Artimon: „N-am realizat nimic. Am realizat doar o mutare a centrului de presiune în altă parte”

Artimon:**

La fel ca la conferința de presă pe care a susținut-o în debutul minireturului Ligii a II-a, antrenorul principal al lui FC Caransebeș, Alin Artimon, a venit la întâlnirea cu ziariștii de joi, 2 aprilie, însoțit de cei trei căpitani ai săi – Gheorghe Goșa, Ciprian Dinu și Andrei Artean.

„Am parcurs o parte din drumul către realizarea obiectivului și acum, după terminarea campionatului, și în special după acest miniretur, putem să ne declarăm mulțumiți, ne-am descurcat binișor, realizând 14 puncte din maximum de 18. Ce trebuie să conștientizăm e că deși am refăcut un handicap de 5 și de 4 puncte față de cei care erau înaintea noastră la start, iar acum ne aflăm într-o poziție în care avem un avans de 7 puncte și de 4 puncte față de aceleași contracandidate, n-am realizat nimic. Am realizat doar o mutare a centrului de presiune în altă parte. Nu se mai află asupra noastră, dar obiectivul nostru nu e realizat. În aceste condiții, trebuie să ne gândim că pornim de la zero, împreună cu cele trei echipe cu care ne aflăm în play-out, iar la sfârșit noi trebuie să fim cei care adunăm cele mai multe puncte. Acesta este obiectivul nostru, pe lângă cel obligatoriu, al salvării de la retrogradare. Îi felicit pe jucători, deși nu prea obișnuiesc să fac asta, pentru ceea ce au realizat până acum, pentru punctele pe care le-au făcut, merită felicitările pentru că ei sunt principalii artizani, și împreună să reușim să ne atingem obiectivul final. Repet: nu ne-am realizat obiectivul, chiar dacă în momentul de față suntem, posibil, una dintre echipele care surprinde prin numărul de puncte, și sper că nu doar prin asta, ci și prin joc și prin atitudine. Trebuie să ne păstrăm luciditatea, maturitatea, să ne cunoaștem interesul și să nu ne entuziasmăm când încă nu e nevoie. Suntem abia la jumătatea drumului, am parcurs șase jocuri, mai sunt altele șase la fel de importante sau chiar mai importante decât cele pe care le-am disputat. Am încredere în jucătorii mei, și sper ca după ultimul meci din play-out sau poate și mai repede, să vă pot spune că ne-am realizat obiectivul, că am reușit să facem ceea ce am promis și, pe lângă asta, să putem mulțumi investitorul, pe domnul primar, și pe cei care vin în număr mare la jocurile noastre… Concluzionez: luciditate, maturitate și atingerea obiectivului!”, a spus Alin Artimon.

Întrebat dacă pentru meciul de sâmbătă, cu Șoimii Pâncota, sunt probleme de lot, „principalul” lui FC Caransebeș a declarat că nu obișnuiește să se plângă și să facă valuri în această privință, dar a recunoscut că există probleme grave de sănătate pentru unii jucători. Astfel, Negoescu se va opera, probabil în cursul săptămânii viitoare, având ruptură de ligament încrucișate, Precup, de asemenea, este ieșit din circuit, din cauza unei rupturi parțiale a ligamentului la gleznă, ambele accidentări produse în meciul cu Râmnicu Vâlcea, de pe teren propriu. Probleme medicale mai are și Ionuț Stancu, dar el s-a antrenat aproape la nivel maximal miercuri, iar Manea are o contractură musculară survenită în urma unui antrenament de mai mare intensitate. „Pe termen lung, am pierdut, în aparență, doi jucători”, a adăugat Artimon.

„Începe o nouă etapă a returului, ca să spun așa, mă refer la play-out, șase meciuri pe care trebuie să le tratăm la fel cum le-am tratat și pe acelea din cele șase etape ale minireturului. Sperăm să avem aceeași exprimare, dacă nu chiar mai bună, și să ne impunem jocul pe care l-am prestat până acum și pe care sper, încă o dată, să-l atingem și de-acum înainte”, a declarat Ciprian Dinu.

„În momentul de față s-a încheiat o serie de șase jocuri în care ne-am știut obiectivul, dar obiectivul final nu l-am realizat. Cel mai important este meciul de sâmbătă, pe care sper să-l câștigăm, și să continuăm seria de victorii, dacă se poate fără înfrângere până la finalul campionatului”, a spus și căpitanul din teren al gugulanilor, Gheorghe Goșa.

„Suntem conștienți că încă n-am realizat obiectivul și nu ne-am salvat încă de la retrogradare. Sperăm că în cele șase meciuri care urmează să obținem cât mai multe puncte, să lăsăm contracandidatele în urmă, și promitem că, chiar dacă nu vom avea tot timpul realizări, vom da sută la sută din ce putem pe teren”, a spus și tânărul Andrei Artean.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă