FC Brașov a trecut și peste hopul Chindia și rămâne invincibilă și după etapa 10. Cum comentează cei doi antrenori meciul și arbitrajul

Marius ANGHEL 03 Oct. 2016, 11:28 Campionat

FC Brașov s-a temut mai mult decât trebuia de Chindia. Cel puțin în prima repriză, jocul echipei a strălucit, însă Sburlea, în trei rânduri, Paul Iacob, Manole și Grigorie nu au găsit drumul spre gol. Cei de la Chindia au reacționat abia după prima jumătate de oră, atunci când la o ieșire greșită la ofsaid a fundașilor brașoveni, Parghel și Honciu s-au trezit singuri cu Florin Iacob, dar portarul brașovean a ieșit la timp. A urmat eliminarea lui Denis Ispas din minutul 37, pentru două cartonașe galbene, ambele după dueluri cu Sburlea. „Cum poți să spui că nu e de galben când Ispas mi-a spart buza cu mâna?”, a spus Sburlea.

Surprinzător, deși în superioritate numerică, „stegarii” nu au mai arătat forță în atac, iar Chindia a irosit prin Rosciugă o șansă importantă de a intra la cabine în avantaj, dar Iacob a fost la post. În partea secundă, oaspeții au început curajos, iar Neguț în două rânduri a fost blocat excelent de Florin Iacob.

Grigorie, Goge și Florin Iacob au ținut Steagu sus

După ce au trecut cu bine de iureșul Chindiei, brașovenii au găsit breșa în defensiva oaspeților prin Grigorie. Goge a centrat perfect de pe partea stângă, Grigorie a scăpat din marcajul lui Martac și l-a executat pe Aioanei din cinci metri. Apoi, tânărul portar al Chindiei i-a ținut în joc pe oaspeți reușind să blocheze șutul lui Horia Popa. Finalul s-a jucat pe contre. Florin Iacob a scos miraculos reluarea lui Liviu Mihai, iar Sburlea, pe contraatac, a șutat puternic de la marginea careului, dar Aioanei a fost salvat de transversală. Victoria a fost tranșată în minutul 90, atunci când după o fază construită de Grigorie, Goge a centrat în mijlocul careului, iar Manole, venit în viteză, nu i-a dat nicio șansă lui Aioanei cu un șut din mijlocul careului: 2-0. În prelungirile partidei a fost trimis la cabine și Horia Popa, cel care a încasat stupid două cartonașe galbene într-un interval de doar cinci minute.

Șerban a ajuns la spital

Fundașul central Ioan Șerban a fost înlocuit în minutul 52 cu Poverlovici. Șerban a acuzat dureri la cap, a primit îngrijiri la marginea terenului, iar la solicitarea medicilor, acesta a fost transportat cu o ambulanță SMURD la Spitalul Județean. „Șerban a făcut tomografie computerizată și s-a dovedit că nu are leziuni cerebrale, astfel că va fi externat din spital”, a declarat medicul „stegarilor”, Gheorghe Popa.

Croitoru și scenariile cu arbitrajele la Brașov

Antrenorul Chindiei, Nicolae Croitoru, a contestat arbitrajul și a precizat că la Brașov se cam repetă un scenariu în acest campionat. „A fost derbiul etapei, știam că FC Brașov este una dintre cel mai bune echipe din serie, că au jucători valoroși care pot înclina în orice moment balanța în favoarea lor. Din păcate, ne-am fi așteptat la o altă desfășurare a jocului. Ne uităm peste ce s-a întâmplat până acum în acest campionat și știam că Juventus, Călărași, UTA… acum noi… Se cam repetă un scenariu. Dacă unul, doi sau trei antrenoi contestă anumite lucruri… Eu spun că Brașovul a avut un jucător în plus timp de aproape 60 de minute înseamnă un avantaj enorm într-un derbi de asemenea anvergură. Până la urmă acest avantaj a fost decisiv. Noi am încercat să echilibrăm jocul chiar și în 10 jucători. Un alt factor important în stabilirea rezultatului a fost imprecizia noastră în fața porții, pentru că ne-am creat situațiile și mai numeroase și mai periculoase. A fost un meci de un nivel fotbalistic bun, sper să fie un campionat în care echipele să fie cele care decid promovarea”, a spus Croitoru.

