Farcaș: „Am visat de multe ori ziua debutului, dar fără galerie nu este la fel”

Marius ANGHEL 09 Mar. 2014, 15:26 Campionat
Farcaș:**

Dincolo de cele trei puncte foarte importante câștigate în economia luptei pentru salvarea de la retrogradare, au mai fost și alte aspect pozitive în meciul cu Mioveniul. Am reținut revenirile în „alb-roșu” ale lui Feussi și Laso, doi fotbaliști peste nivelul ligii secunde, dar mai ales debutul pentru echipa mare a juniorului de nici 18 ani Cosmin Farcaș.

Component al grupei de „republicani” a lui Sandu Gaica, mijlocașul stânga a fost trimis în luptă în minutul 79 în locul accidentatului Popescu. „Pe undeva, eram și forțat căci trebuia să fac schimbare junior cu junior, dar mă bucur că am dat șansa unui fotbalist din pepiniera clubului să debuteze. M-aș bucura mult să ajungă fotbalist”, a comentat Adrian Falub introducerea pe gazon tânărului utist.

După ieșirea pe margine a lui Monac și accidentarea lui Popescu, Lazea rămăsese singurul utist Under 22 pe teren, așa că de pe bancă nu putea veni decât un alt junior.

Fiindcă a evoluat doar 15 minute (cu tot cu prelungiri), Farcaș a făcut parte din grupul fotbaliștilor care au transpirat 20 de minute sub comanda lui Marius Suller la finalul disputei cu Mioveniul. Înainte de a intra vestiar, juniorul a vorbit succinct despre debutul său la echipa mare. „De când eram mic, iar apoi copil de mingi, visam la ziua debutului, dar și la momentul în care voi cânta alături de galerie. Din păcate, suporterii nu au fost pe stadion, dar prin jocuri bune și rezultate sperăm să-i aducem înapoi. Trebuie să recunoaștem că fără galerie lucrurile nu sunt la fel. Fanii ne-ar ajuta foarte mult să ne fructificăm șansele de salvare de la retrogradare, care sunt în mâna noastră. Dacă batem și Craiova etapa viitoare, ceea ce va fi într-adevăr greu, dar nu imposibil, chiar putem spera la un loc la mijlocul clasamentului”, consideră tânărul „textilist”.

„În urmă cu câteva zile nu m-am prezentat foarte bine la antrenament, dar chiar și așa domnul Falub a avut încredere în mine și-i mulțumesc pe această cale. Înainte de a mă băga în teren, domnul antrenor mi-a spus să nu-mi fie frică de joc și dau tot ce pot. La final, m-a îmbrățișat și m-a felicitat pentru minutele jucate”, a mai dezvăluit Farcaș din culisele debutului său.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Marius ANGHEL 09 Mar. 2014, 15:26 Campionat
Pe aceeași temă