Fane Nanu: „Scărlătescu are calități, dar e fricos”

Mihai Andries 11 Mar. 2014, 07:49 Campionat
Fane Nanu:** „Scărlătescu are calități, dar e fricos

După două meciuri pe banca FC Farul, antrenorul Ștefan Nanu s-a convins că echipa suferă pe părțile laterale și în atac. Tehnicianul a semnalat acest lucru și după meciul din deplasare cu CF Brăila, și la finele partidei de la Constanța cu FC Clinceni. Iar nemulțumirea lui Nanu s-a tradus și în schimbările operate în cele două partide, înlocuind mijlocașii laterali (de fiecare dată) și unul dintre vârfuri (la meciul de sâmbătă).

„Suferim foarte mult pe părțile laterale, nu venim cu centrări în gura porții. Scărlătescu are calități foarte bune și potențial, dar, din păcate, e fricos, iar asta îi scade din valoare. Jucătorii de valoare își doresc să fie mai buni decât adversarul direct. Ivanovici și Scărlătescu au ieșit cu tricourile albe de pe un teren foarte greu, cel de la Brăila. Am nevoie de caractere la echipă. Cât timp toți se vor dedica în timpul meciului, nu va fi diferență între Farul și echipele care trag la promovare”, a arătat Ștefan Nanu, care își pune speranțe că jocul „marinarilor” va arăta altfel după achiziționarea lui Dacian Ioan Bârză și a lui Nicolae Zuluf. Primul poate juca vârf sau pe benzile terenului, iar cel de-al doilea fotbalist e mijlocaș stânga. Nanu speră să rezolve astfel și problemele din atac, compartiment ce a păcătuit prin ratări până acum. „Am avea mare nevoie în acest moment de Silvășan, dar situația sa e puțin confuză. Joacă două meciuri, iar trei stă accidentat. El ne-ar putea ajuta”, a mai spus Nanu. În partida cu FC Clinceni, la Farul a debutat primul jucător transferat în mandatul noului tehnician, fundașul stânga Daniel Ionuț Barna.

Urmează trei meciuri de foc
 
Aflată pe locul opt în clasament, cu 17 puncte (cu unul mai puțin decât Gloria Buzău, echipa de pe poziția a șasea, ultima care duce în play-off), Farul are o nouă săptămână grea în campionat, cu două meciuri deosebit de dificile. Mâine, de la ora 15.00, în etapa a 19-a, „marinarii” joacă pe terenul lui CSMS Iași (locul doi, cu 31 de puncte), iar sâmbătă primesc vizita Unirii Slobozia, formația care, cu 28 de puncte, încheie podiumul. „Putem face față acestei duble, de ce nu? Va fi greu, dar nu imposibil. Cu CSMS Iași, o echipă valoroasă, care are conducere puternică și antrenor cu mare experiență, ne-am propus să jucăm fără complexe și să obținem cel puțin un punct. Este greu să ajungem în play-off. N-am venit de la început ca să pot să-mi organizez eu lotul și să lucrez ce-mi doresc cu jucătorii la antrenamente. Am avut o săptămână grea, pregătindu-ne numai pe terenul secund, în baltă și nămol. Dar sunt mulțumit de ce au arătat băieții cu FC Clinceni. Au respectat ce le-am cerut”, a declarat Ștefan Nanu. După partida cu Unirea Slobozia, Farul joacă la Constanța cu liderul actual al clasamentului, Rapid București (34 de puncte), după care, în etapa a 23-a, constănțenii au liber.

Sursa: Ziua Constanța
Foto de Alexandru RAITA

Mihai Andries 11 Mar. 2014, 07:49 Campionat
Pe aceeași temă