FC Brașov și miracolul de la Sfântu Gheorghe. Țălnar nu se îmbată cu apă rece după victoria cu Sepsi OSK

Marius ANGHEL 08 Aug. 2016, 14:13 Campionat

Cu un lot format în doar câteva zile, FC Brașov a avut un debut perfect de campionat, scor 3-2, în deplasare, cu Sepsi Sfântu Gheorghe. „Stegarii” au jucat cu inima, au condus cu 2-0 la pauză, dar apoi a apărut căderea fizică și, normal, au apărut și problemele.

A fost meciul lui Sergiu Istrati, adus la Brașov la recomandarea lui Romeo Surdu, atacantul din Republica Moldova reușind o dublă la primul său meci pentru FC Brașov. O altă surpriză plăcută a fost mijlocașul Petre Goge, cel care a contribuit la golurile lui Istrati. De remarcat și aportul tânărului mijlocaș Paul Iacob, cel care a debutat ca titular, deși a ajuns doar vineri seara la Brașov! Au fost și câteva nesincronizări în defensivă, dar cel mai important lucru după acest meci rămân cele trei puncte la care puțini sperau înaintea jocului.

De cealaltă parte, covăsnenii și-au dorit mult de la acest prim meci, dar au avut puține realizări. Indiscutabil, Attila Hadnagy este jucătorul numărul 1 al celor de la Sepsi. Hadnagy a pus probleme cu adevărat, a reușit o dublă și a hărțuit în permanență defensiva brașoveană, insuficient însă pentru ca Sepsi să obțină mai mult de la acest joc. „Brașovul a câștigat pe merit, a fost echipa mai matură, care a speculat greșelile din jocul nostru. Mulți dintre jucătorii noștri au început cu trac, parcă le era teamă…”, a spus Hadnagy.

„A fost o minune că am câștigat”

La final, antrenorul Cornel Țălnar a spus la victoria cu Sepsi este un miracol. „Felicit jucătorii pentru modul în care s-au implicat în acest meci. Le-am spus să joace mai mult cu capul pentru că după doar câteva zile de antrenamente e greu să construiești o echipă. Mulți dintre jucători s-au autodepășit. A fost o minune că am câștigat, chiar nu mă așteptam la un joc atât de bun al echipei. Cred că pe la începutul lunii septembrie vom avea o echipă care va putea duce un ritm bun pe tot parcursul unui meci. Este o victorie și pentru moral. Am înțeles că și domnul președinte sare la cap cu o primă pentru băieți. Vineri am și avut o discuție în premieră cu primarul George Scripcaru și l-am rugat să vină alături de echipă. Se construiește o echipă nouă, sperăm ca toți cei care iubesc sportul brașovean să vină alături de noi”, a spus Țălnar.

Pâinea și fotbalul, marcă de Brașov

Un meci special a fost și între șefii celor două echipe, Laszlo Dioszegi, respectiv Vasile Dochița. Cei doi au fost în trecut parteneri de afaceri la o firmă de produse de panificație, iar acum sunt rivali și la fotbal. Extrem de bucuros la finalul meciului, Dochița i-a dat o replică pe măsură lui Dioszegi, cel care se lăuda că are o cifră de afaceri de trei ori mai mare decât a oficialului brașovean.

„Ne-am dorit enorm să începem cu o victorie. Chiar dacă am avut o săptămână grea, jucătorii s-au mobilizat și și-au făcut datoria. Cifra de afaceri nu are treabă cu fotbalul, punctele au rămas la noi. Dioszegi se poate uita acum la tabelă. Fotbalul se joacă pe teren, nu pe cifre de afaceri. A spus că are o cifră de afaceri de trei ori mai mare și noi i-am dat trei goluri. Am demonstrat că la acest capitol sunt mai bun decât el. Pentru mine, pâinea e mai bună la Brașov, în schimb pentru el e cam amară acum”, a declarat Vasile Dochița.

De cealaltă parte, Dioszegi a fost extrem de dezamăgit de rezultat și a pus tunurile pe portarul Daniel Mutu și fundașul dreapta Andrei Țepeș. „A fost un debut dezamăgitor pentru noi. Am făcut trei puncte cadou Brașovului, pentru că la două goluri a greșit portarul, iar la unul fundașul dreapta”, a spus președintele celor de la Sepsi.

La meci au fost prezenți toți conducătorii lui FC Brașov. Astfel, Marian Brescan, Paul Enache și Romeo Pașcu au urmărit meciul din tribună, iar Dochița a preferat să stea la marginea terenului.

SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE – FC BRAȘOV 2-3
Hadnagy ”48, ”90+3 – pen. / Sg. Istrati ”9, 27, P. Iacob ”85

Mutu – Tepeș, Mihai Armando, R. Damian, Dumbravă – Burlacu (Țuțu ”63), Minciună – Tofan (Veress ”53), Jakab, Huiban (I. Plămadă ”77) – Hadnagy Antrenor: Valentin Suciu
Cartonaș roșu: I. Șerban ”90+2

Căucă – Vlăsceanu, I. Șerban, Poverlovici, C. Stan – L. Manole (Săftescu ”67), Vl. Munteanu, P. Iacob, Goge – Grigorie (Codoban ”76) – Sg. Istrati (H. Popa ”80). Antrenor: Cornel Țălnar

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: FB Sepsi OSK

Marius ANGHEL 08 Aug. 2016, 14:13 Campionat
Pe aceeași temă