FC Bihor a pierdut cu „lanterna roșie”! Portarul Pampea a adus victoria în ultimul minut

29 Oct. 2011, 17:51 Campionat
FC Bihor a pierdut cu

Deși spera să obțină chiar toate punctele puse în joc la Turda, FC Bihor s-a întors sâmbătă, din cadrul etapei a XI-a din seria vestică a ligii secunde așa cum a plecat, fără niciun punct.

Din păcate orădenii au avut ghinionul să dea peste un adversar motivat, oficialii Arieșului amenințând jucătorii că dacă nu vor învinge FC Bihorul se va lăsa cu disponibilizări. Cu o echipă turdeană extrem de motivată și foarte bine montată în teren le-a fost greu orădenilor să facă față.

În minutul 7, Adrian David de la gazde a șutat de la 25 de metri, portarul Pogacsics a respins în față, până la Tilincă însă, care bine plasat, a reluat cu capul peste portarul orădean.

După primirea golului, FC Bihor a ieșit la joc și-a masat adversarul în jumătatea proprie, și-a creat și câteva ocazii, ratate însă de Muscă și Malinic. Primul a reluat din dreptul bării a II-a pe lângă stâlpul din partea stângă a porții lui Pampea, iar cel de-al doilea, după o centrare a lui Diarra, a încercat o reluare spectaculoasă, cu călcâiul, dar imprecisă.

În partea a doua a jocului, gazdele au ieșit parcă și mai decise să se impună și, în minutul 50, Tilincă a reluat cu capul din 4 metri, însă, incredibil, a parat Pogacsics. În replică, în minutul imediat următor, Diarra, scăpat singur cu portarul turdean, a tras pe lângă acesta, dar și pe lângă poartă.

Gazdele au revenit în atac și Dauda a centrat periculos în careu spre Tilincă, dar din poziție incomodă ascesta din urmă nu a reușit să reia periculos.

Cinci minute mai târziu, rolurile s-au inversat, atacantul gazdelor Tilincă a fost servantul, pentru tânărul Adrian David, dar s-a repliat foarte bine Diarra și a reușit să respingă.

Totuși orădenii au ieșit din nou la joc și în minutul 69, Oltean a fost foarte aproape de a restabili egalitatea, însă deși se afla singur cu portarul Pampea, din 10 metri, nu a reușit să-l învingă pe acesta.

Mult așteptata egalitate pentru orădeni s-a produs totuși în minutul 80, atunci Oltean a centrat de pe dreapta, portarul Pampea a ieșit imprecis, însă mingea a ajuns la Birtalan, care a trimis cu latul în poartă.

Când totul se părea că se îndreaptă către un rezultat echitabil, în minutul 90, arbitrul Marian Balaci din Drobeta Tr. Severin a dictat fault în careul orădenilor, decizând ca gazdele să execute o lovitură de la 11 metri. Faza a fost controversată însă. Mai întâi arbitrul Balaci a lăsat jocul să continue, dar la semnalizarea tușierului și la intervenția antrenorului turdenilor, George Ceorceri, care a intrat pe teren, a revenit și a dictat penalty. Lovitura liberă a fost executată tocmai de portarul Pampea, care l-a învins pe Pogacsics, aducând o victorie importantă turdenilor.

FC Bihor rămâne fără punct în această etapă și este departe de prestația din ediția trecută de campionat, când era „sperietoarea” formațiilor adverse, mai ales când juca pe terenul acestora.

La final, antrenorul Stelian Farcău a fost drastic: „A fost un meci pe care l-am pierdut, în primul rând datorită atitudinii. Gazdele și-au dorit victoria cu mult mai mult decât noi și au demonstrat asta, surclasându-ne din toate punctele de vedere”.

În meciul cu Arieșul Turda, FC Bihor a utilizat următoarea echipă: Pogacsics – Oltean, Deaconescu, Muscă, Diarra – Coroian, Sorian, Selagea (min. 51 Fl. Pop) Sfârlea – Florean (min. 77 M. Popa), Malinic (min. 46 Birtalan).

În clasament, după partidele de sâmbătă, FC Bihor ocupă locul 12, cu 13 puncte. Pe primul loc se află Gloria Bistrița, cu 24 de puncte.

Text și foto: Bihoreanul

29 Oct. 2011, 17:51 Campionat
Pe aceeași temă