FC Olt s-a impus în Trivale. Oprescu: „Le-am spus băieților că suntem mai buni ca ei”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2015, 18:52 Campionat
FC Olt s-a impus în Trivale.** Oprescu:

FC Olt Slatina a debutat cu o victorie, reușind să învingă, scor 1-0, în primul meci oficial din 2015, echipa CS Mioveni. După numeroase ocazii ratate, atacantul Marius Curtuiuș, nou-intrat pe teren, a marcat, în ultimele minute de joc, golul decisiv pentru cele trei puncte.

Gruparea pregătită de Dan Oprescu a controlat pe tot parcursul jocului ostilitățile în teren, ținându-și adversarul în propria jumătate. Bobi Verdeș a trecut, încă din debutul partidei, pe lângă deschiderea scorului, însă șutul său din interiorul careului n-a găsit spațiul porții (min. 7).

Ignea, de asemenea, a avut o bună oportunitate, însă portarul argeșenilor a fost la post. În primul act, în dreptul echipei aflate sub comanda lui Claudiu Niculescu, singura acțiune notabilă a fost un șut de la distanță al lui Ursu, respins de goalkeeper-ul Nuno Claro.

Curtuiuș, jucătorul decisiv

Slătinenii au abordat actul secund cu aceeași dorință de a pleca cu toate cele trei puncte din „Trivale”. Pe măsura scurgerii timpului, jucătorii aflați sub comanda tehnicianului Dan Oprescu au pus presiune pe adversar. Verdeș, cu capul din câțiva metri, Gligor sau Blănaru au trecut pe lângă gol.

De asemenea, FC Olt Slatina a avut un penalty neacordat la Bardu, după o intrare imprudentă a lui Stan. Mijlocașul slătinenilor, care a reușit un joc foarte bun, a fost oprit din acțiune prin fault, însă „centralul” partidei a făcut semn că jocul poate continua. Tehnicianul Dan Oprescu s-a dovedit a fi inspirat prin trimiterea în teren a atacantului Marius Curtuiuș, care a marcat golul victoriei în minutul 88, după o lovitură liberă executată de Gligor, la colțul lung.

În urma succesului înregistrat, FC Olt Slatina a trecut peste CS Mioveni, aflându-se pe locul al patrulea, cu 24 de puncte acumulate, la o lungime distanță de podium.

CS MIOVENI        0
FC OLT SLATINA    1

Curtuiuș ”87

Oct. Popescu – Calvin (Cip. Negoiță ”46), Bg. Stoica, Cucui, Ct. Stan – Biceanu (Honciu ”46), Al. Răuță (cpt.), Galan – A. Popa (D. Iancu ”67), Nilă, Oct. Ursu
Rezerve neutilizate: Fl. Croitoru – Iamandi, M. Vintilă, L. Todea
Antrenor: Claudiu Niculescu

Nuno Claro – Gligor (cpt.), Anghelina, Fâșie, Covalschi – Ignea, V. Gheorghe, Bardu (Șt. Blănaru ”78), M. Căpățînă, Leucuța (Ov. Morariu ”90+3) – Verdeș (Curtuiuș ”87)
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Giurcă, Fl. Ștefan, Rogoveanu
Antrenor: Dan Oprescu

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 300; Arbitru: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin); Asistenți: Dragoș Mihai Iliescu și Adrian Popescu (ambii din Craiova); Jucătorul meciului: Bobi Verdeș.

Oprescu: „Aveam motive să fim nemulțumiți, dacă se termina egal”

Antrenorul grupării FC Olt, Dan Oprescu, a apreciat prestația echipei în primul meci oficial, susținut în deplasare cu CS Mioveni. Tehnicianul divizionarei secunde slătinene a admis faptul că un alt rezultat în afara victorie, având în vedere aspectul jocului, ar fi fost nedrept.

Neînvinsă în amicale, FC Olt Slatina a arătat forma bună pe care o traversează și în meciurile oficiale, impunându-se pe terenul celor de la CS Mioveni. Antrenorul grupării FC Olt Slatina, Dan Oprescu, a catalogat meritată victoria jucătorilor săi.

„Cred că victoria noastră este meritată atât după aspectul jocului, cât și după numărul de ocazii, am realizat ceea ce ne-am propus. Dacă se termina egal, aveam motive să fim nemulțumiți. Le-am spus băieților, toată săptămâna premergătoare meciului, că suntem mai buni ca ei, nu rămânea decât să demonstrăm acest lucru, să facem ceea ce trebuie și să jucăm ceea ce jucasem în meciurile amicale. Singurul aspect negativ a fost starea foarte proastă a gazonului, care în primele 15 minute ne-a incomodat foarte tare, cu atât mai mult cu cât noi nu ne antrenasem și nu jucasem pe gazon natural din toamnă. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru modul cum au înțeles să trateze lucrurile în toată această perioadă. Dar, totodată, să atrag atenția că noi putem mult mai mult. Aș vrea să subliniez aportul important pe care-l au jucătorii care intră pe parcursul meciului, lucru care poate fi determinant”, a declarat Oprescu.

FC Olt Slatina va primi, sâmbătă, în primului meci de pe teren propriu, din acest an, vizita celor de la CSM Râmnicu Vâlcea. În această iarnă, cele două echipe s-au întâlnit în cadrul a două meciuri amicale, încheiate cu o victorie a slătinenilor (3-0) și o remiză (0-0).

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 01 Mar. 2015, 18:52 Campionat
Pe aceeași temă