FC Argeș vrea să profite de haosul de la ASA Târgu Mureș și să-i ia locul pe podium. „Poate să fie un avantaj, dar și un dezavantaj pentru noi”

Marius ANGHEL 06 Sep. 2017, 18:34 Campionat
FC Argeș vrea să profite de haosul de la ASA Târgu Mureș și să-i ia locul pe podium.**

FC Argeș va încerca să urce pe podiumul ligii secunde la finalul acestei săptămâni, după desfășurarea etapei a 7-a. Echipa piteșteană întâlnește vineri, de la ora 18:00, pe propriul teren, pe ASA Târgu Mureș, una dintre formațiile care înainte de startul acestui sezon a declarat că are ca obiectiv promovarea în primul eșalon.

Piteștenii au moralul bun după rezultatele din primele șase runde ale acestui tur de campionat, însă nici ardelenii nu stau rău la acest capitol. Cele două echipe sunt despărțite în clasament de doar două puncte, ASA Târgu Mureș ocupând locul 3 cu 13 puncte, în timp ce FC Argeș se situează pe poziția a 5-a a ierarhiei, cu 11 puncte.

Însă, ultimele mutări petrecute la Târgu Mureș ar putea să o facă mare favorită în acest joc pe FC Argeș. ASA a rămas fără antrenorul principal Laszlo Balint și secunzi, dar și fără managerul general Dinu Gheorghe. Formația transilvăneană este într-un haos total în acest moment.

Eftimie: „Ne așteaptă un joc destul de dificil”

Iordan Eftimie, tehnicianul grupării din Trivale își dorește ca jucătorii săi să profite de incertitudinea de pe banca tehnică a ardelenilor. „Ne așteaptă un joc destul de dificil. Întâlnim o echipă foarte bună, ASA Târgu Mureș, o formație care a fost anul trecut în Liga 1. Vom face tot posibilul să câștigăm acest meci. Diferența este de doar două puncte între noi. Cu un joc câștigat, putem urca pe locul 3. Va fi un meci greu, dar eu am încredere în băieți că putem câștiga acest derby de tradiție. Nu avem probleme medicale la nivelul lotului, cu excepția lui Albu, care este inapt de mai multă vreme. Am văzut și noi în presă că antrenorul și secundul au plecat de la Târgu Mureș. Nu cunosc situația de acolo. Poate să fie un avantaj, dar și un dezavantaj pentru noi. Atunci când se schimbă un antrenor și vine altcineva, jucătorii încearcă să-i demonstreze că au valoare, iar unii care nu au jucat să arate că merită să fie în primii 11. Eu sper ca această schimbare să fie benefică pentru noi”, a declarat Eftimie, citat de pagina de facebook a clubului din Pitești.

Mizează pe aportul publicului

Eftimie spune că echipa sa este pe un trend ascendent și mizează pe aportul publicului în această partidă care se anunță una foarte grea. „Venim după un rezultat bun obținut la Timișoara. Puteam să câștigăm meciul, dar puteam să-l și pierdem. La 1-0 pentru adversar, timișorenii au avut încă o situație de a mai marca. Puteau să facă 2-0 și nu știu dacă mai puteam reveni. Pe finalul meciului am avut două situații de a marca, dar nu am reușit. Până la urmă eu cred că a fost un rezultat echitabil la Timișoara. Ne dorim ca la meciul cu Târgu Mureș să vină cât mai mulți oameni la stadion având în vedere că se joacă de la ora 18. Avem nevoie de sprijinul publicului. Și jucătorii se simt altfel în teren când sunt încurajați de publicul din tribună. S-a simțit de la meci la meci sprijinul publicului. Sper ca și la partida de vineri cu Târgu Mureș, numărul spectatorilor să fie cât mai mare. Am convingerea că dacă rezultatele noastre vor fi bune, publicul spectator va fi alături de echipă. Noi suntem în grafic cu rezultatele și sperăm ca la fiecare joc să scoatem maximum. Vom vedea unde vom fi la sfârșitul acestui tur de campionat. Se vede o tendință de creștere în evoluția jucătorilor, dar și în jocul echipei. La noi este liniște, iar atmosfera foarte bună. Am încredere că vom reuși să ne menținem pe aceeași linie”, a mai spus antrenorul lui FC Argeș.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 06 Sep. 2017, 18:34 Campionat
Pe aceeași temă