FC Argeș primește vizita Chindiei în etapa 10. Piteștenii vor să repete rezultatul obținut la Pitești în amicalul din vară. „Ne cunoaștem destul de bine”

Marius ANGHEL 28 Sep. 2017, 19:30 Campionat

După victoria de săptămâna trecută cu Sportul Snagov, fotbaliștii de la FC argeș vor încerca să obțină un nou succes pentru a putea face pasul spre vârful clasamentului. Echipa pregătită de Iordan Eftimie nu va avea însă o misiune ușoară în confruntarea de sâmbătă, de la ora 11:00, de pe propriul teren cu Chindia Târgoviște, una dintre echipele cu pretenții la promovare din liga secundă.

Disputa de pe stadionul „Nicolae Dobrin” contează pentru runda cu numărul 10 a acestui tur de campionat. FC Argeș ocupă locul 8 cu 14 puncte, iar Chindia se situează pe poziția a 4-a a ierarhiei, cu 17 puncte. Oficialii clubului din Trivale sunt destul de optimiști înaintea acestei partide și au mare încredere în potențialul jucătorilor alb-violeți.

Cuvântul de ordine în tabăra piteșteană este victoria, iar secundul grupării din Trivale le cere jucătorilor să nu facă rabat de la efort și să joace cu multă determinare pentru a se impune: „Meciul cu Chindia este unul foarte important pentru noi. În această vară am avut două amicale cu echipa din Târgoviște. Ne cunoaștem destul de bine. La ora jocului cine va greși mai puțin va avea câștig de cauză. Vrem să fim noi cei care ne vom impune”. În vară, în dubla amicală dintre cele două echipe, la Târgoviște, Chindia a câștigat cu 3-1, iar la Pitești FC Argeș s-a impus cu 2-1.

„Adversar incomod”

Secundul argeșean Iulian Crivac are toate datele despre adversar: „Chindia este o echipă destul de omogenă, destul de compactă, care și-a păstrat marea majoritate a jucătorilor. În ultimii ani, în liga a doua, s-au bătut mereu la primele locuri, dar totuși noi suntem FC Argeș și trebuie să demonstrăm pe teren că avem valoare. Vrem să menținem același moral pe care l-am recăpătat după victoria de sâmbăta trecută. Băieții și-au recăpătat încrederea după victoria cu Snagovul. La ora meciului trebuie să avem atitudine, personalitate, responsabilitate pentru a câștiga. Aceste lucruri sunt determinante în ziua de astăzi pentru a te impune. Dacă vom obține un succes sâmbătă și următoarele meciuri le vom trata tot la victorie. Trebuie să obținem puncte. Orice meci pierdut nu cade bine. În orice sport, înfrângerea nu cade bine nimănui. Că este acasă, este mai dureroasă, mai ales să pierzi de maniera în care am făcut-o noi. Când muncești te gândești numai la victorie. Săptămâna asta am muncit destul de bine și trebuie să concretizăm această muncă sâmbătă pe teren”.

Au probleme de lot

Pentru jocul cu Chindia, stafful tehnic al echipei piteștene nu va putea alinia cel mai bun „11”. „Avem cartonașul roșu a lui Șerban și accidentarea lui Alin Popa. În rest, tot lotul este valid. Indiferent cine va intra în teren, trebuie să-și facă datoria”, a spus Iulian Crivac.

Numele FC Argeș obligă

Numele FC Argeș îi obligă pe jucători să dea totul pe teren la fiecare meci susține Crivac. „Presiune este mereu atunci când joci sau antrenezi cu sigla FC Argeș pe piept. Sperăm ca prin rezultatele noastre să redevenim cât mai repede ce a fost FC Argeș pe vremuri”, a spus Crivac.

Punctele, pe primul plan

Secundul argeșenilor spune că obiectivul echipei este să obțină cât mai multe puncte, chiar dacă jocul băieților mai lasă de dorit. „În meciul cu Snagovul ne-au interesat mai mult cele trei puncte. Sunt conștient că jocul nostru mai lasă de dorit, însă vom încerca să-l îmbunătățim. Cred că băieții au realizat că trebuie să fie un pic mai responsabili în ceea ce fac în teren, dar și în afara terenului. Conducerea secției este alături de noi și le mulțumim pe această cale”, a încheiat Crivac.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 28 Sep. 2017, 19:30 Campionat
Pe aceeași temă