EXCLUSIV | Ploaie, demis! Pandurii a ajuns la al patrulea antrenor în doar patru luni. Declarația lui Condescu

EXCLUSIV | Ploaie, demis!** Pandurii a ajuns la al patrulea antrenor în doar patru luni. Declarația lui Condescu

Cu doar patru remize obținute în cele cinci etape în care a ocupat funcția de antrenor principal la Pandurii Târgu Jiu, Marcel Ploaie a fost demis. Eșecul cu Foresta Suceava, scor 0-1 la Motru, din etapa din weekend, i-a fost fatal tehnicianului bucureștean.

Astfel, Adrian Laurențiu Bogoi, fost jucător la Pandurii și, ulterior, antrenor la Pandurii II Târgu Jiu, va însoți echipa gorjeană în deplasarea de la Oradea, pentru jocul din etapa intermediară de miercuri, cu Luceafărul.

„Am reziliat contractul, pe cale negociată. Ploaie a avut șansa lui, dar, din păcate, nu a avut rezultate. Dintre toți antrenorii, am considerat că Bogoi e cel mai potrivit, deoarece el a crescut pe mulți dintre actualii componenți ai lotului, pe când era antrenor la Pandurii II. La Oradea nu va sta pe bancă, deoarece nu avem încă actele depuse la federație. Va sta Gugu, urmând ca sâmbătă, cu Ripensia Timișoara, Bogoi să debuteze oficial. Am încredere că nu vom pierde la Oradea, iar sâmbătă vom obține prima victorie pe teren propriu”, a declarat, pentru Liga2.ro, Condescu.

Nanu, Teja, Ploaie, Bogoi…

Dorian Gugu va rămâne în continuare pe postul de antrenor secund, la fel cum o făcuse și în precedentele mandate, ale lui Adrian Iencsi (etapa 2-10) și Mihai Teja (etapa 1). Gugu se aflase în staff și în vară, când, după despărțirea de Flavius Stoican, produsă o dată cu retrogradarea din Liga 1, Pandurii s-a reunit sub comanda lui Ștefan Nanu. Acesta n-a rezistat decât trei săptămâni la Târgu Jiu, nemulțumit de salariul mic oferit și de campania subțire de achiziții. În locul său a venit Mihai Teja, care l-a adus și pe Marcel Ploaie în staff, ca director sportiv. Tot din cauza lotului modest, Teja a plecat și el de la Pandurii, unde n-a stat decât trei săptămâni, interval în care a pregătit echipa pentru jocul din prima etapă, de la Pitești, cu FC Argeș (0-0). Teja n-a vrut însă să ia loc pe banca tehnică, ci a preferat să stea la tribuna oficială, iar, după joc, a plecat direct la București, fără să mai revină la Târgu Jiu. În schimb, Marcel Ploaie a rămas în continuare la Pandurii, ocupând funcția de director tehnic și în mandatul lui Adrian Iencsi.

În vară, la scurt timp după retrogradare, Pandurii negociase cu Eugen Neagoe și Adrian Falub, dar cei doi au declinat oferta lui Marin Condescu.

Rezultatele înregistrate de Pandurii cu Marcel Ploaie în funcția de antrenor principal:

Etapa 11: UTA Arad – Pandurii    2-2
Etapa 12: Sportul Snagov – Pandurii 0-0
Etapa 13: Pandurii – ASU Politehnica Timișoara    1-1
Etapa 14: Știința Miroslava – Pandurii 1-1
Etapa 15: Pandurii – Foresta 0-1

16 este locul ocupat de Pandurii Târgu Jiu la finalul etapei a 15-a, poziție care e retrogradabilă. 16 puncte are gruparea gorjeană, la fel ca Dacia Unirea Brăila, echipă care are însă un golaveraj mai bun.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă