EXCLUSIV | Marius Popescu explică preluarea echipei ASA Târgu Mureș, în ciuda problemelor financiare. Ce își dorește din partea conducerii și ce spune despre demiterea sa de la „U” Cluj

  • Antrenorul plecat duminica trecută de la Universitatea Cluj, din Liga 3, și care a preluat miercuri ASA Târgu Mureș, din Liga 2, vorbește pentru Liga2.ro despre obiectivele la formația aflată în mari probleme financiare.
  • Marius Popescu (47 de ani) spune că ASA Târgu Mureș ar putea rămâne în fruntea ligii secunde, cu condiția să se întoarcă în lot unii dintre cei șapte jucători plecați în ultima perioadă.


A fost o săptămână a schimbărilor pentru Marius Popescu. A fost demis de la „U” Cluj și imediat a preluat ASA Târgu Mureș, un club de la care șapte jucători importanți au fugit, sătui de problemele financiare. Popescu spune că s-a gândit atunci când a decis să preia formația din liga secundă la meseria lui mai mult decât la problemele financiare ale clubului. „Sunt în faza de acomodare, am venit de câteva zile, dar pot spune că atmosfera e OK, băieții sunt acomodați și sper să reușim lucruri frumoase. Știu despre ce este vorba, din punct de vedere financiar, nu vreau să intru în detalii, dar important este să ne respectăm condiția de sportivi profesioniști, indiferent de probleme. Mi s-a spus că se acționează în sensul acesta. Conducerea încearcă să rezolve problemele și să salveze situația. Trebuie să rămâi în tonus, cum se spune, trebuie să rămâi în lumea noastră, să muncești ceea ce îți place. Au contat și oamenii și faptul că este aproape de casă”, a spus Marius Popescu, domiciliat în Cluj-Napoca.

„Dacă se întorc cei care au plecat, ne putem bate la promovare, de ce nu?”

Tehnicianul debutează sâmbătă, în deplasare, cu Metaloglobus București și are misiunea de a reface echipa ASA-ului, după ce șapte jucători au părăsit echipa. „Există un nucleu de bază de jucători destul de interesanți și de perspectivă. Majoritatea sunt între 18 și 20 de ani. Obiectivul este să scoatem cât mai mult din orice situație”, a spus Marius Popescu, cel care se mai gândește încă la promovare.

ASA Târgu Mureș este pe locul 3, în acest moment, în Liga a 2-a, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 2, Ripensia Timișoara, iar „Papi” speră ca unii dintre jucătorii plecați să revină la echipă. „Cu îmbunătățiri la nivelul lotului, în sensul să se întoarcă cei care au plecat, cu un ambient bun și un context bun, de ce nu? Liga a 2-a este destul de egalizată în valori și cine prinde o perioadă mai bună trebuie să profite de ea”, este de părere Popescu.

  • Florin Iacob, Florin Ilie, Alexandru Boiciuc, Marvin Schieb și Alexandru Neagu au plecat săptămâna trecută de la ASA Târgu Mureș, după ce miercuri s-a făcut grevă și nu s-a antrenat nimeni din cauza restanțelor financiare. Mai înainte, Dumitru Muntean și Cornel Ene au plecat și ei de la Târgu Mureș tot din cauza situației neclare a clubului.
  • „Da, l-am numit pe Marius Popescu antrenor principal. A semnat pe o perioadă nedeterminată, că e contract de muncă. Nu are limită contactul… doi ani, cinci ani, atât timp cât funcționăm și cât dânsul este… Ce poate să fie la un antrenor, să aducă rezultate, nu? Nu are niciun obiectiv. Noi, clubul, avem obiectiv promovarea, dacă suntem în stare să ne rezolvăm problemele financiare”, a spus, pentru Liga2.ro, directorul general al ASA Târgu Mureș, Cristian Cherteș, după ce Marius Popescu a devenit noul antrenor al echipei mureșene.


„Normal că m-a afectat despărțirea de U Cluj. Din 1986 am lipsit doar trei ani de acolo”

În privința despărțirii de „U” Cluj, după un an în care a antrenat echipa clujeană, Marius Popescu recunoaște că nu i-a căzut bine despărțirea, dar speră ca alb-negrii să promoveze în Liga a 2-a. „Normal că m-a afectat, pentru că e munca de un an și ceva. Pe de altă parte, sunt un produs crescut de acest club. Din 1986 și până astăzi am lipsit doar trei ani, din structurile clubului U Cluj. Dar în toate lucrurile există un „de ajuns”. Toate acestea fac parte din viață. Le doresc baftă și să-și îndeplinească obiectivele pentru că e și munca mea acolo”, a conchis Popescu, care preluase „U” Cluj din momentul reformării ei, în vara anului trecut, și a promovat-o din Liga 4 în Liga 3.

  • Fost mijlocaș la U Cluj, în trei rânduri, CFR Cluj, Gloria Bistrița, Olimpia Satu Mare, Apulum Alba Iulia și UTA Arad, Marius Popescu a antrenat în scurta sa carieră echipe precum FC Botoșani, U Cluj, CSM Sighetu Marmației și noul U Cluj, reînființat în vara lui 2016.
  • Marius Popescu a fost demis de la Universitatea Cluj în weekendul trecut, de managerul general Ioan Ovidiu Sabău, după ce echipa a pierdut, surprizător, la Unirea Tășnad, scor 0-2, în etapa a 4-a a Ligii 3.

 

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Cristian COSMA (FC Universitatea Cluj)

Pe aceeași temă