Explicațiile lui Mulțescu pentru schimbarea la față a Petrolului în partea secundă a meciului cu Mioveni: „Ne-am prăvălit peste ei cu o dorință și răutate”

Marius ANGHEL 24 Apr. 2019, 19:11 Campionat

Obligată să câștige la Mioveni pentru a rămâne în cărțile promovării, Petrolul s-a chinuit puțin pentru a obține vitoria (scor 2-1). După o primă repriză slabă, în care a și încasat un gol de la Simon Măzărache (17′), echipa ploieșteană s-a schimbat total în partea secundă. Robert Moldoveanu (60′) și Sergiu Arnăutu (77′) au reușit să întoarcă scorul și să ducă toate punctele în contul trupei lui Gigi Mulțescu.

La final, antrenorul „lupilor” a pus jocul slab din prima parte pe seama sistemului nou de care vrea să-l implementeze, însă la care a renunțat pe parcursul meciului. Succesul cu CS Mioveni îl vede ca pe o descătușare după ultimele două înfrângeri.

„Știam că vom avea un meci greu, eram avizați, i-am văzut. Reprezintă, zic eu, un grup unit, puternic, toți știu cu mingea, au o circulație foarte bună. Sigur, și noi am încercat să venim cu ceva în plus peste ei, dar n-am reușit în prima repriză. Am vrut să jucăm în 3-5-2, foarte ofensiv, numai că am pierdut benzile și acolo a trebuit să schimb în minutul 30, să schimb în alt sistem, lucrurile să se așeze, pentru că am acoperit rațional toate zonele. Și finalul a fost al nostru, am venit peste ei, ne-am prăvălit și cu o dorință și răutate arătată pentru toate nerealizările de până acum. Acum ne-a ieșit”, a spus, la microfonul DigiSport, Gheorghe Mulțescu, care s-a declarat mulțumit cu cadoul primit de zi onomastică: „Un cadou frumos. Țin minte că anul trecut am bătut cu Astra pe Craiova. Anul ăsta, tot de ziua mea, am bătut o echipă grea, o echipă bună a campionatului Ligii a 2-a”.

„I-am cravașat și am reușit, în disperare, să reparăm ce am stricat în ultimele două meciuri”

Experimentatul antrenor a vorbit și despre presiune cu două tăișuri pe care fanii echipei o fac asupra echipei. „A fost o presiune foarte mare. Au făcut presiune pe noi și suporterii, dar eu zic că a fost mai mult pozitivă, s-a văzut, însă a fost și partea mai puțin plăcută, o presiune, pe undeva, care îngreunează gândirea și te face să alegi mai greu soluțiile cele mai bune. Până la coadă, i-am cravașat și am reușit, în disperare, să reparăm ce am stricat în ultimele două meciuri. Sigur, e numai o victorie, am rămas în cărți și ne batem până la final”, a transmis Mulțescu.

Acesta a comentat și „foarfeca” pe care Robert Moldoveanu a încercat-o la 1-1, fix înainte de golul lui Arnăutu, pe care, însă, a trimis-o pe lângă poarta lui Croitoru. „O văzusem în poartă, dar, din păcate, m-a dezamăgit. E o execuție pretențioasă. Dacă o reușești, e foarte bine, dacă nu o reușești, nu e nicio problemă. E bine că a dat gol, până la urmă, că am câștigat. Sigur, atacanții e bine să dea gol. A dat și Sergiu (n.r. – Sergiu Arnăutu) și a spart gheața, că nu mai înscrisese de patru-cinci meciuri. Sperăm să fie un nou început și să ducem până la capăt șansele de promovare”, a concluzionat antrenorul Petrolului.


Arnăutu a adus victoria Petrolului cu al 10-lea său gol marcat în acest sezon

Moldoveanu: „Ne-a spus că nu mai avem nimic de pierdut și să dăm totul, pentru că este ultima șansă”

Cu golul marcat cu CS Mioveni, Robert Moldoveanu a ajuns la cinci reușite în zece meciuri jucate pentru Petrolul și la a treia consecutivă. În schimb, Sergiu Arnăutu e golgheterul echipei, cu 10 goluri date în 27 de jocuri.

Moldoveanu a explicat și el de ce Petrolul a jucat slab în prima repriză. „Am făcut un meci slab la Oradea și trebuia să dăm totul acum, la Mioveni. Prima repriză nu prea ne-a ieșit jocul, pentru că am încercat toată săptămâna să schimbăm, să jucăm un nou sistem, dar, din păcate, nu ne-a ieșit. Am schimbat în a doua repriză și am câștigat. La pauză, antrenorul ne-a spus că nu mai avem nimic de pierdut și să dăm totul, pentru că este ultima șansă. Victoria asta ne dă un moral bun pentru meciul următor, să câștigăm”, a spus, la microfonul DigiSport, atacantul împrumutat de la Dinamo, care i-a dedicat reușita mamei sale: „Mă bucur că am înscris și îi dedic golul mamei mele, la fel ca anul trecut, când am dat gol cu Timișoara și sper că iar am făcut-o fericită. Am marcat din nou, asta îmi doresc de la meci la meci și sper să o țin tot așa”.

Despre lupta la promovare, Robert Moldoveanu o vede ca și promovată pe Academica Clinceni, iar pentru locurile 2 și 3 crede că Chindia, „U” Cluj și Petrolul vor lupta. De Snagov n-a amintit. „Cred că Clinceniul este deja promovată. Noi ne batem la locurile 2 și 3 cu Chindia și „U” Cluj”, a mai declarat Moldoveanu.


Robert Moldoveanu are cinci goluri date în ultimele șapte etape, trei dintre ele reușite în ultimele trei meciuri

Cu 62 de puncte acumulate, Petrolul se apropie la cinci puncte de Chindia și se menține la patru în spatele lui „U” Cluj și la unul de Snagov, iar sâmbătă, de la ora 12:00, pe teren propriu, pare să aibă un meci facil cu Daco-Getica, echipă care a luat șase goluri de la „Șepcile roșii”, însă care a și bătut-o pe FC Argeș.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 24 Apr. 2019, 19:11 Campionat
Pe aceeași temă