Farul a fost pus la colț de Rapid. Adio, play-off

„Marinarii” au pierdut fără drept de apel partida de la Constanța, din etapa a 21-a a Ligii a 2-a, jucată sâmbătă, cu formația giuleșteană. Fariștii au arătat foarte puține pe teren, primind două goluri și având un eliminat.
 
Crispată și fără încredere în forțele proprii. Învinsă parcă dinainte. Așa a arătat Farul cu Rapidul. Iar rezultatul a fost în consecință. Un 2-0 pentru oaspeți fără putință de tăgadă. „Marinarii” nu s-au ridicat la nivelul suporterilor lor. Nimic nu le-a mers bine elevilor lui Ștefan Nanu, care, la debutul părții secunde, avea toate schimbările făcute! În plus, din minutul 46, Farul a jucat și cu un om în minus, fiind eliminat Silvășan. Înfrângere amară, care îi scoate pe constănțeni din cărțile play-off-ului și îi aruncă în play-out.
 
Prezența Rapidului la Constanța și visul frumos al unei victorii cu iz de Liga 1, după care înghite în sec de mulți ani suflarea faristă, a populat, sâmbătă, tribunele stadionului „Farul”. Peste 2.500 de spectatori (cifră la care au contribuit și fanii giuleșteni) au venit la meci, cu mult față de media celorlalte partide de pe litoral. Atmosfera a fost una frumoasă; pe teren însă, dezamăgire. „Marinarii” au jucat slab, neputându-se împotrivi succesului Rapidului, care a punctat prin Daniel Niculae (min. 19) și Florin Călin (min. 57), aceștia beneficiind de fiecare dată de erori copilărești ale fariștilor (portarul Puia, respectiv Barna).

Nemulțumit de cum arăta echipa, principalul gazdelor, Ștefan Nanu, a operat prima schimbare încă din minutul 31 (ieșind Scărlătescu), iar când a început repriza a doua epuizase înlocuirile, ceilalți doi jucători (Bumbac și Lădaru) fiind schimbați din motive medicale. În secunda 37 a părții secunde, Farul a rămas și în zece oameni (a fost eliminat Silvășan, pentru două galbene), moment în care a devenit clar că „marinarii” nu mai aveau nicio șansă de a întoarce partida. Oricum, scorul de 2-0 a fost mic, oaspeții mai ratând și alte ocazii (D. Niculae 4, 14, Al. Iacob 31, I. Voicu 45+2, Stoica 80).

De cealaltă parte, Farul s-a arătat cât de cât periculoasă în doar două rânduri, prin Silvășan (10) și Cristea (55). În urma acestei înfrângeri, constănțenii se îndepărtează la șase puncte de play-off, pregătindu-se acum de meciurile din play-out, unde vor lupta pentru evitarea retrogradării.

FC Farul (antrenor, Ștefan Nanu) – Puia – Băjan, Ghinea, Bumbac (cpt.) (45+2 I. Florea), Barna – Scărlătescu (31 Nițescu), Buzea, V. Apostol, Lădaru (46 Coteanu) – Cr. Cristea, Silvășan;

Rapid (antrenor, Viorel Moldovan) – Drăghia – Tânc, Păun, Iacob – I. Voicu (67 Al. Coman), E. Dică, Săndulescu (73 Selagea), Stoica – Fl. Călin, Ciolacu – D. Niculae (cpt.) (77 Lukanovic).

Sursa: Ziua Constanța

Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă