FC Argeș nu concepe decât victoria în meciul de debut în Liga 2, cu Pandurii. Eftimie a făcut analiza echipei sale și a gorjenilor: „Vreau ca la final toată lumea să fie mulțumită”

Marius ANGHEL 03 Aug. 2017, 11:16 Campionat

Orașul Pitești a revenit în această vară în Liga a 2-a, iar echipa susținută financiar de primărie vrea să își facă simțită prezența din ce în ce mai mult în fotbalul românesc. Alb-violeții întâlnesc, sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, în prima etapă a acestei ediții de campionat, pe Pandurii Târgu Jiu, echipă care a retrogradat din Liga 1. Cuvântul de ordine în tabăra argeșeană este doar victoria, iar regizorii și actorii principali, în speță antrenorii și jucătorii, promit să dea totul pe teren pentru a se impune.

Iordan Eftimie, principalul echipei FC Argeș, își dorește un debut cu dreptul în noul sezon și le cere jucătorilor să evolueze la adevărata lor valoare contra gorjenilor. Tehnicianul grupării din Trivale vrea să speculeze incertitudinea existentă în tabăra adversă, fostul club din Liga 1 trecând printr-o perioadă de frământări după retrogradare.

„Ne așteaptă un meci destul de dificil, având în vedere că este și prima etapă din acest campionat. Am încredere că băieții vor face un joc bun, principalul obiectiv fiind obținerea celor trei puncte. Îmi doresc să evoluăm bine și să mulțumim publicul spectator. Vreau ca la final toată lumea să fie mulțumită. Nu am date multe despre adversar. Ați văzut și dumneavoastră că nici echipa nu au dat-o în ziarele locale. Ne-am interesat și am făcut rost de formația cu care au jucat în ultimul amical, cel cu Deva, de acasă. Din jucătorii care au evoluat anul trecut în Liga 1 au mai rămas câțiva. E și la ei o incertitudine cu banca tehnică. Indiferent cu ce echipă vor veni, noi trebuie să fim concentrați și să evoluăm cât mai bine pentru a câștiga punctele puse în joc. Trebuie să câștigăm meciul pentru moralul echipei. Una e când câștigi prima etapă. Ai liniște, iar parcursul poate fi altfel. Lumea este mulțumită și poți să lucrezi în liniște. Jucând sub sigla FC Argeș este un nou început, iar noi sperăm să vină cât mai mulți spectatori. Sunt sigur că oamenii vor veni la stadion dacă ai rezultate. Ne dorim ca spectatorii să vină alături de noi și să ne susțină. Acum nu mai sunt dubii că e FC Argeș. Federația a oficiat această denumire, iar cei care găseau tot felul de motive și nu veneau, acum pot să vină cu încredere”, a spus Eftimie, citat de Curierul zilei.  

„Prin muncă putem reuși”

„Grecul” își dorește să termine acest sezon pe un loc cât mai bun în clasament și nu ascunde faptul că visează și la o promovare în primul eșalon dacă echipa va fi la jumătatea sezonului printre fruntașele seriei: „Noi ne dorim să terminăm în prima parte a clasamentului, chiar pe primele locuri. Știm că va fi greu, dar prin muncă putem reuși. Anul trecut, nici cei de la Sepsi, echipă nou-promovată ca și noi, nu aveau obiectiv promovarea. Dacă rezultatele ne duc spre fruntea clasamentului, din iarnă, se va schimba obiectivul. Conducerea ne-a pus locurile 1-7. Este un început greu, pentru că este alt nivel față de ce a fost anul trecut. Niciodată nu ne vom da la o parte dacă vom fi acolo”.

A analizat adversarii

Antrenorul echipei piteștene a făcut și o primă analiză a adversarilor pe care urmează să-i întâlnească în acest tur de campionat. „Seria are 20 de echipe, însă nu se știe dacă vor continua toate până la final. Foresta s-a înscris. Mai este și Reșița. Sunt echipe echilibrate, iar unele dintre ele și-au anunțat obiectivul. UTA a jucat meciurile de baraj în ultimii doi ani și nu a promovat. Mai este și Luceafărul Oradea care, din câte am înțeles, este susținută de domnul Vizer care ar vrea promovarea. Călărașiul s-a mai întărit. Sunt și echipe foarte omogene, cum ar fi Afumațiul și Târgoviște. Mai este și Mioveniul care a păstrat un nucleu de bază”, a mai declarat Iordan Eftimie.

