Farul, primul punct după șapte înfrângeri consecutive

Alexandru Raita, Mihai Andries 08 May. 2014, 12:41 Campionat

Farul a obținut aseară primul punct în Liga a 2-a după șapte înfrângeri consecutive, remizând, scor 0-0, pe teren propriu, cu Dunărea Galați, în etapa a patra a play-out-ului competiției. „Marinarii” rămân pe ultimul loc în clasament, cu șanse infime de evitare a retrogradării (elevii lui Ștefan Nanu sunt la zece puncte distanță de salvare, cu șase etape înainte de final), însă, aseară, echipa a arătat altceva față de ultimele partide, măcar la capitolul combativitate.

În condițiile în care i-au lipsit mulți jucători (accidentați sau suspendați), Nanu a mizat pe fotbaliști tineri ori mai puțin folosiți până acum, care au avut altă atitudine. Și, oricum, principalul Farului e decis să reconstruiască echipa și să schimbe lotul din temelii. Aseară, în primul „11″ a jucat titular, ca vârf, Alexandru Muscă (18 ani), iar pe banca de rezerve, în afară de veteranul George Curcă, au luat loc numai puști: Petre Barbă, Nicola Culețu, Dragoș Dinu, Andrei Malancă, Robert Pâslaru și Andrei Tudor.

Farul a mulțumit prin dăruire și putea obține chiar și victoria, Ivanovici, cel mai periculos om al „marinarilor”, ratând trei ocazii importante, în minutele 28 (din lovitură liberă), 75 și 85. Nu-i vorbă, și oaspeții putea învinge, câci au avut și ei trei ocazii mari (C. Neagu 22 – nu l-a putut învinge pe Vl. Neagu din poziție unu la unu, Sfrijan 38 – a tras de la 30 de metri în transversală și M. Matei 65 – pe lângă din apropiere). „Marinarii” au fost mai insistenți în primele 45 de minute, dominând o bună parte din repriză, dar, după pauză, inițiativa le-a aparținut jucătorilor Dunării, care, cu gândul la evitarea retrogradării, au forțat victoria. N-au reușit, „marinarii” făcând risipă de energie pe teren, iar în poartă Neagu fiind imbatabil.

Nanu a remarcat atitudinea jucătorilor

„Au fost două jocuri la rând în care am avut opt jucători sub 21 de ani. Prefer o reconstrucție a echipei, iar copiii au arătat că își doresc. Vor să demonstreze că merită să joace la Farul. Îi felicit pentru atitudine. Cu puțină șansă puteam câștiga acest meci. La sfârșitul campionatului, vom vorbi maI mult despre ceea ce s-a întâmplat până acum”, a declarat principalul Ștefan Nanu. „Am jucat binișor și am avut dorință. Ne-am temut de repriza a doua, în care de obicei noi cădeam, dar ne-am mobilizat bine la pauză, zicându-ne să nu primim gol. E bine că adversarii n-au marcat. Știm că lumea vrea victorie, și noi ne-o dorim, dar, în condițiile crizei acute de efectiv, astăzi atât s-a putut. N-am avut nimic de pierdut în acest meci și așa va fi și până la final”, a spus și portarul Vlad Neagu, unul dintre remarcații meciului.

FARUL CONSTANȚA – DUNĂ‚REA GALAȚI 0-0

Vl. Neagu (cpt.) – Băjan, D. Ciobanu, Ad. Ghinea, D. Barna – S. Tothăzan, D. Stan – Ivanovici, I. Florea II, Coteanu (Pîslaru ”89)- Al. Muscă (A. Tudor ”90)
Antrenor: Ștefan Nanu

C. Costea – L. Radu, B. Panait, Șomodean, Blănaru – Bîtfoi (Vraciu ”55), Sfrijan (St. Cucu ”77), V. Ion (Cenk ”68), Gohoreanu – M. Matei (cpt.), C. Neagu
Antrenor: Constantin Enache

Stadion: Farul (Constanța); Spectatori: 100; Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București); Asistenți: Adrian Ionescu (Târgoviște) și Florin Pucheanu (Ulmi); Jucătorul meciului: Vladimir Neagu

 

Sursa: Ziua Constanța
Foto de Alexandru RAITA

Alexandru Raita, Mihai Andries 08 May. 2014, 12:41 Campionat
Pe aceeași temă