FC Brașov își păstrează vii speranțele la play-off. Szabo: „Nu vrem să cedăm și trebuie să luptăm ca acest club să nu dispară”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2016, 15:16 Campionat
FC Brașov își păstrează vii speranțele la play-off.** Szabo:

Copleșiți de probleme de tot felul, „stegarii” s-au adunat și doar ei știu cum s-au putut motiva pentru meciul cu CS Mioveni. Considerat un joc de totul sau nimic în lupta pentru play-off, FC Brașov a stat bine în teren la Mioveni, a arătat ca o echipă organizată, este adevărat că nu a excelat pe faza ofensivă, însă a dovedit pragmatism, iar la final a obținut o victorie, care păstrează intacte șanșele de a ajunge în play-off.

Iacob a apărat ce a avut de apărat, iar atunci când a fost depășit a fost salvat de transversală, așa cum s-a întâmplat la șutul lui Galan din minutul 43. Chiar dacă nu au făcut pregătirea de iarnă cu echipa, fundașii centrali Puțanu și Marin au jucat exact și au dat siguranță. Titularizat în premieră, Negotei a început timorat, dar apoi a prins curaj și s-a dovedit o soluție inspirată pentru flancul stâng al defensivei. Un plus în meciul de la Mioveni a fost aportul lui Andor, Pană și-a făcut treaba, Manole crește de la meci la meci, iar în față Buga s-a pus în slujba echipei și a alergat enorm.

În schimb, Marius Matei continuă forma slabă din acest retur. Golgheterul echipei a încercat, însă nu a avut realizări, astfel că pe final a fost înlocuit cu Ene. Szabo a fost nevoit să facă prima schimbare încă din minutul 17, când Vlad Munteanu s-a accidentat și a fost înlocuit cu Alexandru Coman, cel care avea să aducă cele trei puncte în contul Brașovului cu un șut de la marginea careului, deviat de Năstăsie (”59).

La un punct de locul șase

Una peste alta, o victorie mare la Mioveni și având și avantajul rezultatelor din această rundă, înfrângerile celor de la Vâlcea și FCM Baia Mare, „stegarii” au ajuns la un punct de locul 6, astfel că în ultimele trei etape din sezonul regulat totul se joacă. Primul hop pentru „stegari” va fi marți, când la Brașov va veni Olimpia Satu Mare, echipă ce a furnizat surpriza etapei, sătmărenii reușind să câștige în fața vâlcenilor lui Pelici!

Szabo: „Nu cedăm”

Revenit pe banca „stegarilor” ca antrenor principal după demisia lui Mihai Stere, Adrian Szabo a spus că atitudinea jucătorilor a fost determinantă în meciul de la Mioveni. „Știam că vom avea un meci greu la Mioveni, o echipă care are forță și care în acest campionat a avut rezultate cu Marius Stoica pe bancă. Ne-am temut de acest joc și prin prisma evenimentelor cu care ne confruntăm la Brașov zi de zi. Am reușit să ne motivăm, atitudinea jucătorilor a fost determinantă, iar rezultatul este elocvent. Este adevărat că am avut și șansă, dar jocul greșeala așteaptă. Nu vrem să cedăm și trebuie să luptăm ca acest club să nu dispară. Matematic mai sunt șanse să prindem play-off-ul. Dacă rezultatele ne vor ajuta să prindem play-off-ul și speranțele ca acest club să supraviețuiască vor crește”, a spus Szabo.

De cealaltă parte, antrenorul celor de la CS Mioveni, Marius Stoica a spus că „singuri ne-am făcut viața grea în acest meci, pentru că am avut numeroase situații de a marca. Noi nu am reușit să concretizăm, iar adversarul a marcat cu un șut deviat”.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: muscel-arges.ro

Marius ANGHEL 21 Mar. 2016, 15:16 Campionat
Pe aceeași temă