EXCLUSIV | ASU Politehnica și-a găsit antrenor, unul cu trecut la ACS Poli. Timișorenii i-au „furat” principalul unei echipe din Liga 3. Clubul a confirmat numirea

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Nov. 2019, 13:11 Campionat

ASU Politehnica are un nou antrenor principal, după ce în ultimele trei meciuri, după demisia lui Mugur Gușatu, echipa a fost condusă de interimarul Antonio Foale. Clubul timișorean a reușit să „fure” antrenorul unei echipe de Liga 3 din Timiș. Cel care se va ocupa de gruparea alb-violetă este Octavian Benga (39 de ani). Astăzi antrenorul reșițean și-a reziliat contractul cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, ocupanta locului 7 în Seria a 4-a a Ligii 3, și urmează să semneze cu Politehnica.

Octavian Benga, fost fotbalist la Poli și antrenor la ACS Poli

Octavian Cătălin Benga are avantajul că are licența PRO, deci poate sta pe banca unui club de Liga 2.

„Secundul” Antonio Foale, rămas interimar în ultimele trei meciuri, nu avea această calificare de principal, iar, potrivit regulamentelor, un club poate sta 30 de zile fără antrenor angajat, antrenor cu calificările necesare.

Informația obținută de Liga2.ro ne-a venit din surse din cadrul cluburilor ASU Poli și Ghiroda și a fost confirmată deja de Benga apropiaților săi.

„Programul pentru această săptămână l-am făcut cu Toni Foale. Tot cu Toni Foale am făcut și programul pentru meciul cu Buzăul. El rămâne interimar cât timp va fi nevoie, până vom găsi cea mai bună variantă de antrenor pentru clubul nostru”, spunea managerul Marius Cociu, pentru Liga2.ro, în urmă cu o săptămână.

Benga nu a avut o mare carieră de fotbalist. Reșițeanul de 39 de ani a fost fotbalist în orașul natal, dar și la Poli sau Telecom Timișoara. Ca antrenor, a fost secund la ACS Poli, iar apoi, principal la CSM Școlar Reșița (actuala CSM Reșița) și CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

După 11 runde, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, fostul club al lui Benga, e pe locul 7 în Seria a 4-a din Liga 3, cu 16 puncte. Echipa va fi preluată de către antrenorul principal Vlad Bura.

În urma victoriei obținute ieri, în restanța cu SCM Gloria Buzău (scor 1-0), ASU Poli a acumulat 17 puncte, a egalat Ripensia și a depășit-o la golaveraj, situându-se pe locul 11, după ce înaintea acestei restanțe era pe poziție retrogradabilă.

În acest sezon, ASU Politehnica Timișoara i-a avut antrenori pe Cosmin Petruescu (etapele 1-5), Mugur Gușatu (6-13, fără 11) și Antonio Foale (11, 14, 15).

––––––––––––––––-

UPDATE: ASU Politehnica a confirmat știrea dată în exclusivitate de Liga2.ro  printr-un anunț în care îl prezintă pe Octavian Benga ca noul antrenor principal al echipei.

„Conducător tehnic al alb-violeților a fost numit Octavian Benga.

Născut la 8 august 1980, la Reșița, el a fost jucător la CSM Reșița (un meci în Liga I, la 2 iunie 1999, când nu împlinise încă 19 ani, la victoria, 1-0 în deplasare, cu Universitatea Craiova, în ultima etapă a campionatului, intrând în min. 59) și Politehnica Timișoara (în 2001, în Liga a II-a).

S-a dedicat de foarte tânăr meseriei de antrenor. A fost la juniorii lui FC Timișoara, secund la Unirea Sânnicolau Mare, Victoria Brănești (în 2011, după retrogradarea ilfovenilor din D1), ACS Poli (timp de patru ani, între 2014-2018, în primele două eșaloane), principal la CSM Școlar Reșița (în 2018, începând sezonul trecut la echipă și plecând în toamna aceluiași an, la finalul sezonului echipa din Valea Domanului urmând să promoveze în Liga a II-a) și la CSC Ghiroda și Giarmata Vii (din vara acestui an, în Liga a III-a).

A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport și are licența UEFA Pro de antrenor”, sună anunțul clubului timișorean.

Articol scris de Anda DELIU
Foto principal: Politehnica Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Nov. 2019, 13:11 Campionat
Pe aceeași temă