FC Olt, victorie care o menține aproape de contracandidate

10 Oct. 2011, 09:45 Campionat
FC Olt, victorie care o menține** aproape de contracandidate

În fața propriilor suporteri, FC Olt Slatina a obținut o victorie importantă în compania unei alte formații care luptă pentru salvarea de la retrogradare, Luceafărul Oradea. La capătul unui meci de luptă, alb-vișiniii s-au impus cu scorul de 1-0, „reușita” fiind semnată de mijlocașul Alin Pavel.

În căutarea victoriei după eșecul usturător din deplasarea de la FC Maramureș, FC Olt Slatina a abordat în forță partida de pe teren propriu cu nou-promovata Luceafărul Oradea. La scurt timp, fotbaliștii aflați sub comanda lui Dan Oprescu au deschis scorul. După o lovitură liberă executată bine de Dragalina, Alin Pavel s-a desprins de fundașii formației oaspete, deviind balonul cu capul în plasă (min. 13).
Până la finalul primei reprize, FC Olt Slatina și-a mai creat trei mari ocazii de a puncta pe tabela de marcaj. În urma unei lovituri libere executată de Dragalina, Preda recentrează pentru Pavel, care reia spre poartă din apropiere, însă portarul celor de la Luceafărul are o intervenție salvatoare (min. 31). Huțanu trece și el pe lângă gol de două ori, însă șuturile sale la colțul scurt din interiorul careului fiind reținute de Miron (min. 42, min. 47). Singura ocazie notabilă a oaspeților din prima repriză l-a avut protagonist pe Muntean, al cărui șut de la 16 metri a fost reținut de goalkeeper-ul Bordea.

Alb-vișiniii au conservat rezultatul

Repriza secundă a găsit FC Olt Slatina tot în jumătatea de teren a adversarilor. După o acțiune personală, Vâlcică pătrunde în careu și reia periculos spre poartă, însă mingea trece puțin pe lângă bară (min. 50). Oaspeții au creat pericol la poarta alb-vișiniilor prin fazele fixe executate de Bundea, însă goalkeeper-ul celor de la FC Olt Slatina, Cristi Bordea, a avut intervenții foarte bune. După o lovitură liberă, Andor reia cu capul din apropiere, însă portarul grupării alb-vișinii a avut un reflex senzațional, reușind să respingă (min. 55). Tibor Moldovan l-a testat pe Bordea cu un șut puternic din interiorul careului, însă din nou goalkeeper-ul celor de la FC Olt Slatina s-a aflat la post (min. 65). La capătul unui meci de luptă, în care alb-vișiniii s-au bătut pentru fiecare minge, au reușit să conserve rezultatul și să obțină cele trei puncte puse în joc. În urma victoriei, FC Olt Slatina se menține aproape de celelalte contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradării.

FC Olt Slatina: Bordea, Bogdanovici, Preda, Lengyel, Giurcă, Huțanu, Pavel, Vâlcică, Andrei David, Dragalina (cpt.), Alin Mihai. Au mai evoluat: Dan Ignat, Niță și Alin Ignat.

Luceafărul Oradea: Miron, Miculescu, Pocian, Bogdan, Ghilea, Schwarzkopf Istvan, Neaga, Bundea, Tibor Moldovan, Muntean, Letan. Au mai jucat: Andor, Mihuț, Blănaru

Sursa: Gazeta Nouă

10 Oct. 2011, 09:45 Campionat
Pe aceeași temă