Farul continuă fără victorie în deplasare în acest sezon și după jocul din Valea Domanului. Ianis Zicu: „Nu întotdeauna câștigă echipa mai bună, dar Reșița trebuie felicitată”

Marius ANGHEL 29 Sep. 2019, 14:35 Campionat

Farul Constanța a pierdut, sâmbătă, cu 1-2, meciul din deplasare de la CSM Reșița, din etapa a 9-a a Ligii 2, și își continuă parcursul foarte slab în meciurile pe care nu le dispută acasă. Alexandru Stoica (45+1) a înscris din penalty pentru „marinari”, în timp ce pentru bănățeni au marcat Daniel Ene (18) și Dragoș Săulescu (78).

Dacă în meciurile de pe teren propriu are trei victorii și o remiză, în deplasare, Farul e aproape de nerecunoscut. Indiferent de jocul mai bun mai mai rău făcut de jucătorii lui Ianis Zicu, rezultul final rămâne, iar acesta spune că echipa constănțeană nu are nicio victorie, ci trei înfrângeri și două remize în partidele din deplasare.

Ianis Zicu: „Din greșeli învață și așa vor crește”

La finalul jocului din Valea Domanului, antrenorul Ianis Zicu a fost de părere că echipa sa a controlat jocul în mare parte, însă a continuat să se lovească de veșnica ei problemă: ratarea cu seninătate a ocaziilor create.

„Sunt trist după acest meci. Băieții au muncit foarte mult. Am avut foarte multe situații de a marca și cred că am controlat jocul în mare parte. Nu sunt mulțumit de modul cum am tratat fazele fixe. Noi știam că Reșița este o echipă periculoasă la fazele fixe. Din păcate, am primit gol după un corner, iar al doilea gol pe care l-am luat a fost din faza noastră fixă. Trebuia să fim mai organizați în acel moment.

Nu întotdeauna câștigă echipa mai bună, dar Reșița trebuie felicitată. Venea după un meci greu din Cupa României cu Craiova și consider că s-a văzut ritmul scăzut pe care Reșița l-a avut în a doua repriză și pe finalul primei reprize. Noi trebuia să fim mult mai lucizi în momentul în care am avut superioritate numerică la anumite faze și dacă am fi tratat altfel jocul, sunt convins că am fi putut câștiga lejer. Dar, încă o dată vreau să felicit echipa din Reșița pentru dăruire și atitudine.

Lucrăm la antrenament situații de finalizare din toate pozițiile, cu toți jucătorii, dar, din păcate, nu reușim să marcăm atât de mult pe cât îmi doresc. Echipa mea își crează ocazii, dar nu marchează. Sper că băieții se vor simți mai încrezători în fața porții. Defensiva noastră s-a comportat bine, doar la acea fază fixă am fost suprinși. La golul al doilea al Reșiței a fost un contraatac după cornerul nostru. Acest lucru nu este posibil și trebuie să fim mai responsabili. Trebuia ca unul dintre jucătorii mei să facă un fault de joc. Sunt greșeli firești, pentru că avem jucători tineri în echipă. Din greșeli învață și așa vor crește. Suntem alături de ei și rămânem entuziasmați. Sunt convins că în etapa următoare vom câștiga acasă”, a transmis Zicu, citat de Caraș Online.

În acest meci a revenit în lot și a fost utilizat pe finalul partidei și mijlocașul Baudouin Kanda, exclus de staff în precedentele trei jocuri alte Farului după ce a avut un incident cu spectatorii în timpul partidei de la Constanța cu Csikszereda.

Farul cu CSM Reșița: Muțiu (cpt.) – Nicola, Cană, V. Lică, Carabela – Doumbia (D. Toma 61), Antoche – Al. Stoica, Greu (Hordouan 81), P. Petre – I. Stoica (Kanda 65). Rezerve neutilizate: Udeanu – I. Ursu, D. Panait, Halep.

După înfrângerea de la Reșița, Farul a rămas cu 12 puncte și a picat pe locul 9, după ce a fost depășită la golaveraj chiar de CSM Reșița. În etapa următoare, Farul joacă pe teren propriu cu Sportul Snagov, ultima clasată, care astăzi a pierdut cu 1-3 la Timișoara, după ce a condus-o la pauză pe Ripensia.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ștefan MORARU / Caraș Online

Marius ANGHEL 29 Sep. 2019, 14:35 Campionat
Pe aceeași temă