Falub: „Cel mai greu NU!”

26 Jul. 2012, 12:10 Campionat
Falub:**

Cel mai longeviv antrenor de pe banca lui „U” după Revoluție a spus pas ofertei primite din partea Anei Maria Prodan. Falub a decis să-și continue munca la UTA după ce a fost dorit insistent de noii șefi ai „șepcilor”.

„Le mulțumesc actualilor conducători de la pentru propunere. Cluj e cea mai frumoasă perioadă din viața mea de jucător și de antrenor, de până acum, de asta am și răspuns la propunerea lor și am venit la Cluj. Am refuzat apoi, direct și onest pentru că nu puteam pleca de la UTA. Nu era cinstit față de domnul Catanzariti, față de jucătorii cu care lucrez și față de suporterii UTA-ei, să plec de aici. Am început un drum cu nevoi, plin de greutăți, dar asta e… Mi-l asum, indiferent de consecințe! Am primit respect, ofer respect, chiar dacă avem mult de muncă pentru a ne ridica la pretențiile firești ale fanilor și mai ales al blazonului UTA-ei”, explică Falub.

Falub: „Orice ar fi, nu moare!”

Antrenorul ce a promovat pe „U” în 2007 în Liga I e convins că „U” va răzbi vremurilor tulburi. „Cei care au jucat la știu ce spun acum, nu moare indiferent de problemele de la club. Și când a retrogradat în Liga a III-a, tot a avut 1.000 de fani la meciurile din deplasare. Ca să adaptez din proverbele fanilor echipelor din Italia, ! Nu e prima dată când echipa trece prin convulsii, dar și așa nu va muri!”, spune Falub, cu patosul firesc al celui care a fost căpitan în echipa „șepcilor” 7 ani!

La luptă pentru promovare!

Antrenorul e decis să-și continue drumul la UTA în ciuda lipsurilor din propria ogradă. „Ne putem plânge, dar nici la alții, din seria noastră, treaba nu e mai . Promovarea trebuie să ne fie obiectiv, nu vis! De la domnul care ne tunde gazonul, de la magazionier, până la ultima rezervă! Să nu uităm că un loc pe o poziție ce duce spre Liga I ar schimba multora statutul financiar, să fim sinceri. Și banii contează! Deci, hai să tragem de noi!”, e convins Falub, care speră ca sezonul următor fanii să fie alături de echipă măcar la fel ca în sezonul trecut. „Am avut 1.300 de abonați la echipă în campionatul trecut, dacă nu greșesc! E un motiv de mândrie și motivație suplimentară pentru noi toți cei de la Arad! Suporterii sunt gata de atașament față de echipă, dar noi trebuie să le oferim ceva. Un start bun în Liga a II-a ar fi un prim pas”, e convins Falub, după ce la ultimul amical UTA a pierdut cu FC Hunedoara (2-3)
Altfel, UTA pleacă mâine în Italia până sâmbătă pentru un amical de top cu Vicenza (vineri)

3 promovări are Falub în CV, cu „U” Cluj, Unirea Alba Iulia și FCM Târgu Mureș

4 e cifra din dreptul lui Falub în topul numărului de jocuri „all-time” pentru fotbaliștii ce au activat la U Cluj de-a lungul vremurilor

9 ani a jucat Falub, din 88 până în 97, pentru „U” din care 7 ani a fost și căpitanul echipei

Articol de Mihai ANDRIEȘ

26 Jul. 2012, 12:10 Campionat
Pe aceeași temă