Farul a întors scorul la Pitești, dar n-a obținut victoria nici cu Argeșul. Ianis Zicu, despre seria fără succes în meciurile din deplasare: „Nu trebuie să-i apese pe jucătorii mei”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2019, 14:07 Campionat

Farul își mărește la șapte meciuri seria de partide desfășurate în acest sezon în deplasare și în care nu a reușit să câștige. Echipa antrenată de Ianis Zicu a obținut, luni seară, al treilea punct în această perioadă, după ce a remizat la Pitești, scor 2-2 cu Campionii FC Argeș. În Trivale, a fost pentru prima dată când constănțenii au marcat două goluri în jocurile desfășurate pe teren străin, dar tot nu au putut să se impună.

La Pitești, Farul a făcut penalty încă din secunda 30, la un contract între portarul Vlad Muțiu și Cătălin Barbu. Același Barbu a executat în minutul 2, însă Muțiu și-a reparat greșeala și a parat. Însă n-a mai putut apărat apoi în minutul 12, când Andrei Blejdea a deschis scorul.

Piteștenii au controlat jocul în prima repriză, însă au cedat inițiativa pe finalul ei, cât și în a doua parte a partidei. Farul a presat și a reușit să egaleze prin Alexandru Stoica (66). Daniel Toma (75) i-a adus apoi pe constănțeni în avantaj după gafe în serie în apărarea gazdelor, însă „marinarii” au încasat gol de la Marius Alexe (81), la chiar prima atingere a balonului după ce fusese introdus pe teren, iar meciul s-a terminat la egalitate.

Ianis Zicu: „Sunt mulțumit de atitudinea din a doua repriză, dar sunt nefericit pentru rezultat”

La finalul partidei, antrenorul Farului, Ianis Zicu, le-a reproșat mai multe greșeli jucătorilor săi și s-a declarat nemulțumit de rezultat, dar, totuși, încântat de atitudinea din a doua repriză.

„A fost o partidă frumoasă. Pot să spun că sunt nemulțumit, ținând cont că am primit golul al doilea după patru erori consecutive ale jucătorilor mei. Au fost situații pe care trebuia să le rezolvăm altfel. A avut și Vlad mingea în brațe, putea să o prindă fără niciun fel de problemă. Până la urmă, plecăm cu un punct, nu cu mâna goală, așa cum s-a întâmplat în unele deplasări. Sunt mulțumit de atitudinea din a doua repriză, de modul în care au judecat fazele, de felul în care au încercat să joace, să pună probleme adversarilor, dar sunt nefericit pentru rezultat”, a spus Ianis Zicu la microfonul DigiSport.

Bodo Kanda, „din nou o soluție 100 la sută pentru primul 11”

Introducerea lui Bodo Kanda în minutul 52 avea să schimbe jocul Farului în ofensivi. Alexandru Stoica și Daniel Toma reușeau să înscrie și să își aducă echipa în ofensivă. Zicu l-a iertat pe Kanda pentru gesturile făcute în meciul cu Csikszereda, când a și fost înlocuit în prima repriză și apoi exclus din lot pentru următoarele trei partide.

„Bodo a intrat foarte bine. Lucrul astea l-am discutat și înainte să intre. Este un jucător care are calitate, care este capabil să pună probleme oricărui adversar. Totul ține de atitudine și modul în care se antrenează. În ultimele săptămâni a fost foarte bine, a avut trei etape în care nu a jucat, după un gest pe care l-a făcut acasă împotriva suporterilor. A fost o decizie luată de mine. Ușor, ușor își intră în ritm și poate să fie din nou o soluție 100 la sută pentru primul 11”, a spus Zicu despre mijlocașul crescut de Dinamo.

Despre seria fără victorii în deplasare: „Sunt convins că vom reuși să câștigăm”

Antrenorul Farului a vorbit și despre seria de meciuri fără victorie în deplasare a Farului. Din șapte meciuri, echipa constănțeană a reușit să revină acasă doar cu trei puncte, cu Rapid (0-0), ASU Poli (0-0) și Campionii FC Argeș (2-2). În rest a pierdut cu Concordia Chiajna (1-2), Turris-Oltul (0-2), CSM Reșița (1-2) și Viitorul Pandurii (1-2).

„Eu îmi propun la fiecare meci să câștigăm, chiar dacă jucăm în deplasare. Nu am vorbit niciodată despre un punct obținut în deplasare în momentul în care începe meciul. Sunt convins că vom reuși să câștigăm. Lucrul acesta nu trebuie să-i apese pe jucătorii mei, trebuie doar să se gândească ca la oricare meci, chiar dacă jucăm în deplasare și să fie concentrați. Presiune nu trebuie să existe pe ei, pentru că se antrenează extraordinar și cred că merită mult mai mult decât locul pe care-l ocupăm în acest moment”, a declarat Ianis Zicu.

Cu 19 puncte acumulate în 13 meciuri în acest sezon, Farul se situează pe locul 9 în Liga 2. Runda următoare, echipa constănțeană joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu noul lider al clasamentului, CS Mioveni. Dacă în jocurile din deplasare nu are victorie, pe teren propriu, Farul are un parcurs aproape perfect, în șase partide obținând cinci victorii și un egal.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 22 Oct. 2019, 14:07 Campionat
Pe aceeași temă