ȘOC după ȘOC în Liga 2! ASU Politehnica a rămas fără antrenorul Mugur Gușatu după înfrângerea suferită în derby-ul cu UTA

Marius ANGHEL 23 Oct. 2019, 17:54 Campionat
ȘOC după ȘOC în Liga 2!** ASU Politehnica a rămas fără antrenorul Mugur Gușatu după înfrângerea suferită în derby-ul cu UTA

Săptămână plină de evenimente în campionatul Ligii 2. Pandurii Târgu Jiu l-a schimbat pe antrenorul Adrian Bogoi cu Tiberiu Bălan, Florin Bratu și-a dat demisia de la Turris-Oltul Turnu Măgurele, patronul clubului Daco-Getica București a anunțat că retrage clubul din campionat, iar ASU Politehnica Timișoara a rămas, la rândul ei, fără antrenor. Clubul alb-violet a anunțat că Mugur Gușatu și-a dat demisia din motive personale.

Anunțat pe 31 august și instalat pe 2 septembrie, Mugur Gușatu (50 de ani) a rezistat pe banca echipei ASU Politehnica Timișoara opt meciuri, șapte de campionat și unul de Cupa României, adică o perioadă de aproape două luni de zile. Locul acestuia va fi ținut până la numirea unui nou antrenor de secundul Toni Foale.

„Din motive personale, Mugur Gușatu a decis să renunțe la colaborarea cu echipa noastră. Îi mulțumim pentru tot ce a încercat și a reușit să facă în alb-violet.

Lotul de jucători va fi coordonat în continuare de Toni Foale”, anunță clubul ASU Politehnica Timișoara.

9 puncte din 13 obținute de ASU Poli cu Mugur Gușatu antrenor în acest sezon

Eșecul din derby-ul cu UTA, scor 0-1 la Arad, a tulburat apele la ASU Politehnica, iar după trei zile cele două părți au ajuns la un acord în privința rezilierii contractului. Totuși, nemulțumirile la echipă erau de mai mult timp, atât din partea suporterilor care conduc echipa, cât și a jucătorilor.

Gușatu preluase ASU Poli începând cu etapa a 6-a, după ce l-a înlocuit pe Cosmin Petruescu. În cele opt meciuri în care a fost antrenor principal la Timișoara a înregistrat două victorii, trei egaluri și trei înfrângeri.

ASU Poli se află în acest moment pe locul 16, retrogradabil, cu 13 puncte acumulate în 12 meciuri jucate în 13 etape. Echipa timișoreană are trei victorii, patru egaluri, cinci înfrângeri și un golaveraj pozitiv: 11-8. Clasamentul ar putea suferi însă modifică dacă se confirmă faptul că Daco-Getica se retrage din campionat, ASU Poli urmând a fi avantajată, deoarece a pierdut meciul direct cu bucureștenii, iar rezultatele obținute de aceștia în cele 13 runde vor fi anulate.

Rezultate obținute de ASU Politehnica Timișoara cu Mugur Gușatu antrenor:

Et. 6: Turris-Oltul Turnu Măgurele – ASU Poli 2-0
Turul 4 Cupa României: CSM Reșița – ASU Poli 1-0
Et. 7: ASU Poli – Farul Constanța 0-0
Et. 8: ASU Poli – CSM Reșița 0-0
Et. 9: Viitorul Pandurii Târgu Jiu – ASU Poli 1-4
Et. 10: ASU Poli – Campionii FC Argeș 3-0
Et. 12: ASU Poli – Metaloglobus București 1-1
Et. 13: UTA Arad – ASU Poli 1-0

În etapa următoare, ASU Poli joacă sâmbătă, de la ora 14:00, pe teren propriu, cu Dunărea Călărași, în etapa a 14-a a Ligii 2.

Liga 2, malaxor de antrenori. Șapte echipe și-au schimbat în acest sezon, cel puțin o dată, antrenorul

ASU Poli devine una dintre cele trei echipele din Liga 2 care în acest sezon și-au schimbat antrenorul de două ori, după Sportul Snagov și Turris-Oltul Turnu Măgurele.

De altfel, Liga 2 a devenit un malaxor de antrenor și au trecut doar 13 etape incomplete, deoarece sunt șapte meciuri restante.

Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Sportul Snagov, Campionii FC Argeș, ASU Politehnica Timișoara, Pandurii Târgu Jiu și Turris-Oltul Turnu Măgurele sunt echipele care în acest sezon și-a schimbat cel puțin o dată antrenorul, neincluzând aici și Daco-Getica, cu toate că formația bucureșteană l-a avut ca principal fie pe Marius Baciu, fie pe Sorin Bucuroaia, însă Baciu a fost întotdeauna prezent pe bancă și el a fost cele care a decis echipa și a dat indicații.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 23 Oct. 2019, 17:54 Campionat
Pe aceeași temă