Farul, prima echipă „calificată” matematic la baraj. „Marinarii” au jucat din nou doar o repriză după care au căzut fizic și psihic

FC Farul a ajuns matematic la barajul de evitare a retrogradării din Liga a 2-a, după a șasea înfrângere consecutivă în campionat, 1-3 la Constanța cu FCM Dorohoi, sâmbătă, în etapa a patra a play-out-ului Seriei I. Tot sâmbătă, conducătorii clubului au luat decizia de a încheia colaborarea cu antrenorul principal Marian Dinu.

Cu două etape înainte de finalul play-out-ului, FC Farul nu mai poate evita barajul. Înfrângerea cu FCM Dorohoi și rezultatul înregistrat în cealaltă partidă din seria constănțenilor (CS Balotești – ACS Berceni 1-1) au făcut ca distanța dintre ultima clasată, FC Farul, și penultima echipă din clasament să crească la șapte puncte, fiind imposibil de recuperat de „marinari”, care ar mai putea acumula, teoretic, șase puncte. Astfel că, pentru a evita retrogradarea, Farul trebuie să dispute baraj cu ultima echipă din play-out-ul celeilalte serii a eșalonului secund. Pentru evitarea ultimului loc în Seria a II-a se bat Șoimii Pâncota și FC Bihor.

FC Farul a înregistrat, sâmbătă, a șasea înfrângere la rând în Liga a 2-a, pierzând cu 1-3 (Enciu 45+2 / Vrabie 56, Ghiviziu 66, Ed. Sandu 82) în fața formației FCM Dorohoi, aceeași care, cu o săptămână în urmă, îi surclasase pe „marinari” în Moldova, cu 5-1. De altfel, formația din Dorohoi este o adevărată „bestia nera” pentru „marinari”, cărora, în patru meciuri (două în sezonul regulat, două în play-out) le-au marcat 14 goluri, primind doar șapte.

În ultima partidă, seria negativă a continuat pentru Farul. Deși au deschis scorul într-un moment favorabil (prelungirile primei reprize), constănțenii au cedat, ca mai mereu, după pauză, și nu s-au putut împotrivi celor trei goluri ale oaspeților.

Marian Dinu: „După ce s-a întâmplat pe teren este clar că atitudinea unor jucători a lăsat de dorit”

Acest nou eșec a adus și despărțirea dintre FC Farul și antrenorul principal Marian Dinu. Tehnicianul renunțase la post după eșecul cu ACS Berceni, dar revenise apoi asupra deciziei. De data aceasta, a fost dorința clubului de a întrerupe colaborarea, iar zilele acestea, contractul va fi reziliat. După meciul cu FCM Dorohoi, Marian Dinu a spus că nu-și va da demisia, dar că înțelege dacă șefii clubului vor veni cu propunerea de întrerupere a colaborării.

„Ca și până acum, a fost o înfrângere rușinoasă. Principalul vinovat eu sunt, pentru că n-am reușit ca, din lotul de jucători, să formez o echipă, să imprim ceea ce îmi doream și ceea ce aștepta toată lumea de la noi. Nu vreau să acuz pe nimeni dintre jucători, poate atât au putut azi (n.r. sâmbătă). Atât au reușit să ofere, mult prea puțin însă din ce ar putea ei să dea. După ce s-a întâmplat pe teren este clar că atitudinea unor jucători a lăsat de dorit. Cred că am explicat destul de clar în ultimele săptămâni tot ce se întâmplă la club. Nu pot lucra cu jucători nemulțumiți, care vin și spun că nu mai vor să joace, că nu mai vor să se antreneze sau că vor să-și rezilieze contractele. Ce să le ceri? Chiar nu înțeleg. Eu nu voi renunța însă, după ce am revenit asupra deciziei de a demisiona, spunând că voi rămâne până la final, indiferent de situație. Dar vă spun sincer că, în acest moment, nu am nicio soluție de a redresa echipa. Chiar o să le sugerez domnilor conducători că, dacă vor să aducă pe altcineva, nu e niciun fel de problemă. Dacă dânșii consideră că trebuie să vină un alt antrenor care să creeze un șoc, foarte bine. Dar nu văd ce șoc ar putea crea. Aș vrea să vină și conducătorii să vorbească cu jucătorii, că eu chiar nu mai am ce să le spun”, a declarat Marian Dinu, după meci.

Mai multe căi de a rămâne în Liga 2

Ulterior, șefii Farului i-au comunicat tehnicianului decizia luată. „Conducătorii clubului m-au anunțat că doresc să rezilieze contractul cu mine. În aceste condiții, ne vom despărți. Sper ca Farul să își realizeze obiectivul de evitare a retrogradării”, a declarat antrenorul.

„Încă nu știm dacă vom aduce alt antrenor sau dacă echipa va fi condusă în continuare de secunzii Ion Barbu și Gică Mina. Oricum, speranța moare ultima și suntem optimiști că vom rămâne în Liga a 2-a”, a spus Giani Nedelcu, președintele Consiliului Director al FC Farul.

Șefii clubului constănțean își pun speranțele în evitarea pe cale sportivă a retrogradării, dar ar fi și alte căi. Problemele pe care le au unele echipe din play-out-ul seriei secunde (care s-ar putea retrage ori desființa) ar putea face ca Farul să nici nu mai joace barajul, rămânând direct în campionat. Pe de altă parte, dacă, pentru sezonul viitor, ar exista (destul de probabil) echipe care nu s-ar înscrie, Farul ar fi invitată astfel în campionat, chiar și în varianta nedorită a unei retrogradări în Liga a 3-a.

În urma rezultatelor de sâmbătă, clasamentul din seria Farului este: 1. Balotești – 33p, 2. Dorohoi – 31p, 3. Berceni – 29p, 4. Farul – 22p. În seria secundă, în etapa a patra a play-out-ului s-au înregistrat scorurile: FC Bihor – FC Caransebeș 0-3 și CSM Rm. Vâlcea – Șoimii Pâncota 1-1. În acest moment, ierarhia este următoarea: 1. Rm. Vâlcea – 31p, 2. Caransebeș – 25p, 3. Pâncota – 21p, 4. Bihor – 21p.

FARUL CONSTANȚA    1
FCM DOROHOI        3

M. Enciu ”45 / Ghiviziu ”55, ”65, Ed. Sandu ”80

I. Dinu – Băjan (Cl. Popa ”73), D. Ciobanu, Fl. Pătrașcu (cpt.), Giurgiu – M. Cârstoiu, Cioinac (Ochia ”68) – Al. Grigoraș, M. Jianu, Szalkai (R. Neagoe ”68) – M. Enciu
Rezerve neutilizate: Cr. Nanu – Sescioreanu, Buzea, Al. Muscă
Antrenor: Marian Dinu

Hărăguță – Aur. Vlaicu, Cososchi, Atudorei, Barabaș – G. Luca (Aug. Ivașcă ”83) – Vrabie, Ghiviziu, Orășanu (cpt.), Pavăl (Ed. Sandu ”72) – Grumezescu (Mateiuc ”89)
Rezerve neutilizate: Listaru – Juncănaru, Amarinei, Stancoschi
Antrenor: Vespazian Colban

Stadion: Farul (Constanța); Spectatori: 100; Arbitru: Andrei Florin Chivulete; Asistenți: Alexandru Midvichi și Andrei Simonis (toți din București); Jucătorul meciului: Alexandru Ghiviziu.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă