FC Brașov câștigă derby-ul cu UTA și reaprinde lupta pentru promovare. Țălnar știe ce a făcut diferența între jucătorii săi și arădeni

Marius ANGHEL 19 Mar. 2017, 20:36 Campionat

FC Brașov și-a jucat, duminică, perfect șansa de a rămâne în cărțile promovării pe arena din Șiria. Cornel Țălnar a optat pentru partitura contraatacului cu „Bătrâna Doamnă” și i-a ieșit, având în vedere că ambele goluri au fost reușite în urma unor astfel de faze. De acum „stegarii” sunt la egalitate de puncte cu UTA și rămân cu șanse mari în lupta pentru ocuparea poziției secunde promovabile direct în clasament.

Stors de adrenalină, „Țântarul” a fost calm la conferința de presă de după meci. „A fost o partidă de luptă, una în care ambele echipe și-au dorit enorm de mult cele trei puncte. Pentru noi, era practic ultima șansă să ne mai gândim la promovare. Dacă arădenii ar fi câștigat, mergeau la șase puncte de noi și luau o opțiune perfectă pentru promovare. Am câștigat pe merit, prima repriză a fost a noastră. În actul secund, ne-am retras deliberat, tocmai de aceea am și fost dominați teritorial, iar UTA și-a creat ocazii. Vreau să îmi felicit băieții pentru cum s-a mobilizat și au luptat pentru cele trei puncte. Cred că la acest capitol s-a făcut diferența. Am câștigat datorită mobilizării și a dorinței mai mari de a câștiga. Am reușit să înscriem repede, iar utiștii au fost surprinși de acest lucru. În repriză repriză, ei nu au avut nicio ocazie, dar e adevărat că, lucrurile s-au schimbat în partea a doua. Nu știu ce ar fi fost dacă marcau din acel penalty…”, a spus fostul antrenor al celor de la Dinamo.

Întrebat dacă și-a studiat adversarul și a decis să insiste pe benzi, unde UTA este în căutări în ultimele etape, Țălnar a adăugat: „Toate echipele schimbă jucători de la un meci la altul datorită randamentului acestora. Știam că Burlă e accidentat și nu va juca pe postul de fundaș stânga, ne-am pregătit pentru acest lucru. Pe de altă parte, Adrian Petre era principalul pericol pentru noi, dar fundașii și-au făcut bine datoria și au dominat duelurile cu el, la fel ca și cu ceilalți fotbaliști arădeni. M-am mai bucurat, de exemplu, că Andor a intrat mai târziu pe teren, la fel cum a făcut-o și cu Mioveniul. El este un jucător foarte periculos, la fel a fost și în tur, am înțeles – tutuși – că venea după o accidentare”.

Originar din județul Alba, „principalul” brașovenilor a susținut că și-ar dori ca UTA și Brașovul să promoveze braț la braț în Liga 1. „Eu sunt ardelean și sufletește mi-aș dori ca atât noi cât și UTA să promovăm. Ar fi formidabil. Lupta se duce în continuare între noi, UTA și Sepsi, având în vedere că Juventus București pare desprinsă în câștigătoare clar”.

Fosta extremă dreapta nu a ocolit nici subiectul problemelor cu banii pentru clubul său. „Suntem într-o situație financiară dezastruoasă și – probabil – doar rezultatele ne mai țin în viață. Sperăm să ducem la final acest retur și, măcar din punct de vedere sportiv, să ne atingem obiectivul, dacă partea financiară nu se va rezolva. Noi, ca și echipă, ne dorim promovarea, dar pe mai departe contează sprijinul pe care acest club îl va obține. Sperăm ca după această victorie să-și întoarcă fața spre noi cei care doresc binele acestei echipe”, a mai punctat Cornel Țălnar.

În săptămâna premergătoare meciului, antrenorul ardelenilor s-a legat de arbitrajele pe care UTA și Sepsi le-au avut la Mioveni și Clinceni, dar azi a schimbat tonul.  „Arbitrajele sunt cum sunt, dar caravana trece. Arbitrajul la acest meci a fost corect, nu a influențat rezultatul. Însă, când arbitrii fac greșeli ce schimbă rezultatul partidei, ar trebui să se ia măsuri de cei de la conducerea fotbalului românesc. Noi, ca antrenori, dacă vorbim ceva rău despre ei, suntem suspendați și amendați. Atunci mai bine tăcem”.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 19 Mar. 2017, 20:36 Campionat
Pe aceeași temă