Țălnar: „Discuții inutile cu arbitrajul”

De cealaltă parte, Cornel Țălnar a spus că FC Brașov a jucat fotbal în acest meci, iar victoria este pe deplin meritată. „Sunt un pic mai relaxat pentru faptul că în acest meci, FC Brașov a jucat fotbal. Timp de 60 de minute am dominat jocul din toate punctele de vedere, am avut ocazii, însă, din păcate, am înscris destul de târziu. Nu cred că se poate pune problema rezultatului în acest meci. Contează foarte mult punctele și sincer vă spun, nu credeam niciodată că după zece etape vom avea 24 de puncte. În cele din urmă s-a văzut valoarea și experiența lui Grigorie la ambele goluri, au mai fost și alte ocazii importante ratate de Sburlea. Una peste alta este o victorie meritată. Jocul bun ne dă încredere pentru viitor. Eliminarea lui Ispas este corectă. A fost un fault de galben spre roșu. Probabil nu a avut intensitatea atât de mare pentru a-i da roșu direct, așa că arbitrul a dat al doilea galben. Sunt discuții inutile cu arbitrajul. La final chiar am vorbit cu Vătavu, pe care l-am avut elev la Dinamo și mi-a spus «nea Cornel, ne-ai bătut fără drept de apel»”, a spus Țălnar.

Acesta a recunoscut că echipa sa a avut probleme în partea secundă. „Și noi am jucat cu doi jucători mai puțin în repriza secundă, pentru că atât Băjan, cât și Leca au avut cârcei, nu au mai putut să alerge. Fotbalistul român în momentul în care se vede cu sacii în căruță se mulțumește cu puțin. Având un jucător în plus, având și 1-0, jucătorii au început să facă fiecare ce vrea pentru că au crezut că meciul este câștigat. Am strigat tot timpul la ei, dar e greu să îi schimbi mentalitatea fotbalistului român”, a precizat „Țânțarul”.

3.000 de suporteri în tribune

Aproape 3.000 de fani au luat cu asalt tribunele Stadionului Tineretului la derbiul cu Chindia. Antrenorul s-a arătat încântat de sprijinul suporterilor care au venit în număr mare la stadion. „Mă bucur că fanii au venit lângă echipă și le mulțumesc pentru atmosfera creată. Când am ieșit la încălzire am văzut că sunt puțini spectatori și chiar nu înțelegeam de ce. Când am ieșit însă pe teren pentru joc am fost surprins să văd atât de multă lume și chiar le spuneam colegilor, uite, măi, că la Brașov vine lumea la meci ca în Occident cu 10 minute înainte să înceapă partida. În acest moment galeriile lui FC Brașov și Dinamo sunt cele mai frumoase din țară”, a spus Țălnar.

Lovitura de începere a meciului a fost dată de o legendă a „stegarilor”, Valer Șulea.

FC BRAȘOV – CHINDIA TÂRGOVIȘTE 2-0
Grigorie ”59, L. Manole ”90

Fl. Iacob (cpt.) – Băjan (Săftescu ’72), Leca, I. Șerban (Poverlovici ’53), Ct. Stan – L. Manole, P. Iacob, I. Popa (H. Popa ’60), Goge – Șt. Grigore – Sburlea
Rezerve neutilizate: K. Ignat – R. Răducan, Vagner, Vl. Munteanu
Antrenor: Cornel Țălnar
Eliminat: Horia Popa ’90+3 (cumul de cartonașe galbene)

Meilă (Aioani ’46) – Dr. Pătru (cpt.), Vătavu, D. Ispas, Martac – Parghel, Honciu, L. Mihai (Andr. Neagoe ’86), Rosciugă (C. Dinu ’46) – Cr. Neguț, Cherchez
Rezerve neutilizate: Bg. Dinu, Pencea, Nisipeanu, Ad. Ioniță
Antrenor: Nicolae Croitoru
Eliminat: Denis Ispas ’37 (cumul de cartonașe galbene)

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 03 Oct. 2016, 11:28 Campionat
Pe aceeași temă