FC Caransebeș și-a spălat păcatele la Oradea. Artimon: „Vestiarul e plin, în sfârșit!”

Se pare că venirea, vineri, la conducerea clubului caransebeșean a lui Dan Avram, chiar dacă funcția de președinte pe care o ocupă este onorifică și interimară, a fost de bun augur pentru gruparea de pe malurile Timișului și Sebeșului. Băieții antrenați de Alin Artimon s-au deplasat sâmbătă, 25 aprilie, la Oradea, pentru returul cu FC Bihor, din etapa a IV-a a play-out-ului Seriei a II-a a Ligii a II-a, după ce, în urmă cu o săptămână, pierduseră acasă, la limită, 1-2, în fața aceleiași formații. Acum au câștigat cu 3-0, toate golurile marcându-le în prima repriză.

Partida a început cu o întârziere de 5 minute, în semn de protest al gazdelor vizavi de situațiua financiară a clubului bihorean, care, dacă nu-și achită datoriile, ar putea intra în faliment în data de 5 mai și, în plus, jucătorii nu și-au mai primit salariile de câteva luni bune. Gugulanii – ne-a spus antrenorul lor, Alin Artimon – au fost solidari cu adversarii lor de pe „dreptunghiul verde”, deoarece „FC Bihor e un club cu tradiție și dacă e să retrogradeze, măcar asta să se întâmple din cauze sportive, și nu datorită altor factori”.

Mult mai motivați decât în întâlnirea de pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, caransebeșenii au dominat partida încă de la început, chiar dacă primul șut la poartă a aparținut gazdelor, în minutul 3 Ember expediind mingea, din marginea careului, peste bara transversală.

Oaspeții puteau deschide scorul în minutul 13, atunci când Lorincz l-a agățat pe Stoica în suprafața de pedeapsă, „centralul” Denis Haidiner a arătat punctul cu var, același Stoica a trimis în dreapta portarului, însă Fildan l-a „citit” și a reușit să apere lovitura de pedeapsă.

Pe fondul dominării gugulane, în minutul 18, pe un contraatac, Fl. Pop a șutat de la 20 de metri, însă balonul s-a dus peste poarta apărată de Pascal. Un minut mai târziu, Stoica și-a reparat greșeala de la penalty și, după o centrare venită de pe partea dreaptă, a reluat, din 8 metri, balonul în plasa porții orădene.

Tânărul Artean, cel care în meciul din urmă cu o săptămână nu a reușit să iasă la rampă, forța șutului său fiind recunoscută, și-a spălat, la rândul lui, păcatele, în minutul 26, atunci când a trimis o torpilă de la 17 metri, din poziție centrală, în dreapta lui Fildan, care s-a văzut nevoit să scoată pentru a doua oară mingea din plasă. Scorul pauzei – și cel final – a fost stabilit în minutul 43, când, după un corner, goal-keeper-ul gazdelor a respins cu piciorul în față, iar Dinu, pe fază, a reluat balonul în poartă.

În partea a doua a întâlnirii, caransebeșenii, chiar dacă au controlat partida, au redus motoarele, astfel încât tabela de marcaj a rămas neschimbată.

„Un joc bun, consistent, pe care l-am controlat în mare măsură, e adevărat și cu ajutorul scorului deschis destul de repede, un joc în care am recuperat punctele pierdute săptămâna trecută acasă și care ne dă mai multă liniște pentru ultimele două meciuri. Urmează o partidă în care, matematic, putem închide tot, sper să tratăm jocul la fel ca pe cel de astăzi. Câștigul mare nu sunt cele trei puncte, ci e grupul pe care l-am regăsit după o perioadă destul de tulbure. Vestiarul e plin, în sfârșit! Vreau să transmit respectul meu antrenorilor și jucătorilor de la FC Bihor, îl merită pe deplin, pentru modul în care duc situația actuală, și sper că aceia care pot decide să nu lase clubul să iasă dintr-un circuit pe care îl merită cu prisosință”, a declarat la conferința de presă Alin Artimon.

FC BIHOR ORADEA    0
FC CARANSEBEȘ        3

C. Stoica ”19, Artean ”26, Cip. Dinu ”43

Fildan – Letan, Pascariu, Fl. Lazăr (cpt.), Lorincz (Zs. Lukacs ”55) – Haș, Ember (Țoca ”70) – Andor, Sorian, Fl. Pop – Cigan (V. Dobrescu ”65)
Rezerve neutilizate: Barabaș – Mihuț, A. Achim, Petricău
Antrenor: Gheorghe Silaghi

Ad. Pascal – Tomozei, R. Barbu, Cotigă (Birău ”55), Cip. Dinu (cpt.) – Artean, Săulescu – C. Stoica, S. Lupu (H. Popa ”76), Fl. Pârvu – A. Roman (Suru ”86)
Rezerve neutilizate: Birăescu – Al. Manea, Al. Boștină, Stoianof
Antrenor: Alin Artimon
Penalty ratat: C. Stoica ”13

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori: 300; Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Casian Băla (Arad) și Marius Bălan (Dej). Jucătorul meciului: Constantin Stoica.

Articol scris de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă