Farul s-a impus după un meci cu peripeții

16 Aug. 2009, 18:39 Campionat
Farul s-a impus după un meci cu peripeții

 

Farul Constanța a debutat cu dreptul în Liga Secundă de fotbal, impunându-se cu 3-0 pe terenul Dunării Giurgiu.

 

Aflați în ingrata situație de a evolua la matineu, “rechinii” au avut viață grea la Giurgiu, reușind să câștige cele trei puncte în ultimul sfert de oră al partidei.

 

 

Disputat pe o căldură sufocantă, meciul a fost unul plăcut, cu destul de multe faze de poartă și angajament total, elemente pigmentate din plin cu o doză serioasă de neprevăzut.

 

 

După inerentele minute de tatonare, constănțenii reușesc o singură fază notabilă la poarta lui Neagu, în minutul 13, atunci când bara îl salvează pe goalkeeperul Dunării. Următoarea jumătate de oră a aparținut băieților lui Marin Barbu, care încep o veritabilă morișcă a paselor care pune Farul în dificultate. Iordache și Ochia trec pe lângă deschiderea scorului, iar noua achiziție a giurgiuvenilor, Augustin Ivașcă, se dovedește a fi cel mai bun om de pe teren.

 

 

Căpitanul oaspeților, Cristian Șchiopu, ajunge la “urgențe” după un duel aerian cu Ștefan Iordache (minutul 25), iar celălalt căpitan, Costel Ciocârlan vede roșu în fața ochilor după un presupus fault (din postură de ultim apărător) asupra lui Marius Ene (minutul 44).

 

 

Deși în inferioritate numerică, giurgiuvenii continuă să își preseze adversarul și în actul secund, Ivașcă (reprofilat fundaș-stânga) reușind să execute excelent o lovitură liberă, însă mingea trimisă de el se duce puțin peste transversală.

 

Constănțenii se trezesc exact atunci când trebuie, cel mai “hulit” fotbalist de pe teren (înjurat la foc automat de propriul antrenor), juniorul Cosmin Matei, deschizând drumul către victorie pentru Farul, cu o execuție de mare finețe (minutul 74).

 

 

Cea mai “fierbinte” fază a meciului, este consemnată în minutul 85, atunci când Marius Șumudică, trimite șmecherește, cu ristul, o minge în teren “la trecerea timpului”. Gestul nesportiv al antrenorului oaspeților nu este observat de centralul Dragoș Istrate. Meciul continuă cu două mingi de teren, iar oaspeții își măresc avantajul prin același Matei care scapă singur cu Neagu.

 

 

Interesant este faptul că, la sesizarea celui de-al patrulea oficial, Istrate îl elimină pe Șumudică (pentru gest nesportiv), însă nu anulează golul spre disperarea asistenței și a jucătorilor giurgiuveni care îl înconjoară pe “cavaler”.

 

Marius Ene își trece și el numele pe lista marcatorilor, în minutele de prelungire, consfințind rezultatul final.

 

 

Intervievat la finalul întâlnirii, Marius Șumudică a declarat că jocul echipei sale nu l-a mulțumit, diferența dintre cele două echipe fiind făcută de eliminarea lui Ciocârlan din finalul primei reprize. Referitor la faza incriminată de oficialii giurgiuveni, tehnicianul Farului s-a apărat, spunând că a încercat să își repună cât mai repede echipa în atac, neobservând faptul că pe teren se afla deja o minge.

 

 

De cealaltă parte, Marin Barbu a înfierat brigada de arbitri, fiind de părere că o asemenea greșeală este una “de grădiniță”. Nici Șumudică nu a scăpat “neatins” acesta fiind acuzat de lipsă de fair-play de către colegul de breaslă.

 

Articol scris de: Costel SPÂNU și Bogdan V.

Sursa foto: dunareagiurgiu.myforum.ro

 

16 Aug. 2009, 18:39 Campionat
Pe aceeași temă