Fariștii s-au descătușat după succesul cu Chindia. Grigoraș: „Aveam nevoie ca de aer de puncte. Ne dă moral și speranțe pentru meciurile următoare”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2019, 19:42 Campionat

SSC Farul a înregistrat marea surpriză a etapei a 27-a a Ligii 2, victoria împotriva celor de la Chindia, scor 1-0, împiedicând formația târgovișteană să urce pe locul 2, promovabil direct.

Super-golul reușit de Georgian Păun în minutul 79 a păstrat toate punctele la Constanța, iar Farul a mai făcut un pas important în încercarea de a scăpa de poziția retrogradabilă pe care a ocupat-o aproape pe toată durata acestui sezon.

„Băieții s-au pregătit foarte bine în săptămâna partidei și chiar mi-a fost foarte greu să aleg prima echipă. Ar fi meritat mai mulți să joace, dar acesta e fotbalul, se joacă doar în 11. Am făcut bine și schimbările, care au venit cu un plus. Mă bucur că am reușit să câștigăm. Aveam nevoie ca de aer de puncte. Întâlneam o echipă valoroasă, pe val, care are un cu totul alt obiectiv decât noi. Remarc în primul rând atitudinea băieților. Au încercat să se ridice la nivelul adversarului pe toată durata partidei. La pauză, era o anumită stare de nervozitate, dar i-am calmat și le-am spus să fim atenți, concentrați la joc până la final, că vom câștiga. Am reușit, cu o execuție de excepție a lui Păun. Am obținut o victorie extrem de importantă, care ne dă moral și speranțe pentru meciurile următoare, când vom întâlni echipe cu care ne luptăm pentru evitarea retrogradării și trebuie să avem mare grijă. Trebuie să menținem ritmul, și la antrenament, și ca seriozitate, până la final. Mai sunt 11 etape și mai avem de luptă”, a declarat Petre Grigoraș după succesul cu Chindia.

Victoria cu Chindia a dus la descătușase din partea jucătorilor fariști. „A fost o descătușare emoțională, și în vestiar, ceea ce e normal. A fost o încărcătură destul de mare. O eventuală înfrângere ne-ar fi afectat nu numai poziția din clasament, ci și moralul, foarte mult. Dacă rămâneam cu 26 de puncte, lucrurile puteau lua o întorsătură destul de gravă. Am mai spus că, ușor – ușor, când echipa se va pune la punct, vom pierde foarte greu, pentru că avem fotbaliști valoroși, care au jucat la un anumit nivel. Toate la timpul lor însă. Vin și ei după perioade de pauză și era și problema de acomodare. Îi felicit pe băieți pentru atidine, iar pe spectatori pentru cum ne-au încurajat. O asemenea atmosferă îți aduce aminte de anii când Farul era în Liga 1 și făcea rezultate bune și meciuri frumoase. Cine știe, poate cât de curând se vor întoarce acele timpuri”, a mai spus Grigoraș.

Ajunsă la 29 de puncte, SSC Farul a urcat o poziție în clasament și a ajuns-o la puncte pe Daco Getica, care însă are un golaveraj mai bun și e prima deasupra locurilor retrogradabile. Sâmbătă, de la ora 11:00, constănțenii au un nou meci important în lupta pentru evitarea retrogradării, tocmai împotriva unei contracandidate. Energeticianul se află pe locul 10, însă are 33 de puncte, cu patru mai mult decât echipa lui Petre Grigoraș. Formația de la Petroșani nu a marcat de patru etape și în trei dintre meciuri a înregistrat remize albe.

Foto și video: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 01 Apr. 2019, 19:42 Campionat
Pe aceeași temă