Faceți loc, faceți loc, Brăila pe primul loc!

Marius ANGHEL 11 Mar. 2013, 13:53 Campionat
Faceți loc, faceți loc,** Brăila pe primul loc!

  În ciuda faptului că în eventualitatea unei victorii echipa urca pe primul loc, în meciul de duminică jucat acasă cu cei de la Chindia Târgoviște, doar vreo 600 de brăileni au venit la stadionul „Municipal” pentru a vedea la fața locului tentativa echipei antrenate de Alin Pânzaru de a deveni liderul seriei! Probabil și ploaia mocănească care a căzut pe tot parcursul partidei i-a ținut pe spectatorii brăileni departe de stadion, dar CF Brăila și-a îndeplinit obiectivul și a urcat pe primul loc al seriei est din liga secundă, pentru că aceasta a reușit să câștige cu scorul de 1-0!

Meciul în sine nu a fost unul cine știe ce spectaculos, poate și datorită faptului că târgoviștenii și-au securizat apărarea, și numai autogolul lui Rădoi din minutul 56 a făcut diferența.
   Dar până în acel moment, și chiar și după aceea, CF Brăila a jucat destul de modest, chiar dacă a fost echipa care a dominat în mare parte a timpului de joc. Brăilenii au avut în primul sfert de oră al meciului nu mai puțin de patru lovituri de colț, toate rămase fără rezultat, și un singur șut pe spațiul porții expediat de Pungă de la 20 de metri, prins fără probleme de portarul târgoviștean (min. 8). Dar în minutul 20 dâmbovițenii au fost foarte aproape să deschidă scorul în urma unei gafe a portarului Bunduc la marginea propriului de careu de 16 metri, fază la finalul căreia Băluță a trimis mingea în bara din stânga a porții goale brăilene! Același Băluță s-a precipitat în careul brăilean un minut mai târziu, după care brăilenii revin iar la cârma jocului. Până la pauză, iureșul echipei antrenate de Alin Pânzaru devine unul aproape sufocant, dar Ciocâlteu (min. 34 și 36) și Rusu (min. 37) nu poate bate apărarea excelentă a oaspeților condusă foarte bine de căpitanul Rădoi!

   După reluarea partidei, Neagoe este blocat chiar în momentul șutului de Honciu (min. 47) la 13-14 metri de poarta târgovișteană, după care a venit golul prin care CF Brăila trecut pe primul loc al seriei. La o fază care nu anunța nimic spectaculos, Pungă șutează la poartă de pe la vreo 35 de metri, portarul Perianu nu poate reține mingea udă care-i sare din brațe, iar din apropiere Rădoi marchează involuntar în propria poartă fiind talonat îndeaproape de atacantul brăilean Rusu: 1-0 (min. 56!). Chiar dacă cel de la stația de amplificare a stadionului l-a anunțat marcator pe Rusu, trebuie sa-l contrazicem pentru că pe reluările oferite de postul TV care a transmis meciul se vede clar cum Rădoi marchează în propria poartă, și nu Rusu. Dar asta mai puțin contează deoarece CF Brăila conduce cu 1-0 și va fi noul lider al seriei!

   Ultimul sfert de oră al jocului este unul dominat teritorial de jucătorii târgovișteni, care nu pot egala  dup ratările irosite de Honciu (min. 84 si 86), iar apoi Sânmărtean intervine excelent la marginea propriului careu de 16 metri în fața lui Verdeș (min. 88). Ultima ocazie de gol a partidei a fost irosită de Ciocâlteu, care s-a pripit la numai 8 metri în fața porții adverse, dar oricum nu mai conta. A venit apoi fluierul final al arbitrului Iulian Dima (București), cel care a condus destul de bine acest meci, iar pentru echipa brăileană s-a aprins marea flacără a speranței!

Dar pentru ca această flacără să poată fi o adevărată vâlvătaie, CF Brăila trebuie să câștige etapa viitoare în partida pe care o va juca pe terenul echipei Unirea Slobozia. Apoi, pe data de 23 martie, CF Brăila va disputa pe terenul ei un meci amical de lux împotriva echipei Steaua București!

   CF Brăila: Bunduc – Bălașa, Ignat, Ivan, Sânmărtean – Frunză (min. 81: Bosoi), Pușcașu, Neagoe (min. 75: Voicu), Pungă – Ciocâlteu, Rusu (min. 63: Câmpeanu). Antr. : Alin Pânzaru

Chindia: Perianu – Pătru, Rădoi, Ispas, Dinu – Honciu, Șerban, Văduva (min. 75: Dobre), Gavrilă (min. 67: Vlăduț) – Băluță, Verdeș. Antr.: Eusebiu Tudor.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 11 Mar. 2013, 13:53 Campionat
Pe aceeași temă