EXCLUSIV | SC Oțelul, obligată de FIFA să plătească de două ori mai mult în litigiile cu doi jucători pe care nu i-a avut niciodată. Munteanu: „E o inepție. Nu mai putem ataca decizia”

Suporter Club Oțelul a fost obligată de FIFA să plătească o sumă consistentă de bani către doi jucători, atacantul argentinian Diego Sevillano și atacantul belgian Jeanvion Yulu-Matondo, care au evoluat pentru Fotbal Club Oțelul. Deși decizia i-a uimit pe conducători echipei din Liga 3, aceștia sunt nevoiți să o achite, întrucât clubul este considerat continuatorul celui care câștiga campionatul în România.

Cristian Munteanu: „Nu mai putem ataca decizia. Ne-au respins toate căile de atac”

Cristian Munteanu, managerul executiv al SC Oțelul, a vorbit pentru Liga2.ro despre situația nou apărută la clubul gălățean.

„Nu mai putem ataca decizia. Ne-au respins toate căile de atac. E o inepție și contabilicește vorbind. Cum pot să plătesc doi oameni pe care nu i-am avut niciodată? E foarte ciudată decizia asta. Am vorbit la Federația Română de Fotbal de ce clubul e considerat continuatorul FC Oțelul.

Mi-au spus că totul se ia după niște idei: culorile echipamentului, stadioanele, palmaresul. FIFA a considerat că sunt cluburi care intenționat au intrat în faliment și au făcut altele ca să scape de datorii. Prioritatea lor este ca jucătorii să fie plătiți cu ce au prestat. Pe de o parte au dreptate, dar tu mă pui să plătesc un contract din 2013, când eu m-am înființat în 2016, în vară”, a spus Munteanu.

Suma datorată inițial de FC Oțelul s-a dublat

Munteanu a dezvăluit și faptul că suma de plată este mult mai mare decât se credea inițial. Acest lucru este cauzat de penalități. În primă fază, clubul din Liga 3 trebuia să plătească 30.000 de euro, dar, acum, datoria s-a dublat și ajunge la 60.000 de euro.

„60.000 de euro e suma pe care trebuie să o plătim către jucători. Sunt și penalități. Trebuie să o rezolvăm, pentru că nu avem altă situație. Problema e că diminuează bugetul pe acest sezon. Te dă peste cap, dar nu avem ce face. Noi suntem bugetați și în acest an de primăria Galați, mai avem diverși sponsori.

Bugetul clubului trece de două milioane de lei (n.r. – peste 400.000 euro). Cu acești bani plăteam câteva luni salariile de la echipă. Era aproape jumătate de an. Nu se pune problema falimentului”, a declarat Cristi Munteanu pentru Liga2.ro.

Oficialul adaugă că va lua legătura cu reprezentanții jucătorilor, pentru ca plata să se facă în rate: „Noi încercăm să găsim înțelegere la avocații jucătorilor, să plătim în tranșe lunare. Așteptăm și o dată limită de la FIFA. Ne-a respins recursul și acum așteptăm ultima zi de plată către jucători.”

Dacă SC Oțelul ar fi plătit suma de la început, „gaura” din buget ar fi fost mult mai mică. Restanțele salariale ale celor doi jucători se ridicau la 23.000 de euro.

Diego Sevillano a jucat doar șase meciuri pentru FC Oțelul (sezonul 2013-2014), iar Jeanvion Yulu-Matondo tot șase meciuri (sezonul 2014-2015). Niciunul dintre cei doi atacanți nu a înscris vreun gol pentru fosta echipă gălățeană, falimentară din 2016.

Cristi Muntreanu a mai precizat că, în momentul în care echipa va promova în Liga 1, echipa va fi nevoită să plătească o sumă de bani casei de avocatură care a cumpărat palmaresul echipei FC Oțelul, pentru că titlurile au fost acordate gratuit. „Noi am preluat istoria FC Oțelul Galați. Este un contract în care sunt mai multe condiții clare, dacă echipa promovează în Liga 1, atunci se plătește o sumă de bani către cei care ne-au dat palmaresul, pentru că palmaresul a fost scos la o licitație. A fost cumpărat de o casă de avocatură și ei ni l-au cedat nouă, cu condiția să plătim o sumă de bani dacă ajungem în Liga 1.” . 

După 16 etape desfășurate în acest sezon de Liga 3, SC Oțelul ocupă locul 6 în Seria 1, cu 30 de puncte, la cinci puncte în spatele Forestei Suceava, clasata pe poziția a 2-a, și la 12 de liderul Aerostar Bacău. SC Oțelul ar fi stat în acest weekend, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe ACS Universitatea Dunărea de Jos Galați, club retras din campionat săptămâna trecută, înainte de reluarea returului.

Campionatul Ligii 3, la fel ca tot fotbalul românesc, a fost suspendat până la finalul lunii martie, din cauza virusului COVID-19.

 

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚

Pe aceeași temă