FC Argeș joacă degeaba și în noul sezon al Ligii 2: nu are drept să promoveze. Săndoi e sceptic: „Mi-aș dori ca peste patru-cinci ani să văd echipa în prima ligă”

Marius ANGHEL 18 Jul. 2018, 15:30 Campionat

FC Argeș a încheiat recentul sezon al Ligii 2, în calitatea de nou-promovată, pe locul 4, chiar sub poziția care ducea la barajul pentru promovare, ocupată de Chindia Târgoviște. Chiar dacă ar fi reușit să treacă peste dâmbovițeni în clasament, echipa piteșteană nu ar fi avut totuși drept de participare la baraj și, implicit, la promovare, fiindcă actuala sa formă juridică nu-i permite acest lucru. Deoarece aparține de primărie, deci e de drept public, clubul alb-violet are interzis la Liga 1.

Se pare că același statut îl va avea și în noul sezon al Ligii 2, fiindcă nu și-a schimbat nici până acum forma juridică, iar FRF i-a transmis că nu va face nicio modificare în regulament în această privință. Conducătorilor clubului piteștean li s-a transmis de la București că dacă vor să promoveze, trebuie să-și rezolve singuri problemele.

Emil Săndoi a confirmat prin declarațiile făcute după amicalul de ieri cu CS Balotești (scor 2-1) că FC Argeș nu va putea promova nici la finalul sezonului care va începe pe 4 august, în cazul în care va ocupa una dintre pozițiile care duc în Liga 1. În această situație, rămâne întrebarea, de ce primăria Pitești cheltuie bani publici pe echipa de fotbal dacă ea nu poate îndreplini un obiectiv la care visează toți suporterii? Ce motivație vor mai avea în campionat jucătorii dacă nu pot promova?

„În momentul în care am venit la Pitești am spus că vreau să formez o echipă competitivă și să rămână ceva în urma mea. Acesta este un obiectiv personal. În campionat o să încercăm să obținem cele mai bune rezultate posibile. Chiar dacă nu vom avea drept de promovare în acest sezon, din cauza situației juridice, jucătorii au rămas aceeași. Nu au dat dovadă de indiferență sau delăsare. Este și implicarea noastră, a antrenorilor să-i ținem în priză, să-și dorească să ajungă să joace la un anumit nivel”, a spus Săndoi după amicalul cu CS Balotești.

Chiar dacă ar reuși să își schimbe forma juridică în decursul acestui sezon, FC Argeș tot nu ar poate promova, deoarece regulamentul FRF nu permite aceste modificări în timpul campionatului, ci doar în pauza de vară (1-30 iunie a fiecărui an). Totuși, forul condus de Răzvan Burleanu a acordat o derogare de schimbare a formei juridice celor de la Academia Rapid, mai nou FC R București, tocmai pentru a putea îndeplini condițiile să promoveze în Liga 3.

„Mi-aș dori ca peste patru-cinci ani de zile, sau chiar mai devreme, să văd echipa în prima ligă”

Fostul selecționer al naționalei de tineret e sincer și speră ca peste maxim cinci ani să o vadă pe FC Argeș în Liga 1.

„Și jucătorii pe care noi i-am transferat sunt fotbaliști tineri, până în 26 de ani, jucători de care clubul se poate folosi șapte-opt ani de acum încolo. Mi-aș dori ca peste patru-cinci ani de zile, sau chiar mai devreme, să văd echipa în prima ligă. Nu știu exact dacă va promova cu mine sau cu altcineva. Îmi doresc să văd un nucleu de jucători, sau marea majoritate a lor, care să aibă evoluții bune. Cu câteva excepții, în fiecare compartiment avem numai jucători de sub 26 de ani. Din punctul meu de vedere, cunoscându-le potențialul, odată cu trecerea timpului, pot să se exprime la un nivel superior”, a spus Emil Săndoi.

Robert Grecu, rechemat de Viitorul și împrumutat la Petrolul

Din această săptămână, FC Argeș a rămas și fără unul dintre jucătorii de bază din ultimele două sezoane. Mijlocașul Robert Grecu a fost rechemat de luni la Viitorul Constanța, club de care era legat contractual, și apoi a fost direcționat către Petrolul Ploiești, nou-promovată în Liga 2.

Grecu fusese împrumutat în ultimele două sezoane, cu o mica excepție FCSB, pentru câteva meciuri ale începutului campionatului trecut, de clubul lui Gheorghe Hagi la FC Argeș.

Cel mai probabil, Viitorul a considerat că pentru cariera lui Grecu e mai bine să joace la Petrolul, o candidată sigură la promovare, decât la FC Argeș, care nu are dreptul să acceadă în Liga 1.

Alb-violeții s-au întors la Curtea de Argeș, acolo unde vor juca și amicalul cu FC R

Altfel, după meciul de ieri cu CS Balotești, desfășurat pe stadionul „Nicolae Dobrin” și câștigat cu 2-1, fotbaliștii de la FC Argeș au plecat la Curtea de Argeș pentru un semicantonament de cinci zile. În acest stagiu de pregătire, al doilea din această vară, echipa lui Emil Săndoi va efectua zilnic câte două antrenamente, unul axat pe partea fizică, iar celălalt pe segmentul tehnico-tactic.

Piteștenii au mai efectuat în această vară un cantonament tot la Curtea de Argeș, în perioada 4-11 iulie. Oficialii grupării din Trivale au fost foarte mulțumiți de condițiile de pregătire și recuperare după efort, optând tot pentru această locație și în cel de-al doilea cantonament.

Sâmbătă, FC Argeș are programat un nou amical, de la ora 11:00, la Curtea de Argeș, cu FC R București, echipă care se pretinde a fi noul Rapid, nou-promovată în Liga 3. Inițial, jocul cu giuleștenii ar fi trebuit să aibă loc vineri, însă bucureștenii au cerut ca partida să fie reprogramată pentru ziua următoare.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 18 Jul. 2018, 15:30 Campionat
Pe aceeași temă