concordia Chiajna, iar FC Voluntari să nu obțină niciun punct în jocul cu „lanterna roșie” Juventus, care își desfășoară meciurile de pe teren propriu chiar la Voluntari.

Gaz Metan Mediaș și Concordia Chiajna și-au asigurat prezența în Liga 1 pentru cel puțin încă un sezon, în timp ce FC Voluntari va evolua pentru a doua oară în trei ani la barajul pentru menținerea în elită. Acum va juca această dublă întâlnire cu Chindia Târgoviște, după ce la finalul sezonului 2015/2016 trecea fără probleme de UTA Bătrâna Doamnă. A fost 3-0 la Voluntari și 0-1 la Arad.

Clasament play-out Ligii 1, cu o etapă înainte de final:

1. Dinamo București     13     11     0     2     29-10     53 pct.
2. FC Botoșani     13     4     5     4     10-9     37     
3. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe    13     6     5     2     21-14     33     
4. Gaz Metan Mediaș     13     6     4     3     18-13     30     
5. Concordia Chiajna     13     4     4     5     13-16     30     
6. FC Voluntari     13     3     3     7     14-20     26     
7. ACS Poli Timișoara     13     2     4     7     9-16     24     
8. Juventus București     13     3     1     9     7-23     16

Program ultima etapă play-out:

1 iunie, ora 20:45
Dinamo – Sepsi OSK

2 iunie, ora 19:00
FC Botoșani – Gaz Metan

2 iunie, ora 21:30
Juventus – FC Voluntari
Concordia Chiajna – ACS Poli

Ghergu: „Așteptăm cu interes barajul”

Chindia Târgoviște, adversara Voluntariului la barajul de menținere/promovare în Liga 1, și-a încheiat deja meciurile în acest sezon al Ligii 2. Gruparea dâmbovițeană care de opt jocuri e invincibilă, însă în care a obținut doar trei victorii, restul fiind egaluri, a disputat sâmbătă ultimul meci oficial al campionatului. La Călărași, împotriva liderului Dunărea, Chindia a obținut o remiză, scor 0-0, stricând astfel sărbătoarea echipei lui Dan Alexa, care se pregătea să primească trofeul de campioană a Ligii 2. În ultima etapă, formația din Târgoviște va câștiga la „masa verde” meciul cu exclusa Olimpia Satu Mare.

Astfel, Chindia are două săptămâni să pregătească perfect dubla de la baraj cu FC Voluntari. Meciul tur are loc pe 9 iunie, iar returul se desfășoară pe 13 iunie. Ordinea disputării partidelor va fi stabilită prin tragere la sorți.

Marcel Ghergu, președintele Chindiei, vrea să fie sigur că FC Voluntari va fi adversarul de la baraj, astfel că așteaptă finalul campionatului în Liga 1. Oficialul crede că primele clasate din Liga 2 sunt de un nivel apropiat cu ultimele echipe din prima ligă, astfel că cele două jocuri care vor determina ultima grupare care va participa în noul sezon al Ligii 1 vor fi echilibrate.

„Așteptăm cu interes sfârșitul de campionat în play-out, pentru a vedea cine va fi adversara noastră la baraj. Este binevenită această săptămână de odihnă, dar bineînțeles că va fi plină de antrenamente, de pregătire, pentru că avem nevoie să fim foarte bine pregătiți mental pe data de 9 iunie. Nivelul fotbalului la Liga a 2-a a crescut, iar cel din Liga 1 a scăzut, așa că așteptăm cu interes barajul. Presiunea mai mare va fi pe echipa de Liga 1. Este o oarecare diferență, dar cu dăruire foarte mare sperăm să reușim promovarea”, a declarat Ghergu la radio Sport Total FM.

Și UTA era pe val în urmă cu două sezoane, când trecea de Dunărea Călărași după un prim baraj și apoi pierdea lejer dubla în fața Voluntariului. La fel și campionatul trecut, când arădenii au pierdut ambele jocuri cu ACS Poli. Chindia nu e în cea mai bună formă acum, dar speră că poate trece de formația antrenată de Adrian Mutu.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 29 May. 2018, 11:25 Campionat
Pe aceeași temă