FC Bihor a câștigat derby-ul județului! Niculescu a debutat cu o victorie „acasă”

Marius ANGHEL 07 Oct. 2012, 15:54 Campionat

Echipa orădeană de fotbal FC Bihor a câștigat sâmbătă derby-ul județului, după ce s-a impus la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, cu scorul de 2-1, în fața formației Luceafărul Felix.

Meciul care a contat pentru etapa a VI-a a Ligii a II-a, Seria a II-a, a consemnat la pauză același rezultat, de 2-1, prin golurile marcate de Mărkuș, în minutul 7, și Sulea, în minutul 30, respectiv de S. Ianc, în minutul 41, din lovitură de la 11 metri, pentru Luceafărul.

A fost primul joc pe teren propriu pentru noul antrenor al FC Bihor, Claudiu Niculescu, cel care a fost aplaudat la scenă deschisă de suporterii echipei gazdă, atât la început, în semn de bun venit, cât și la final, după obținerea victoriei.

Niculescu a efectuat câteva schimbări în echipă, după înfrângerea de la Drăgășani. L-a introdus fundaș stânga pe Florin Pop, în locul lui Diarra, cel care pentru hențurile făcute în partida cu Damila Măciuca, atunci când s-a dictat două lovituri de la 11 metri, a fost sancționat acum prin faptul că nu a fost inclus în lista de 18 jucători pentru acest meci.

De asemenea, între buturi a fost titularizat acum portarul Pogacsics. Cuplul de atacanți a fost format din Mărkuș și Sulea, ambii făcându-și datoria și marcând câte un gol. În apărare, pe partea dreaptă a fost folosit căpitanul Oltean.

Un meci antrenant

În prezența a circa 4.000 de spectatori, meciul a început cu o ocazie bună a oaspeților, Roșu trăgând din afara careului, în minutul 4. Mingea a fost deviată însă în corner. Replica nu s-a lăsat mult așteptată și în minutul 6, Florean a pătruns în careu până la 8 metri lateral dreapta și a tras peste poartă, talonat fiind de un fundaș advers.

Scorul a fost deschis în minutul 7. În urma unei pase peste apărarea oaspeților, Mărkuș și Pocean au urmărit balonul, atacantul lui FC Bihor a avut însă prim-planul și a lobat din 7 metri peste Miron, ieșit târziu din poartă. Pocean a urmărit mingea, a lovit-o pe linia porți, dar nu a reușit să respingă.

În minutul 11, Florean a tras din 6 metri lateral stânga, Miron a respins greu în dreapta, acolo de unde Mărkuș a trimis în blocaj și a ratat o nouă mare ocazie de gol pentru FC Bihor. Șase minute mai târziu, Popescu de la Luceafărul a cerut un penalti, în urma unui duel cu Oltean, dar arbitrul Florin Marcu a lăsat jocul să continue.

În minutul 28, oaspeții și-au trecut în cont o ocazie uriașă, N. Roșu a scăpat singur cu portarul, a intrat în careu, dar a tras în piciorul acestuia și a ratat o bună oportunitate de egalare. În replică, două minute mai târziu, în minutul 30, FC Bihor a dat lovitura. Pe contraatac, Mărkuș i-a pasat din prima din dreapta în centrul careului lui Sulea, care a majorat scorul cu un șut din 13 metri.

În minutul 35, același Mărkuș a tras din 17 metri pe lângă poarta lui Miron. Cinci minute mai târziu, în replică însă, Bundea a pătruns în careu, Țânc i-a dat peste picioare, iar arbitrul a dictat penalti. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Ianc, în minutul 41, acesta trimițând în colțul opus săriturii portarului și a marcat.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, fiind consemnat însă un cartonaș galben a lui Blănaru de pe banca de rezerve a oaspeților, pentru proteste. Astfel s-a intrat la vestiare cu avantajul de un gol al gazdelor, scor 2-1.

În partea a doua, jucătorii de la FC Bihor au încercat să-și conserve rezultatul, în timp ce elevii antrenorului Călin Moldovan nu au avut forța de a egala. În minutul 47 C. Roșu a tras din marginea careului direct în brațele portarului Pogacsics. Apoi, după un joc tern, în minutul 61, același C. Roșu a fost deposedat în ultimul moment în careul gazdelor. Oaspeții au încercat apoi să se apropie mai mult de poarta adversă și în minutul 66, Svarczkopf a tras de la 20 de metri în picioarele arbitrului, publicul izbucnind la acea fază.

Ultimele 10 minute au aparținut jucătorilor de la FC Bihor, care în minutul 82 au scăpat prin Hadăr înspre poarta lui Miron, Mintaș a venit din spate și a respins în ultimul moment. Trei minute mai târziu, același Hadăr a primit o nouă minge în atac, a preluat greșit însă și Mintaș l-a deposedat simplu.

În minutul 88, Selagea a întors cu călcâiul pentru Sorian, care a lobat din 18 metri pentru Hadăr, plecat la limita offside-ului, dar atacantul a trimis pe lângă poartă deși era singur cu portarul. În fine, în minutul 90, Florean a scăpat singur cu portarul în flancul stâng, a pătruns până la 6 metri și din unghi a tras la colțul scurt, dar Miron a respins în corner cu piciorul.

Mulțumiri și dezamăgiri

S-a încheiat astfel cu 2-1 pentru gazde un joc care a mai dres moralul jucătorilor de la FC Bihor după ultimele rezultate. De partea cealaltă, la final, antrenorul Călin Moldovan a fost foarte supărat pe jucătorii săi. „Felicit echipa gazdă pentru victoria meritată. Sunt supărat pe unii jucători. Este inadmisibil la nivelul Diviziei B să facem asemenea greșeli. La golurile gazdelor noi le-am făcut cadouri. Jucătorilor mei le-au lipsit bărbăția și mândria de a juca fotbal la Luceafărul sau în Liga a II-a”, a declarat, după joc, tehnicianul formației Luceafărul.

Aflat la primul joc acasă, dar și la prima victorie, antrenorul echipei FC Bihor, Claudiu Niculescu, a spus: „Știu cât și-au dorit băieții, dar și suporterii, victoria aceasta. Este o victorie importantă pentru noi pentru că veneam după un rezultat care nu ne-a căzut bine și m-am bucurat mult pentru băieți pentru că au învins. Este o victorie importantă în primul rând pentru moralul echipei. Diferența cred că a făcut-o calitatea individuală a jucătorilor noștri, pe lână goluri având și alte câteva ocazii clare”.

Victoria din derby-ul județului a fost dedicată de echipa gazdă antrenorului secund Rudy Kovacs, care marți a împlinit vârsta de 40 de ani.

FC Bihor: Pogacsics – S. Oltean (cpt.), Petrache, Tânc, Fl. Pop – A. Coroian – Florean, Selagea (min. 90 Korudjiev), Sorian, Sulea (min. 69 m. Popa – Mărkuș (min. 81 Hadăr).

Luceafărul: Bg. Miron – Letan, Mintaș, Pocian (min. 47 Lupuț), D. Muntean – Svarczkopf – Ianc (min. 75 Ov. Ghilea), N. Roșu, Bundea (cpt.), C. Roșu – G. Popescu (min. 78 Blănaru).

Sursa: eBihoreanul

Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Marius ANGHEL 07 Oct. 2012, 15:54 Campionat
Pe aceeași temă