Farul a spart gheața

12 Sep. 2011, 12:17 Campionat
Farul** a spart gheața

Sâmbătă, am fost martori la primul succes al echipei FC Farul în acest sezon al Ligii a II-a. Întâlnind pe teren propriu pe Astra II Giurgiu, elevii lui Marian Pană au forțat victoria, de care aveau nevoie ca de aer. Din fericire, au și obținut-o: 2-1, însă nu fără emoții.

Partida a început în nota de dominare a alb-albaștrilor, cărora nu le-a lipsit mult pentru a deschide scorul. Ștefan Ciobanu (min. 6) și Husein (min. 17) au trecut pe lângă gol, anunțând „evenimente” pe tabela de marcaj. Iar inevitabilul s-a produs în min. 21, când Petre Ivanovici s-a dovedit a fi omul potrivit la locul potrivit.

Surprinzător, oaspeții au replicat cu tupeu, peste doar cinci minute, Rusu reușind să restabilească egalitatea cu un șut foarte bun, bară-gol. Scorul de 1-1 cu care s-a încheiat prima repriză lăsa deschise toate per-spectivele pentru repriza secundă.

La reluare, antrenorul Marian Pană s-a dovedit extrem de inspirat, trimițându-l pe Ivanovici pe partea dreaptă a atacului Farului. Acesta a avut o reluare superbă, în minutul 47, marca Robben, gol care ar fi meritat mai mult decât palidele aplauze din tribunele goale. Legat de acest aspect, e de menționat faptul că spectatorii au fost atât de puțini, încât ai fi avut timp lejer să te împrietenești cu fiecare dintre ei. Trist, foarte trist.

Așadar, scor final 2-1 pentru FC Farul, această victorie constituind un balon de oxigen pentru „marinari”, pe care îi așteaptă în continuare meciuri foarte grele.
E de amintit faptul că Pană s-a dovedit inspirat și atunci când a decis să introducă un fundaș în locul unui atacant, preferând să conserve rezultatul în loc să forțeze marcarea unui al treilea gol.

Altfel, puținii suporteri i-au scandat numele lui Adrian Pătulea, atacantul fiind cerut cu insistență în teren. Fotbalistul a fost introdus în ultimele momente ale întâlnirii, iar Pană a explicat la conferința de presă că nu îl putea folosi mai devreme, întrucât acesta sosise la Constanța doar cu o zi înainte de meci, lipsind de la antrenamente.

FC Farul: Cernea, Călin, Stegaru, L. Ștefan (cpt.), Sandu, Husein, Sascău, Stăncioiu, Ivanovici, Badea, Ciobanu.

Tehnicianul Farului – și înjurat, și aclamat

Antrenorul Farului, Marian Pană, a ripostat la reacția suporterilor care l-au înjurat, spunându-le acestora: „Susțineți echipa, de asta sunteți aici!”. Unul dintre puținii fani ai alb-albaștrilor care s-au aflat în tribune a afirmat ironic: „Care echipă, mă?”. La final, însă, aceștia i-au scandat numele lui Marian Pană.

În altă ordine de idei, pe final, antrenorul Farului a fost trimis în tribune, după ce a protestat pentru prelungirea nejustificată a partidei de către arbitrul Zoltan Iosif Erdei.

Sursa: Cuget Liber

12 Sep. 2011, 12:17 Campionat
Pe aceeași temă