FC Bihor, la trei puncte de Liga I!

01 Mar. 2009, 14:07 Campionat

Bihorul nu a putut miza în meciul cu liderul din Alba Iulia pe Muscă și Ayza, ambii suspendați, dar chiar și așa orădenii au urmărit să-și ia revanșa după eșecul din meciul tur, când au pierdut cu 0-3.

 

Debutul partidei a aparținut echipei oaspete. Tibor Moldovan în minutele 4 și 16 și Pepenar (a fost deposedat de Ambruș) în minutul 13 au fost aproape de a deschide scorul.

 

Cum prea multe se întâmplau în centru, Ambruș a fost înlocuit. Căpitanul echipei orădene, care acuza dureri de spate și a jucat cu infiltrații, a fost introdus în teren în ultima clipă, dar nu a rezistat nici 20 de minute.

 

După ce a scăpat de dominarea oaspeților, Bihorul a fost aproape de a deschide scorul prin Lukacs și Lucas dar, până la pauză, tabela a rămas intactă. Orădenii au început mult mai bine repriza secundă, când a plouat cu centrări în fața porții lui Rotaru, supus unui veritabil asediu.

 

 

Orădenii au deschis bine jocul pe lateral, dar albaiulienii s-au salvat de fiecare dată in extremis. În minutul 68 Sânmărtean a trimis cu stângul din lovitură liberă, de la 17 metri, peste poartă. Apoi a urmat șutul lui Voicu Florea, de la 20 de metri, pe centrul porții.

 

A venit însă minutul 84. Voicu Florea a pătruns în careu, pe partea stângă, a dat senzația că scapă balonul dar l-a trimis în spate, perfect pentru Dinu Sânmărtean, al cărui șut l-a învins pe Rotaru!

 

Bihorenii au închis bine culoarele spre poarta lui Szasz și au contraatacat, punând presiune pe apărarea adversă, astfel că finalul a fost gestionat perfect de băieții lui Zoli Vig.

 

FC Bihor – Unirea Alba Iulia 1-0 (0-0)

Stadion: „Iuliu Bodola”; teren greu; spectatori: 1.000

A marcat: Dinu Sânmărtean ’84

 

 

FC Bihor: Szasz – Țârcă, Ambruș (’19 Filip), Șomodean, D. Sânmărtean – Opriceană, Baiano, C. Bucur, Novak – Lukacs (’55 V. Florea), Lucas (’72 Tomaz). Antrenor principal: Vig Zoltan.

 

Unirea Alba Iulia: Rotaru – M. Rus, Poverlovici, Bumbac, B. Bucurică – Foro, Dâlbea, Selagea (’66 Grozav), Pepenar – T. Moldovan, Sg. Costea (’73 Cristea). Antrenor principal: Aurel Șunda.

 

Arbitri: Sebastian Colțescu (Craiova) – Florin Stănescu și Vasile Marinescu (ambii din București). Arbitru de rezervă: Teodora Albon (Cluj) – rezervă. Observator FRF: Petre Mehedințu (Timișoara).

 

www.bihoreanul.ro

01 Mar. 2009, 14:07 Campionat
Pe aceeași temă