Dorința și omogenitatea, atuurile echipei

Eftimie știe care sunt atuurile lui FC Argeș față de celelalte competitoare: „Plusurile noastre ar fi dorința de a juca la Liga a 2-a și omogenitatea lotului. În proporție de 70-80% a rămas același lot de anul trecut. Am mai completat cu câțiva jucători pentru a avea dubluri pe posturi. Orice fotbalist de valoare care venea la echipă era un plus. Era și concurență, iar acest lucru duce numai la progres. Jucătorii care vin de la un anumit nivel vor anumite sume pe care clubul nu și le poate permite în acest moment. Avem un plafon de salarii pe care nu putem să-l depășim”.

Cotigă: Până acum se plângeau că nu există FC Argeș. Acum este adevăratul FC Argeș, iar singura scuză a lor să nu vină la stadion ar fi ca noi să nu avem rezultate”

George Cotigă, căpitanul echipei, așteaptă ca oamenii din Pitești să vină alături de echipă și să fie prezenți într-un număr cât mai mare la stadion.

„Va fi un meci dificil, pentru că nu cunoaștem foarte multe lucruri despre adversar. Au retrogradat din Liga 1 și și-au schimbat în mare parte lotul. Îmi doresc să facem un joc bun și să câștigăm cele trei puncte. Ne dorim cu toții ca oamenii care vor veni la stadion să plece mulțumiți. Sperăm să fie cât mai mulți oameni în tribune și să ne susțină. Oamenii ar trebui să vină în număr cât mai mare. Până acum a fost incertitudinea asta cu numele. Acum ne dorim să vină, pentru că suntem FC Argeș. Indiferent de ligă și de scor ar trebui să fie prezenți. Până acum se plângeau că nu există FC Argeș. Acum este adevăratul FC Argeș, iar singura scuză a lor să nu vină la stadion ar fi ca noi să nu avem rezultate. Noi promitem să facem tot ce ține de noi să câștigăm. Vrem să începem cu dreptul. Seria de anul acesta este mai puternică decât cea de anul trecut. Favorite sunt multe pe hârtie, dar vom vedea în teren. Așa au fost și anul trecut și au promovat echipe la care nu se aștepta nimeni. Sperăm ca și anul acesta să fie la fel, iar noi să fim una dintre ele. Seria este echilibrată. Așteptăm să vedem după primele etape care adversar este mai puternic”, a spus Cotigă, citat de Curierul zilei

Vișa: „Vom da totul pe teren să câștigăm”

Și Bogdan Vișa, colegul său din linia defensivă, este foarte încrezător în potențialul echipei. „Îmi doresc foarte mult să începem campionatul cu dreptul. Vrem să câștigăm cele trei punc­te puse în joc. Dacă vom păși cu dreptul, vom avea un alt moral. Sunt sigur că treaba va merge din ce în ce mai bine. După atâta timp de pauză a echipei FC Argeș, ar fi normal să vină cât mai mulți oameni la stadion. Vrem să continuăm istoria acestui club de mare tradiție al fotbalului românesc. Știm că nu ne va fi ușor, însă vom da totul pe teren pentru a câștiga fiecare meci. Deocamdată singura echi­­p­ă care este favorită la promovare este UTA. Și-a declarat obiectivul înainte de începerea sezonului. În afară de ei, nici o echipă nu a mai declarat că vrea promovarea. Vom vedea după 5, 6, 7 etape cum evoluează lucrurile. Atunci vom vedea cine are șanse”, a spus Vișa.

Negocieri cu un jucător de Liga 1

Până la startul noului sezon competițional, FC Argeș ar mai putea face încă un transfer în afară de cei nouă jucători legitimați în această vară. Oficialii grupării din Trivale își doresc un fotbalist sub 21 de ani.

„Suntem în negocieri cu un jucător de Liga 1 pe care l-am mai avut ca antrenor. Nu vă pot da nume. În funcție de ce oferte va avea, vom vedea dacă îl vom putem lua la noi. Am avea nevoie de un copil sub 21 de ani pentru că acolo suferim”, a spus antrenorul Iordan Eftimie.

Bîrzan, incert

Cu câteva zile înaintea meciului cu Pandurii Târgu Jiu, stafful tehnic al echipei din Trivale se confruntă cu probleme medicale. Antrenorul Iordan Eftimie nu știe dacă se va putea baza contra gorjenilor pe mijlocașul Radu Bîrzan. „L-am adus pe Bîrzan de la CS U Craiova, dar la antrenamentul de alaltăieri a făcut o contuzie la gleznă. Nu știu dacă îl vom putea folosi în prima etapă cu Pandurii”, a mai spus antrenorul argeșenilor.. 

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 03 Aug. 2017, 11:16 Campionat
Pe aceeași temă