FC Olt a arătat voință la Sibiu

10 Sep. 2012, 16:13 Campionat
FC Olt a arătat voință la Sibiu

FC Olt Slatina a debutat în noul sezon împotriva unei formații amenințate de patron, după eșecul pe terenul Coronei Brașov, cu retragerea sprijinului financiar. Prin urmare, pentru Voința Sibiu o victorie era imperios necesară. Gruparea pregătită de Oprescu s-a mobilizat bine, jucătorii arătând dorință de a reveni cu un rezultat pozitiv din Ardeal, imboldul fiind dat în startul partidei când gazdele au avut un gol anulat pentru ofsaid (min.2). După o primă parte echilibrată, în care niciuna dintre formații nu a riscat prea mult, cu cinci minute înainte de intrarea la cabine, Ene a trecut pe lângă prima mare ocazie de gol. Singur în fața porții, din 10 metri, atacantul a trimis în brațele portarului. Replica sibienilor a venit imediat, când Cigan a trimis un balon cu capul, din apropiere, pe lângă poarta goalkeeper-ului Bordea.

Actul secund i-a găsit pe slătineni din nou în ofensivă, controlând ostilitățile. Într-un interval de câteva minute, FC Olt Slatina a avut trei mari ocazii de a puncta pe tabela de marcaj. Ene a irosit o nouă mare oportunitate. Singur în careu, atacantul l-a luat la țintă pe goalkeeper-ul Voinței, din câțiva metri (min.68). Nici Vigariu nu a reușit să-l învingă pe portarul Sergiu Dani, șutul puternic din marginea careului fiind reținut (min.69). Daniel Ene a fost cu adevărat ghinionistul partidei. Tânărul atacant a ratat a treia mare ocazie, singur cu portarul, din interiorul careului, a șutat în brațele acestuia (min.70). Pe final de meci, adversarul a căutat lovitura decisivă, însă apărarea slătinenilor și-a făcut pe deplin datoria, ultimele tresăriri de orgoliu ale gazdelor fiind anihilate. FC Olt Slatina obține un punct important în primul meci oficial, care dă mari speranțe după aspectul jocului.

Întrebat dacă moralul atacantului Daniel Ene ar putea fi afectat după ratările din duelul cu Voința, antrenorul Dan Oprescu a spus: „Ene este un fotbalist cu un caracter puternic, a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, a făcut ceea ce trebuia să facă, a ajuns de foarte multe ori în fața porții, a fost prezent în joc, chiar dacă a fost urmărit de ghinion și nu a reușit să înscrie. Aceste lucruri fac parte din viața unui fotbalist”.

FC Olt Slatina, primește sâmbătă, vizita formației FC Maramureș, slătinenii vizând obținerea celor trei puncte.
FC Olt: Bordea, Giurcă, Crușoveanu (min.71 Șerban),Cosic, Bancu, Săndulescu, Crăciun (min.50 Vigariu), Andrei David, Velcovici, Ene (min.78 Marin).
Voința Sibiu: Dani, Burlacu, Heil, Apostol, Lungu, Beza, Tătar, Popovici, Străuț, Dudiță,Cigan. Au mai jucat: Neguț și Cruceru.

Sursa: Gazeta Nouă

10 Sep. 2012, 16:13 Campionat
Pe aceeași temă